Contactează-ne pe

Noutăți

DECLARAŢIE POLITICĂ A SENATORULUI IANCU CARACOTA: „Ați făcut ca tot ceea ce este anormal să pară firesc!”

Publicat în data de

- 208 vizualizări

„Resursa umana reprezintă factorul de producție cel mai important al unei societăți, iar complexitatea educării și antrenării, aduce rezultate mai bune sau mai puțin bune.

Într-o descriere lapidară a evoluției factorului resursă umană, de-a lungul ultimilor 50 de ani, vom constata o creștere a calității până la scurt timp după revoluția din 1989, apoi un declin accentuat. Cineva ar putea spune că ulterior perioadei comuniste, s-a produs o adaptare la nevoile pieței, la noile ramuri ale industriei.
Părerea mea este alta. Industriile lăsate în declin, lipsa unor proiecte majore care să antreneze volume mari de resursă umană complexă, nu au mai avut nevoie de specialiști, de persoane calificate. Îmbătrânirea forței de muncă și transferul acesteia către zona preponderent neactivă economic a pensionarilor, nu a fost compensată cu intrarea în câmpul muncii a unui eșalon nou, cel puțin la fel de bine pregătit. Pentru că România nu mai produce. Si cu o țară căreia îi lași capacitățile de producție să moară, fără a pune ceva în schimb, cu o cultură a muncii pe care o lași să intre în moarte clinică, este facil să te transformi într-o țară în care ajutorul social, derizoriu din punct de vedere bănesc, devine un reper – țintă pentru o mare parte a populației, cu preponderență rurală.

Lanțul slăbiciunilor continuă și ca o boală contagioasă, atacă pe rând și sistemul educațional, pentru că, nu-i așa, trăind în sărăcie, acoperirea nevoilor de bază devine esențială, iar nevoile elevate, cum ar fi educația, trec pe plan secund sau terțiar. Și atunci, cu o ironie amară, constatăm modul în care clădim viitorul unei națiuni.

Miniștrii educației, culturii și alții, au trecut resursa umană la capitolul “alte cheltuieli”. Oameni buni, în cuvinte puține vreau să vă spun că definiția resursei umane este una complexă. Formarea ei pornește din pruncia tânără, se continuă în clasele de școală, apoi în câmpul muncii și permanent în societate.
Neînțelegerea acestui proces conduce la un analfabetism structural al societății, sau mai rău, în situația în care înțelegeți acest lucru, la subminarea intereselor unei națiuni.

Vorbind mai înainte despre miniștri, mă întreb, în vizitele de lucru pe care le-au făcut, de câte ori au luat inițiativa să intre neprogramat într-o școală, într-un sat, să participe la o ședință cu părinții, de exemplu, într-un mod neanunțat, să ia pulsul în mod total nemijlocit al realității. Vă spun eu: NICIODATĂ! De ce? Pentru că nu aveți capacitatea de a înțelege care este veriga lipsă a unui sistem, la al cărui declin contribuiți cu sârguință și succes. Este important totuși să cunoașteți un aspect și anume că ocuparea vremelnică a acestor funcții, nu vă aduce știința și atitudinea necesare pentru a rezolva probleme.
Prin mulțimea de lucruri nefăcute, prin mulțimea de lucruri la care nu vă pricepeți, prin mulțimea de oameni numiți în funcții despre a căror existență, unii dintre ocupanții actuali nici nu auziseră, ați reușit un lucru: ați făcut ca tot ce e anormal să pară normal și firesc!

Astăzi, stimați guvernanți, ați lăsat oamenii singuri, locuiți într-o țară pe care ați părăsit-o, oamenii v-au întors spatele, la fel cum ați făcut-o și voi la fiecare strigăt al lor.
Societatea fierbe și încet-încet, în ritmul acesta, va da peste răscoale. Pentru că i-ați uitat pe ei, cei mai importanți.. resursa umana..poporul român!”

