Contactează-ne pe

Noutăți

VĂ DORIŢI UN AUTOTURISM SECOND HAND? Aveţi link-urile de verificare aici!

Publicat în data de

- 434 vizualizări

Sunt zeci de mașini la vânzare, din multe țări, iar actele sunt de cele mai multe ori în limbile native ale țărilor de proveniență, că samsarul nu s-a ocupat cu traducerea actelor. Păcăliții nu sunt deloc puțini, iar țepele sunt la ordinea zilei.

Pentru a veni în ajutorul oamenilor de bună credință, aflați în căutarea unui autoturism second hand, am realizat acest articol, în care puteți afla dacă mașina care vă interesează pe dumneavostră are sau nu asigurare, i s-a efectuat sau nu inspecția ITP în țara de proveniență, dacă numerele mai sunt valabile și nu în ultimul rând, dacă mașina este declarată radiată sau furată.

Asigurarea din Anglia nu este valabila in Romania. Adică dacă te lovește vreo mașină cu numere „galbene” nu-ți rămâne decât să-l dai în judecată pe șofer. Așadar tu, ca șofer, nu prea ești avantajat. Asta în cazul fericit în care acea mașină are asigurare valabilă! Cei care aduc masinile din Anglia le fac acte false la imprimanta, bazandu-se ca politistii romani habar nu au cum sa le verifice. Ei bine, orice masina cu numere de Anglia poate fi la fel de usor verificata in ceea ce priveste RCA-ul ca si in cazul masinilor din Romania. Poti face exercitiul alegand un anunt aleatoriu de pe net cu o masina care este la vanzare si care are placuta de inmatriculare vizibila. Introduci numarul AICI si daca iti apare mesajul NO (…) is NOT showing as insured on the Motor Insurance Database today, acea masina nu este asigurata. Mai mult, pe langa asigurare, poti sa verifici chiar si valabilitatea ITP-ului englezesc care se numeste MOT, intrand la fel de simplu AICI. Numai ca in acest caz, daca vrei sa verifici daca acea masina a fost inspectata de curand, iti trebuie o serie din talonul masinii. Dacă te interesează întregul istoric ITP al mașinii, poți intra AICI.

In caz ca vrei sa cumperi o masina pe Bulgaria, intra AICI ca sa verifici valabilitatea asigurarii obligatorii a masinii. Trebuie insa sa stii seria de sasiu a masinii!

Dacă te bate gândul să cumperi o mașină condusă numai de către o bătrânică, pe drumurile bavareze, AICI poți verifica ITP-ul pentru orice provine din Germania.

Mașinile provenite din Italia, pot fi verificate AICI   dacă au ITP, când a fost făcută ultima revizie, dacă au asigurare și dacă au fost sau nu radiate.

Mașinile aduse din Olanda pot fi verificate AICI , doar introducând numărul de înmatriculare. Olandezii sunt foarte minuțioși, ori poate doar mai corecți, așa că la ei puteți afla cele mai multe date despre un autoturism.  În rubrica Vervaldatum – data expirării Inspectiei tehnice iar în rubrica Status van het voertuig – starea vehiculului sunt afișate Gestolen – furat, Geexporteerd – radiat pentru export, WAM verzekerd – asigurată.

Și Polonia este destul de deschisă în privința ușurinței verificării unei mașini. Intrând AICI , puteți face verificarea ori după numărul de înmatriculare, ori după seria de șasiu – VIN NUMBER.

Dacă alegeți să vă orientați către mașinile circulate și înmatriculate în România, ei bine, AICI le puteți verifica dacă sunt sau nu asigurate. Verificarea poate fi făcută atât după seria de șasiu cât și după numărul de înmatriculare. Atenție, dacă aveți dubii în privința mașinii, faceți verificarea atât după seria de șasiu cât și după numărul de înmatriculare! AICI puteți verifica dacă mașina care vă interesează pe dumneavoastră, are sau nu ITP valabil, iar AICI puteți verifica valabilitatea rovinietei.

Pentru o utilizare mai ușoară a ghidului nostru, vă oferim în continuare adresele exacte pentru țările din care există cele mai multe autoturisme la vânzare:

România:

-asigurare:  https://www.aida.info.ro/polite-rca

-ITP: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

-rovinietă: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/checkRoadTax

Anglia:

-asigurare : https://ownvehicle.askmid.com/

-ITP și verificare radiere- declarată furată: https://vehicleenquiry.service.gov.uk/

-istoric ITP: https://www.check-mot.service.gov.uk/

Bulgaria:

-asigurare obligatorie : http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=null&l=en

-verificare dacă a fost radiată/declarată furată : http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=4&l=en

Germania:

-ITP : https://auto-serviceportal.tuev-sued.de/suche_anonym/suche_kennzeichen

Italia:

-ITP, RCA, stare radiere : https://www.ilportaledellautomobilista.it/web/portale-automobilista/verifica-copertura-rc

Olanda:

-ITP, asigurare, stare autoturism : https://ovi.rdw.nl/default.aspx

Polonia:

-ITP, stare autoturism: https://www.ufg.pl/infoportal/faces/pages_home-page?_afrLoop=32072730997603533&_afrWindowMode=0&_adf.ctrl-state=1865nd65jr_29

România:

-asigurare auto: https://www.aida.info.ro/polite-rca

-ITP: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

-rovinietă: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/checkRoadTax

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Anunțuri

S-A DESCHIS TERASA “LA POPICU” SI FACE ANGAJARI. Dă o fugă într-o seară. Merită!

Articol scris de

Terasa „La Popicu” angajeaza personal pentru bucatarie si gratar.

Informatii suplimentare despre locurile de munca disponibile puteti afla sunand la numarul de telefon 0744558441

Dacă iubești vara, mâncarea buna,  muzica faină și distracția, atunci oprește-te pe terasa “La Popicu” din Ionesti. Nu vei regreta! Este locul perfect pentru  o cafea bună, pentru o bautura racoritoare,  iar în bucătăria deschisă se gătesc mereu cele mai gustoase preparate.

Citește articolul

Anunțuri

Ofertă de muncă! SC ELUNOS DIN GĂEŞTI ANGAJEAZĂ MUNCITORI MANIPULANŢI

Articol scris de

Societatea Comercială ELUNOS din Găeşti angajează muncitori manipulanţi.  Cei care doresc detalii   despre  job, condiţii de muncă şi salariu, pot apela numărul de telefon 0726347373.

 

 

Citește articolul