Contactează-ne pe

Noutăți

VĂ DORIŢI UN AUTOTURISM SECOND HAND? Aveţi link-urile de verificare aici!

Publicat în data de

- 355 vizualizări

Sunt zeci de mașini la vânzare, din multe țări, iar actele sunt de cele mai multe ori în limbile native ale țărilor de proveniență, că samsarul nu s-a ocupat cu traducerea actelor. Păcăliții nu sunt deloc puțini, iar țepele sunt la ordinea zilei.

Pentru a veni în ajutorul oamenilor de bună credință, aflați în căutarea unui autoturism second hand, am realizat acest articol, în care puteți afla dacă mașina care vă interesează pe dumneavostră are sau nu asigurare, i s-a efectuat sau nu inspecția ITP în țara de proveniență, dacă numerele mai sunt valabile și nu în ultimul rând, dacă mașina este declarată radiată sau furată.

Asigurarea din Anglia nu este valabila in Romania. Adică dacă te lovește vreo mașină cu numere „galbene” nu-ți rămâne decât să-l dai în judecată pe șofer. Așadar tu, ca șofer, nu prea ești avantajat. Asta în cazul fericit în care acea mașină are asigurare valabilă! Cei care aduc masinile din Anglia le fac acte false la imprimanta, bazandu-se ca politistii romani habar nu au cum sa le verifice. Ei bine, orice masina cu numere de Anglia poate fi la fel de usor verificata in ceea ce priveste RCA-ul ca si in cazul masinilor din Romania. Poti face exercitiul alegand un anunt aleatoriu de pe net cu o masina care este la vanzare si care are placuta de inmatriculare vizibila. Introduci numarul AICI si daca iti apare mesajul NO (…) is NOT showing as insured on the Motor Insurance Database today, acea masina nu este asigurata. Mai mult, pe langa asigurare, poti sa verifici chiar si valabilitatea ITP-ului englezesc care se numeste MOT, intrand la fel de simplu AICI. Numai ca in acest caz, daca vrei sa verifici daca acea masina a fost inspectata de curand, iti trebuie o serie din talonul masinii. Dacă te interesează întregul istoric ITP al mașinii, poți intra AICI.

In caz ca vrei sa cumperi o masina pe Bulgaria, intra AICI ca sa verifici valabilitatea asigurarii obligatorii a masinii. Trebuie insa sa stii seria de sasiu a masinii!

Dacă te bate gândul să cumperi o mașină condusă numai de către o bătrânică, pe drumurile bavareze, AICI poți verifica ITP-ul pentru orice provine din Germania.

Mașinile provenite din Italia, pot fi verificate AICI   dacă au ITP, când a fost făcută ultima revizie, dacă au asigurare și dacă au fost sau nu radiate.

Mașinile aduse din Olanda pot fi verificate AICI , doar introducând numărul de înmatriculare. Olandezii sunt foarte minuțioși, ori poate doar mai corecți, așa că la ei puteți afla cele mai multe date despre un autoturism.  În rubrica Vervaldatum – data expirării Inspectiei tehnice iar în rubrica Status van het voertuig – starea vehiculului sunt afișate Gestolen – furat, Geexporteerd – radiat pentru export, WAM verzekerd – asigurată.

Și Polonia este destul de deschisă în privința ușurinței verificării unei mașini. Intrând AICI , puteți face verificarea ori după numărul de înmatriculare, ori după seria de șasiu – VIN NUMBER.

Dacă alegeți să vă orientați către mașinile circulate și înmatriculate în România, ei bine, AICI le puteți verifica dacă sunt sau nu asigurate. Verificarea poate fi făcută atât după seria de șasiu cât și după numărul de înmatriculare. Atenție, dacă aveți dubii în privința mașinii, faceți verificarea atât după seria de șasiu cât și după numărul de înmatriculare! AICI puteți verifica dacă mașina care vă interesează pe dumneavoastră, are sau nu ITP valabil, iar AICI puteți verifica valabilitatea rovinietei.

Pentru o utilizare mai ușoară a ghidului nostru, vă oferim în continuare adresele exacte pentru țările din care există cele mai multe autoturisme la vânzare:

România:

-asigurare:  https://www.aida.info.ro/polite-rca

-ITP: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

-rovinietă: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/checkRoadTax

Anglia:

-asigurare : https://ownvehicle.askmid.com/

-ITP și verificare radiere- declarată furată: https://vehicleenquiry.service.gov.uk/

-istoric ITP: https://www.check-mot.service.gov.uk/

Bulgaria:

-asigurare obligatorie : http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=null&l=en

-verificare dacă a fost radiată/declarată furată : http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=4&l=en

Germania:

-ITP : https://auto-serviceportal.tuev-sued.de/suche_anonym/suche_kennzeichen

Italia:

-ITP, RCA, stare radiere : https://www.ilportaledellautomobilista.it/web/portale-automobilista/verifica-copertura-rc

Olanda:

-ITP, asigurare, stare autoturism : https://ovi.rdw.nl/default.aspx

Polonia:

-ITP, stare autoturism: https://www.ufg.pl/infoportal/faces/pages_home-page?_afrLoop=32072730997603533&_afrWindowMode=0&_adf.ctrl-state=1865nd65jr_29

România:

-asigurare auto: https://www.aida.info.ro/polite-rca

-ITP: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

-rovinietă: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/checkRoadTax

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Noutăți

Anunţ important făcut de Radu Georgescu, primarul comunei Gura Foii: „AŞTEPTĂM CU NERĂBDARE REALIZAREA ACESTUI PROIECT!”

Articol scris de

Satul Bumbuia din comuna Gura Foii va avea un modern cămin cultural! Acesta este noul proiect la care lucrează administraţia locală condusă de primarul Radu Georgescu.

Cu documentaţia finalizată, edilul aşteaptă acum ofertele pentru importanta investiţie scoasă la licitaţie de Compania Naţională de Investiţii: „Am reusit sa actualizăm documentația economică pentru obiectivul Reabilitare Camin Cultural Bumbuia Gura Foii si a fost scos la licitație de catre CNI în data de 19.09.2019 cu termen de depunere a ofertelor 29.10.2019. Obiectivul are valoare de 1.004.945 lei fara tva. Ofertele se depun exclusiv online!!! Asteptam cu nerăbdare realizarea acestui proiect, fiind singurul cămin cultural din comuna noastra”, a scris Radu Georgescu pe pagina sa de Facebook.

Citește articolul

Noutăți

PETREŞTI: Luni se deschide Grădiniţa de la Greci! „NE CEREM SCUZE PENTRU DISCOMFORT, DAR…”

Articol scris de

Va fi sărbătoare luni, 23 septembrie, în satul Greci din comuna Petreşti. Preşcolarii se vor putea reîntoarce la grădiniţă, în condiţii excepţionale, acolo unde îi aşteaptă doamnele educatoare, dar şi foarte multe activităţi, jocuri şi jucării.

Activitatea începe cu două săptămâni mai târziu din cauza lucrărilor de reabilitare care s-au prelungit, din cauza – spune primarul Lucian Daniel Andrei – birocraţiei şi a mersului greoi al documentelor.

„Ne apropiem de finalizare. Se fac acum ultimele retusuri, însă trebuie să ştiţi că grădiniţa a fost reabilitată la standarde europene. Regretam ca nu a fost finalizata la inceputul anului scolar si ne cerem scuze pentru micul discomfort. Primaria, dupa cum stiti, a depus toate eforturile, dar birocratia din Romania a excelat si de data aceasta”, a precizat Andrei Lucian Daniel, primarul comunei Petreşti.

 

Citește articolul

Anunțuri

PRIMARIA GAESTI: Proiectele de hotarare ale lunii septembrie

Articol scris de

Potrivit prevederile art.133  alin.( 1 )din OUG 57/2019 –Codul Administrativ  ,  consilierii locali sunt  convocati in  sedinta ordinara   in data  de  25.09.2019 , ora 17   la sediul Consiliului Local  Gaesti .

Pe ordinea de zi se afla urmatoarele puncte :

1.- Proiect de  hotarare privind aprobarea    investititiei ,, extindere  conducta cu alimentare  cu  gaze pe  Fundatura  Alexandrescu , initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

2.-Proiect de hotarare privind  aprobarea  indicatorilor  tehnico – economici  ,, Reabilitare  termica blocuri locuinte  in orasul  Gaesti , initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

3. – Proiect de hotarare privind desemnarea reprezentantului  Consiliului Local Gaesti pentru  utilizarea aplicatiei  RENNS  , initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

4)   – Proiect de   hotarare privind aprobarea regulamentului  de organizare si  functionare a ,, Centrului de zi pentru persoane  varstnice ,, initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

5) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantilor     Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Colegiului National ,, Vladimir Streinu ,,    cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii,  in anul scolar  2019-2020- initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

6) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantilor     Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Liceului Tehnologic ,,Iordache Golescu  ,,   cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020- initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

7) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantului    Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Liceului Tehnologic ,, Dr. C . Angelescu  ,,   cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020- initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

8 ) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantantilor    Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale  ,,Serban Cioculescu  ,,   cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020- initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

9) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantantii    Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale  ,,Radu cel Mare   ,,   cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020 – initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

10) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantului    Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Gradinitei ,, Inocenta ,,  si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020 – initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

11) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantului    Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Clubului Copiilor  cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020 – initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

 

PRIMAR  ,

Jr, Gheorghe  Grigore

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design