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Noutăți

GUNOAIELE CARE ARUNCA GUNOAIE! Mostră de „educație”a unor nesimtiti din Gaesti

Articol scris de

Deși angajații de la salubritate lucrează încă de la prima oră a dimineții pentru ca cetățenii să se poată bucura de un oraș curat, și în ciuda faptului că nu avem deficiențe în ceea ce privește tomberoanele și pubelele de gunoi, un om „civilizat” a considerat de cuviință să arunce un morman de haine lângă Răstoacă, pe strada Nicolae Bălcescu. In afară de hainele nefolositoare, același om a mai aruncat și niște dosare medicale ale angajaților, dosare in care se găsesc date cu caracter personal, iar firma care le-a detinut  este AQUA  Montaj SRL Bucuresti. A fost anunțată poliția locală și se efectuează cercetări pentru găsirea autorului, lucru care nu va fi deloc greu. In afară de faptul că riscă amendă pentru aruncarea/depozitarea gunoaielor in alte spații decât cele amenajate, autorul riscă și închisoare pentru proasta gestionare a datelor confidențiale cu caracter personal. Până la urmă, totul ține de bunul simț și de educația noastră, căci autoritățile deși au creat condiții, suntem atât de dezinteresați de a avea un mediu curat, încât orice spațiu verde întâlnit în cale este luat drept rampă de gunoi. Cu tristețe pentru generațiile ce ne urmează, arătăm că suntem doar niste sălbatici care inca nu am învățat să folosim corect tomberonul, iar bunicilor noștri le dovedim doar că evoluția e un lucru care li se întâmplă altora, nicidecum nouă. In speranța că nu vom mai întâlni astfel de fapte, avem rugămintea la cititorii noștri de a ne semnala orice alte evenimente de acest fel. Vrem un oras curat!

Citește articolul

Anunțuri

Clubul sportiv Viper Sport Gaesti are o oferta de nerefuzat. DETALII, AICI!

Articol scris de

Pentru a atrage tinerii către o viață sănătoasă, in care mișcarea și auto-depasirea sunt pe primele locuri în stilul de viață ales, elevii Liceului Tehnologic Iordache Golescu – au primele trei luni antrenamente gratuite, iar următoarele trei luni au discount de 50%(40 lei/lună)!

De asemenea, Nicu Dragne , mentorul tinerilor care vin să se pregătească la clubul lui, oferă un discount de 50% timp de 3 luni și pentru elevii de liceu și gimnaziu ai orașului Gaesti(40 lei/lună) ! Antrenamentele se țin în vechea sală de sport a Liceului Tehnologic Iordache Golescu – Găești (Lângă ateliere). Profitați cât mai repede, locurile sunt limitate. Pentru înscrieri sunați la nr de telefon 0744625140

Citește articolul

Educație și cultură

Ansamblul folcloric „Sânzienele”, ambasadorul Găeştiului în Grecia! DANSATOARELE CASEI DE CULTURĂ AU FĂCUT FURORI LA UN MARE FESTIVAL DE FOLCLOR!

Articol scris de

Ansamblul Folcloric „Sânzienele” al Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” s-a întors de la Festivalul de Dans Paralia- Grecia şi a reprezentat timp de  5 zile oraşul Găeşti.  Peste 600 de dansatori din Grecia, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Ungaria, Lituania şi România au oferit  spectacole de neuitat.

Evenimentul din Grecia a fost organizat de Organizația Internațională Multiculturală a Festivalurilor Folclorice, în parteneriat cu Asociația Europeană a Festivalurilor Folclorice și a inclus o paradă a portului popular, spectacole folclorice și seri culinare internaționale. A fost, cu alte cuvinte, o sărbătoare a folclorului la care Găeştiul și-a adus contribuția prin minunatul Ansamblu Folcloric „Sânzienele” condus de instructorii coregrafi Nicolae şi Tia Ene

Dansatoarele noastre au evoluat la Olympic Beach şi la Paralia şi au fost recompensate cu un certificat de participare şi o diplomă.

„A fost o experienţă interesantă, <<Sânzienele>> au deja numeroase concursuri internaţionale si festivaluri câştigate. Am onorat invitaţia MIOFF Festival, am dat spectacole pentru numeroşii turişti străini, care au aplaudat frenetic suitele prezentate de noi”, a declarat prof. Tia Ene pentru Cronica de Găeşti.

 

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design