„Murim de foame în casă!” CARE SUNT POVEŞTILE CERŞETORILOR CARE CER POMANĂ ÎN GĂEŞTI?

În ultima perioadă poţi vedea pe centrul Găeştiului mai mulţi oameni cu dizabilităţi cerşind mila trecătorilor. Sunt cu picioarele tăiate şi îşi scot cioturile la vedere sau se târăsc pe trotuar, tremurând de frig pentru a-i impresiona pe cei care trec. Nu sunt din Găeşti, ci din comunele limitrofe.

Poliţia a vrut să afle ce poveşti spun „mâinile întinse” prin oraş. „Ne este foame, murim de foame în casă. Am venit de la Pătroaia cu trenul până la Găeşti.”

 Se spune tot mai des că cerşetoria a devenit o  afacere şi că în spatele celor lipsiţi de apărare, care cer milă pe stradă, se află exploatatorii lor, oameni fără scrupule.

Noi nu putem proba asta(ci doar poliţia) şi nici nu facem astfel de acuzaţii pentru că nu toate cazurile trebuie generalizate. Poate le este foame şi nu au ce mânca. Acceptă disperaţi să stea cu mâna întinsă pentru că statul român nu face nimic pentru ei. Nu-i tratează ca pe  jumătăţi de oameni cu nevoi speciale, ci ca pe nişte rebuturi de care doreşte a se  descotorosi cât mai repede cu putinţă.  Iar noi am devenit suspicioşi şi stăm pe gânduri chiar şi înainte de a ajuta un om amărât şi murdar. Nimeni nu ne obligă să le dăm, dar dacă simţim că trebuie să-i ajutăm cu-n bănuţ, putem s-o facem din tot sufletul. Evident, sunt şi cazuri când… mâna întinsă care inventează o poveste lacrimogenă reuşeşte să te facă de bani.

 

 

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Accident grav pe DN 72, la Dragodana! IMPACT FRONTAL ÎNTRE DOUĂ AUTOTURISME!

6 persoane, dintre care doi copii de 10 şi 3 ani, au fost rănite, în …

One comment

  1. Din păcate am observat întâmplător ca aveti dreptate, sunt și oameni care cerșesc pentru bunăstarea altora. Am văzut în față la un magazin în față un amărât fără picioare care cerșește și mi-a fost milă, ca și altora sunt convins, dar am fost martor la ridicarea banilor de catre o gașcă de ,,șmecheri” iar amărâtul nu a reacționat în nici un fel fiind doar un pion într-o mafie care sper că este urmărită de organele abilitate pentru a o face uitată. Nu trebuie să mai permitem traficul de persoane așa că dacă vă este milă vă rog dacă vă este milă să le dati ceva de mâncare, așa vor profita doar ei de mila dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *