Contactează-ne pe

Noutăți

Pe cine “alintă” consilierul judeţean Alexandru Oprea “Luceafărul de Micloșani”?

- 308 vizualizări

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a scris  pe pagina sa de facebook ( în urmă cu puţin timp), un mesaj către dâmboviţeni pe care îl publicăm ad litteram.

„Dragi dâmbovițeni,
Cu deosebit regret constat în ultima perioadă zbaterile unui individ cu serioase probleme de relaționare la realitățile de zi cu zi ale comunității noastre. În lipsa unor preocupări constructive pentru comunitate, fidel principiilor sale conform cărora a calomnia e țelul lui suprem, își permite să arunce în spațiul public date, fără a avea decența unei minime verificări. Astfel, aflăm din văicărelile personajului ca județul, fără a mai beneficia de harul său binefăcator, nu mai este în grațiile nu ştim cui. Nu credeam că trebuie să fii în grațiile cuiva pentru a respecta legea și pentru a pricepe cum e cu alocările și bugetul.

Dar pentru unii, inclusiv personajul, asta e ceva de neînțeles, din categoria limbilor străine de care nu a avut parte. Concret se văicărește că județul nu a primit pe OG 28 decât 62 de milioane de lei și că a fost discriminat pentru că a pierdut lumina care venea, ca un har divin, din Luceafărul de Micloșani. Nimic mai fals. Concret, județul nostru nu a primit nici în plus, nici în minus fată de anvelopa inițială de aproximativ 747 milioane de lei pentru 242 de obiective rămase în listă, plus cele 34 finanțate acum. Valoarea contractelor de finanțare semnate a fost de aproximativ 685 milioane lei.

Economia rezultată a fost repartizată tot județului și e bine că a fost așa. Deci nu vorbim de sume în plus, în minus sau de discriminare. Județul, sau mai precis cei aflați vremelnic atunci la conducerea sa, a avut privilegiul să înțeleagă cum e cu alocarea și a făcut achiziții cu clauză suspensivă astfel încât contractele au fost semnate pe sume rezultate din achiziții și nu pe estimări. Din această cauză au fost finanțate și atâtea obiective. În aceste criterii de repartizare, stabilite de Ministerul Dezvoltării, nu au intrat acum lucrări noi și nici obiective ale consiliilor județene, deci pupilul său neajutorat nu a fost discriminat.
P.S. Sper că primarii care nu au demisionat la prima alocare din 2017 să nu dispere. Ne ținem de cuvânt.
Voi reveni cu precizări le fel de importante și în ceea ce privesc HG 977 și HG 994 din 2018, cât și în ceea ce privește impotența administrativă a personajului și a pupilului său.”

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Crimă oribila la Gura Suţii! TATĂL ȘI-A ÎNJUNGHIAT FIUL ÎN INIMĂ!

Articol scris de

Un tânăr in vârstă de 30 de ani, din Gura Sutii, a avut un sfârșit cumplit. El a pierit duminică după-amiază, după ce a fost injunghiat de propriul tată, in varsta de 61 de ani. Intre cei doi a izbucnit un conflict violent, pe fondul consumului de alcool. Tatăl criminal a incercat, in prima fază, sa minta autoritățile, spunând ca fiul său s-a împiedicat și a căzut în cuțit. Polițiștii și procurorii fac acum cercetări, pentru a stabili cum s-a petrecut nenorocirea.

 

 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Trofeul Sectiunii Folk- grupuri al Festivalului „Capitala Muzicală” Sibiu a ajuns la Gaesti! GRUPUL NEW GENERATION AL CASEI DE CULTURA, PERFORMANTA LA UNUL DINTRE CELE MAI TITRATE CONCURSURI DE INTERPRETARE!

Articol scris de

Unii dintre cei mai talentati gaesteni, membri ai formatiilor New Generation si Ritmic ale Casei de Cultura, s-au remarcat la Festivalul „Capitala Muzicala”, care s-a desfasurat la Sibiu, la acest sfarsit de saptamana. Copiii pregatiti de Mariana Ionescu, Orton (Simion Alin Cezar) si Catalin Dragomir au obtinut premii la toate sectiunile la care s-au inscris.

Un juriu titrat, din care au facut parte Horia Moculescu, Mihai Alexandru sau Zoe Alecu, a avut o misiune imposibila: sa departajeze unele dintre cele mai bune voci de copii si adolescenti din Romania.

Veniti din toata tara, de la scoli de canto si muzica, talentatii copii si adolescenti s-au luptat pentru trofeele si premiile puse in joc la sectiunile si categoriile de muzica clasica, populara sau usoara.

Solistii gaesteni se intorc acasa cu urmatoarele premii: Grupul New Generation (instructori Mariana Ionescu si Orton), din care fac parte Mariana Stefan, Lavinia Nae, Denisa Stoica si Alexandru Popescu- Trofeul Sectiunii Grupuri Folk. Gabriel Florea (instructor Catalin Dragomir) – premiul al 2-lea la Sectiunea Muzica Populara, categoria 13-14  ani. Nicoleta Stoica (instructor Cătălin Dragomir) – mentiune la Sectiunea Muzica Populara, categoria10-11 ani.

Mariana Stefan (instructori Mariana Ionescu si Orton) – mentiune la Sectiunea Muzica Usoara, categoria16/18 ani, Lavinia Nae (instructori Mariana Ionescu si Orton) – premiul special la Sectiunea Muzica usoara, caregoria14- 15 ani.

Citește articolul

Evenimente

O casă din Corbii Mari, cuprinsă de flăcări. INCENDIUL S-A EXTINS LA ALTE DOUĂ IMOBILE

Articol scris de

Pompierii intervin cu cinci autospeciale  (de la Garda Potlogi, Detasamentul Titu  si SVSU Corbii Mari) pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Corbii Mari, flăcările extinzându-se la alte două locuinţe, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În momentul de față incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare. Nu s-au inregistrat victime.

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design