Contactează-ne pe

Evenimente

ISTERIA CARDURILOR LA ARCTIC! Muncitorii sunt sau nu obligaţi să treacă la o bancă fără sediu în Găeşti?

- 793 vizualizări

Nişte anunţuri ciudate, postate în fabrică fără semnătură şi ştampilă, îndemnurile pline de greutate ale unor şefi, precum şi zvonistica au creat o adevărată isterie printre muncitorii ARCTIC. Conducerea tocmai agreează o nouă bancă, fără sediu şi bancomat în oraş, şi încearcă să-i determine pe salariaţi să-şi deschidă acolo conturi în care le vor fi livrate salariile. Consilierii instituţiei de credit sunt din decembrie în fabrică şi se străduiesc din răsputeri să-şi atragă clienţii.

Dacă nu a mers cu tombole şi cadouri, acum se pare că s-a trecut, subtil, la un soi de presiune. Li se spune oamenilor, prin şefi şi şefuţi, că ARCTIC nu va mai livra salariile decât în contul băncii agreate, că vor suporta salariaţii tot felul de comisioane, că nu vor mai beneficia de condiţii avantajoase etc. Toate acestea nu sunt decât aspecte care nu au nicio legătură cu legea aflată în vigoare în prezent, în România.

Cei mai afectaţi sunt salariaţii care au făcut descoperiri de card sau credite, în condiţii avantajoase datorate faptului că primesc salariile la băncile la care sunt deja de ani buni. Chiar dacă soluţia celor de la banca nou agreată este refinanţarea, datornicul se trezeşte obligat să plătească vreo câteva sute de lei în plus faţă de ceea ce a preconizat, din propriul buzunar, motiv pentru care nu este dispus să-şi facă un card nou.

O altă problemă este că noua bancă prietenă a fabricii de frigidere nu are nici sediu şi nici bancomat în Găeşti, ceea ce este incomod pentru clienţi.

Contactat telefonic, liderul de sindicat al ARCTIC, Marian Serghev, a declarat că nu există obligativitatea pentru salariaţi de a-şi muta conturile de salarii la instituţia de credit agreată, acest lucru fiind, de altfel, ilegal.

 

Persoanele care se consideră obligate şi ameninţate pot face o plângere la ITM. De asemenea, oamenii trebuie să ştie că, potrivit Codului Muncii, pot opta să-şi ridice salariile numerar de la casieria unităţii şi că pot alege orice instituţie de credit la care să-şi deschidă cont pentru salariu. Salariul este un drept, iar angajatorul are obligaţia să-l plătească celui care a prestat o activitate în baza unui contract de muncă, indiferent dacă-i place sau nu-i place banca la care acesta are cont.

 

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

MOGOȘANI: Coliziune între o mașină și o motocicletă! ȘOFERUL AR FI PARASIT LOCUL ACCIDENTULUI!

Articol scris de

Un motociclist în vârstă de 17 ani cu permis A1 și pasagerul pe care îl transporta, în vârstă de 19 ani, ambii din Crețulești, au fost răniți ușior, după ce au fost acroșați de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Tetcoiu.

Impactul s-a produs pe DC 71, în Mogoșani, iar cauza identificată de polițiști este neacordarea de prioritate.

Șoferul ar fi părăsit locul accidentului. Motociclistul și prietenul lui au ajuns la spital, unde au primit îngrijiri medicale.

Polițiștii investighează acum împrejurările producerii accidentului.

 

 

 

 

 

Citește articolul

Evenimente

Hotii de lemne, spectacol total in Gura Foii! AFLĂ DE CE A FOST AMENINȚAT PRIMARUL RADU GEORGESCU!

Articol scris de

Celebrul hoț de lemne Magra a oferit un adevărat spectacol în fața camerelor de luat vederi de la primăria Gura Foii, în timp ce fura chiar camerele care-l filmau și transmiteau live acțiunea, în toată splendoarea ei. Dar Magra nu este singur, ci face parte dintr-o rețea cunoscută, care și-a făcut rost, recent, de cel puțin un specialist în depistarea tehnicilor de urmărire a… urmăritorilor. Se pare că un miliţian care locuieşte în comuna Gura Foii, dar care profesează în altă localitate dâmboviţeană, îi învaţă pe hoţi  la hoţit. Bun băiat!

Primarul comunei Gura Foii, Radu Georgescu, a fost surprins, astăzi, să vadă „live” spectacolul furtului camerelor lui de luat vederi, care până acum i-au încurcat serios pe hoții de lemne din zonă. Atât de serios, încât unul dintre ei l-a sunat să-l amenințe, punându-i în vedere să scoată până diseară camerele care stau în calea fericirii lor, pentru că altfel le vor scoate ei…

Protagonistul furtului de astăzi, Magra,  a fost prins  foarte repede de polițiștii de la Secţia Valea Mare și urmează să se desfășoare o amplă anchetă, pentru a-l putea identifica atât pe cel care i-a adresat amenințări primarului, cât și pe ceilalți membri ai rețelei, împreună cu specialistul lor în sisteme de securitate, care-i ajută să se protejeze de lege și să nu fie prinși.

Surse din anchetă ne-au mărturisit că deja există o listă de suspecți care urmează să fie ridicați de Poliție, în cel mai scurt timp, iar din această anchetă vor ieși la iveală și surprize legate de această zonă.

 

 

 

 

 

Citește articolul

Evenimente

FENOMENUL ANDREI RADULESCU LOLICERU, CAMPION NATIONAL LA E-KARTING

Articol scris de

La vârsta la care alți copii se joacă cu mașinuțe, el rulează pe circuit cu viteze ce nu sunt atinse nici măcar de șoferii începători. Se numește Andrei Radulescu Loliceru, este din Valea Mare, are numai 8 ani și in ciuda faptului ca a inceput de mai putin de 2 ani să piloteze, acum este campion national la E-karting, competiție destinată mașinilor cu propulsie electrică.

Numai anul acesta Andrei a câștigat Marele Trofeu Constanța, Marele Trofeu București și alte câteva etape intermediare de circuit. Pentru că nu mai avea adversar la grupa sa de vârstă, a fost nevoit să treacă mai devreme la grupa de 8-10 ani, unde a devenit numărul 1 după foarte scurt timp. Desfășoară 3-4 antrenamente pe săptămână la Academia Titi Aur, fiind licențiat ca pilot international FIA (Federația Internațională de Automobilism).

Sportul practicat de Andrei este unul foarte costisitor, un cart electric costând in jur de 5000€, aproape 1000€ combinezonul și alte 700-800€ casca de protecție. Andrei este pasionat de matematică, iar în timpul liber mai practică încă un sport, el având antrenamente și la fotbal de 2-3 ori pe săptămână.

Nu ar renunța la unul din sporturi deocamdată, având suficinentă energie pentru a face tot ce își propune, sportivii lui favoriți fiind Lewis Hamilton de la F1 și Lionel Messi de la fotbal.

În luna septembrie urmează să plece la Slalomul special de la Roma, unde va concura alături de cei mai puternici piloţi din Europa. Având în vedere că la E-karting toate maşinile au aceeaşi motorizare, totul fiind controlat de un soft pentru a nu exista diferenţe de performanţe între două carturi, rezultă că cel care iese pe primul loc este campion strict datorită talentului.

Andrei mi-a dezvăluit secretul său: “La calificări trag tare pentru a pleca din poll-position, însă în cursă stau în spatele adversarului, foarte aproape. Merg aproape de el, pe aspirație, adică el forțează mașina la maxim, dar eu o las pe a mea mai ușor, că îmi taie el aerul și merg mai ușor. Iar în curbă, când el ia mai pe larg să se încadreze, atunci apăs și eu la maxim accelerația și îl depășesc”.

A avut parte și de accidente pe circuit, dar a scăpat teafăr. Acum merge cu 80km pe oră și așteaptă cu drag ziua în care să conducă un monopost ce depășește pe circuitul de Formula 1 viteze de 320km. Până atunci, se rezumă la a câștiga următorul trofeu al circuitului de la București, cursă la care se pare că va participa și îndrăgitul pilot de F1, Felipe Massa.

 

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design