VIDEO!Peste 50 de percheziţii în Găeşti şi în Dragodana! AFLĂ DACĂ VIN MASCAŢII ŞI LA TINE!

 

UPDATE:Până în prezent, în urma perchezițiilor efectuate în dosarul penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Dambovita: Tutun maruntit -150 de kg; Tutun foi- 5,5 tone; Tigarete confectionate artizanal- 3.643; Instalatii pt prelucrat tutun 5; Instalatii pt injectat tutun- 18; Tuburi tigarete- 6.913; Sume de bani- 6.000lei, 3.000euro Persoane vizate 113/audiate până în prezent – 53.

Furnizorii şi cumpărătorii de tutun fără timbru sunt „vizitaţi” în această dimineaţă de poliţiştii şi mascaţii care vor să destructureze o reţea care s-a extins foarte mult şi în zona noastră. La Străoşti, comuna Dragodana, este unul dintre marii furnizori, iar la Găeşti, cumpărătorii!

98 de percheziţii au loc la această oră şi în ţară pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

“În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.

Activitățile se desfășoară în 5 dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmbovița, Olt și Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică, Direcției Rutiere, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română și al luptătorilor pentru acțiuni speciale din județele pe raza cărora se desfășoară descinderile.

În activități sunt angrenați și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor, cu 2 echipaje canine”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Dâmboviţa.

 

 

 

 

 

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Incendiu violent la Gura Foii! LOCALNICII AU O IPOTEZĂ – ŞOC DESPRE CAUZELE ACESTUIA!

Pompierii detașamentului Găești au intervenit cu 3 autospeciale pentru stingerea unui incendiu în localitatea Gura …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *