Contactează-ne pe

Noutăți

VĂ DORIŢI UN AUTOTURISM SECOND HAND? Aveţi link-urile de verificare aici!

- 348 vizualizări

Sunt zeci de mașini la vânzare, din multe țări, iar actele sunt de cele mai multe ori în limbile native ale țărilor de proveniență, că samsarul nu s-a ocupat cu traducerea actelor. Păcăliții nu sunt deloc puțini, iar țepele sunt la ordinea zilei.

Pentru a veni în ajutorul oamenilor de bună credință, aflați în căutarea unui autoturism second hand, am realizat acest articol, în care puteți afla dacă mașina care vă interesează pe dumneavostră are sau nu asigurare, i s-a efectuat sau nu inspecția ITP în țara de proveniență, dacă numerele mai sunt valabile și nu în ultimul rând, dacă mașina este declarată radiată sau furată.

Asigurarea din Anglia nu este valabila in Romania. Adică dacă te lovește vreo mașină cu numere “galbene” nu-ți rămâne decât să-l dai în judecată pe șofer. Așadar tu, ca șofer, nu prea ești avantajat. Asta în cazul fericit în care acea mașină are asigurare valabilă! Cei care aduc masinile din Anglia le fac acte false la imprimanta, bazandu-se ca politistii romani habar nu au cum sa le verifice. Ei bine, orice masina cu numere de Anglia poate fi la fel de usor verificata in ceea ce priveste RCA-ul ca si in cazul masinilor din Romania. Poti face exercitiul alegand un anunt aleatoriu de pe net cu o masina care este la vanzare si care are placuta de inmatriculare vizibila. Introduci numarul AICI si daca iti apare mesajul NO (…) is NOT showing as insured on the Motor Insurance Database today, acea masina nu este asigurata. Mai mult, pe langa asigurare, poti sa verifici chiar si valabilitatea ITP-ului englezesc care se numeste MOT, intrand la fel de simplu AICI. Numai ca in acest caz, daca vrei sa verifici daca acea masina a fost inspectata de curand, iti trebuie o serie din talonul masinii. Dacă te interesează întregul istoric ITP al mașinii, poți intra AICI.

In caz ca vrei sa cumperi o masina pe Bulgaria, intra AICI ca sa verifici valabilitatea asigurarii obligatorii a masinii. Trebuie insa sa stii seria de sasiu a masinii!

Dacă te bate gândul să cumperi o mașină condusă numai de către o bătrânică, pe drumurile bavareze, AICI poți verifica ITP-ul pentru orice provine din Germania.

Mașinile provenite din Italia, pot fi verificate AICI   dacă au ITP, când a fost făcută ultima revizie, dacă au asigurare și dacă au fost sau nu radiate.

Mașinile aduse din Olanda pot fi verificate AICI , doar introducând numărul de înmatriculare. Olandezii sunt foarte minuțioși, ori poate doar mai corecți, așa că la ei puteți afla cele mai multe date despre un autoturism.  În rubrica Vervaldatum – data expirării Inspectiei tehnice iar în rubrica Status van het voertuig – starea vehiculului sunt afișate Gestolen – furat, Geexporteerd – radiat pentru export, WAM verzekerd – asigurată.

Și Polonia este destul de deschisă în privința ușurinței verificării unei mașini. Intrând AICI , puteți face verificarea ori după numărul de înmatriculare, ori după seria de șasiu – VIN NUMBER.

Dacă alegeți să vă orientați către mașinile circulate și înmatriculate în România, ei bine, AICI le puteți verifica dacă sunt sau nu asigurate. Verificarea poate fi făcută atât după seria de șasiu cât și după numărul de înmatriculare. Atenție, dacă aveți dubii în privința mașinii, faceți verificarea atât după seria de șasiu cât și după numărul de înmatriculare! AICI puteți verifica dacă mașina care vă interesează pe dumneavoastră, are sau nu ITP valabil, iar AICI puteți verifica valabilitatea rovinietei.

Pentru o utilizare mai ușoară a ghidului nostru, vă oferim în continuare adresele exacte pentru țările din care există cele mai multe autoturisme la vânzare:

România:

-asigurare:  https://www.aida.info.ro/polite-rca

-ITP: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

-rovinietă: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/checkRoadTax

Anglia:

-asigurare : https://ownvehicle.askmid.com/

-ITP și verificare radiere- declarată furată: https://vehicleenquiry.service.gov.uk/

-istoric ITP: https://www.check-mot.service.gov.uk/

Bulgaria:

-asigurare obligatorie : http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=null&l=en

-verificare dacă a fost radiată/declarată furată : http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=4&l=en

Germania:

-ITP : https://auto-serviceportal.tuev-sued.de/suche_anonym/suche_kennzeichen

Italia:

-ITP, RCA, stare radiere : https://www.ilportaledellautomobilista.it/web/portale-automobilista/verifica-copertura-rc

Olanda:

-ITP, asigurare, stare autoturism : https://ovi.rdw.nl/default.aspx

Polonia:

-ITP, stare autoturism: https://www.ufg.pl/infoportal/faces/pages_home-page?_afrLoop=32072730997603533&_afrWindowMode=0&_adf.ctrl-state=1865nd65jr_29

România:

-asigurare auto: https://www.aida.info.ro/polite-rca

-ITP: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

-rovinietă: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/checkRoadTax

 

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Fetița de 8 ani accidentată din cauza traversării neregulamentare a străzii

Articol scris de

Conform primelor informaţii, un bărbat, de 35 ani, din Corbii Mari, în timp ce conducea un autovehicul in zona Mega Image, a surprins şi accidentat o minoră, de 8 ani, din Patroaia, lasata nesupravegheata, care s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii, în fugă, prin loc nepermis. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a minorei, care a fost transportată la spital pentru îngrjiri medicale.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul şi luarea măsurilor legale.

 

Citește articolul

Evenimente

PANICĂ ÎN GĂEȘTI: Copil de nici 4 ani, ”uitat” de părinți în mașină! UȘILE S-AU BLOCAT, IAR MICUȚUL A RĂMAS ÎNĂUNTRU!

Articol scris de

Zilele orașului Găești au adus nu doar bucurie micuților veniți să se delecteze cu turtă dulce, ci și probleme, cauzate de neatenția adulților pe fondul unei aglomerații și a grabei de a scăpa de aglomerație. Astfel, la intersecția străzii Cuza Vodă cu strada Viitorului, un baietel de nici 4 ani a fost lăsat în mașină de părinți, cheile fiind în contact, iar ușile mașinii au rămas blocate pentru minute in șir. A fost nevoie de intervenția agenților de la circulație, care au dirijat traficul blocat, tot unul din agenții sosiți la intervenție fiind cel care, cu profesionalism și mult tact, a calmat copilul ce începuse să plângă în mașina rămasă blocată.

In cele din urmă, proprietarul a fost nevoit să spargă geamul pentru a elibera copilul.

Poliția sfătuiește cetățenii să nu lase copiii nesupravegheați in mașină, temperatura crescând vertiginos iar viața micuților fiind pusă astfel în pericol.

Citește articolul

Evenimente

Accident pe DN7, la intrare în Găeşti! O PERSOANA A AJUNS LA SPITAL!

Articol scris de

Impact violent între doua autoturisme, în această după-amiază, pe DN 7, la intrare în Găeşti. Un sofer din Mogosani, in varsta de 24 de ani, care se deplasa catre platforma industriala, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers in fata la Darvis, moment in care a fost izbit de un autoturism condus de un barbat de 40 de ani, din Mătăsaru, care mergea spre centrul orasului. In urma impactului, tanarul de 24 de ani a fost ranit aparent usor si a fost transportat la spital. In cauza se efectueaza cercetari.

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design