EDI, PERICOL PUBLIC! Un puștan de 13 ani terorizează comuna Crângurile! INCREDIBIL CE A PUTUT SĂ FACĂ DOAR ÎN CÂTEVA ZILE

Edi, un puşti de 13 ani din Pătroaia Vale, comuna Crângurile, este o mai  veche „cunoştinţă” a oamenilor legii şi pare de neoprit în infracţiuni. Zilele trecute a sărit în căruţa unui consătean, l-a lovit şi a pus mâna pe hăţuri, încercând să mâne caii  spre un grup de copii care tocmai ieşeau de la şcoală. Bărbatul a reuşit să-i ia la timp hăţurile  şi să redreseze căruţa, cu toate că în acest timp a încasat pumni cu nemiluita. Văzând că nu şi-a dus planul la bun sfârşit, puştanul a scos un cuţit şi a încercat să-l rănească pe bietul om. Cu greu, acesta a reuşit să scape de cuţitar şi a sunat la Poliţie. ”Ai copii la școală? Ți-i aranjez eu”, i-a strigat puștiul intrigat.  Adolescentul  şi-a găsit pe drum altă victimă, o femeie, care a fost de asemenea lovită.

Şi copiii de la şcoală au frica în oase şi îşi plătesc liniştea. Edi îi buzunăreşte nestingherit. Cine nu dă banul vede lama cuţitului.

Edi poate să facă ce vrea, pentru că, deocamdată, legea este de partea lui, şi aici ne referim la faptul că minorii nu răspund penal până la vârsta de 14 ani. De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, ei pot fi trași la răspundere penală dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui.

În urma plângerii căruţaşului, minorul a fost adus la Poliţia Găeşti împreună cu părinţii. După ce li s-a pus în vedere să-l supravegheze atent şi după ce au fost  amendaţi pentru faptele fiului, au fost lăsaţi să plece. La câteva ore, Edi a fost adus din nou la Poliţie. Furase un autoturism  parcat în zona gării din Găești împreună cu alţi doi prieteni.  L-au condus pe rând, dar pentru că nu aveau experiență, s-au răsturnat cu mașina într-un canal de irigații. Autoturismul a suferit daune importante.

Și pentru că furtul și șofatul nu le-a fost de ajuns, cei trei au încercat să fure bunuri și dintr-o altă mașină. Edi a scăpat şi de data aceasta, pentru că este… prea minor ca să răspundă penal.

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Incendiu violent la Gura Foii! LOCALNICII AU O IPOTEZĂ – ŞOC DESPRE CAUZELE ACESTUIA!

Pompierii detașamentului Găești au intervenit cu 3 autospeciale pentru stingerea unui incendiu în localitatea Gura …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *