Contactează-ne pe

Evenimente

Video! IMAGINI DE O VIOLENŢĂ INSUPORTABILĂ LA VIŞINA. Totul s-a întâmplat la botezul cailor

 

Ceea ce era organizat ca o frumoasă întrecere cabalină, a degenerat în bătăi demne de evul mediu. La Vișina, astăzi s-a organizat Botezul Cailor, un eveniment creat cu sprijinul autorităților locale și al crescătorilor de cai din zonă. După parada de la primărie, caii au fost botezați la biserica din sat, după care întreaga comunitate s-a îndreptat către islazul comunal, unde au fost diverse întreceri, atât între animale cât și între stăpâni. Prima probă a fost cea de frumusețe, Locul 1 fiind câștigat de Gănescu Alexandru, locul 2 de Radulescu Ionuț, iar locul 3 de Birjaru Daniel. Proba de viteză, desfășurată pe o distanță de aproximativ 500 de metri, a fost câștigată de 1 Pisoiu Aurel urmat pe locul 2 de Cozonac Ionuț. Tăiatul bușteanului a oferit tinerilor șansa de a-și arăta îndemânarea și forța fizică, proba fiind câștigată detașat de Cove, un tânăr din localitate. Proba de dresaj, unde numărul participanților a fost mai redus, a fost câștigată de Croitoru Cosmin. Dacă până acum totul a fost în regulă, a urmat proba unde lucrurile au degenerat destul de urât. Proba de tracțiune a implicat tractarea unor bușteni pe o sanie de fier, în jurul țarcului în care se aflau organizatorii. Numai că deși se specifica clar că este interzisă folosirea biciului, câțiva participanți nu au înțeles acest lucru, iar animalele sunt bătute cu sălbăticie. De pe margine se aude cum publicul strigă: “lasă-l bă, că-l omori”, ”ai bă milă, că e și el suflet”, sau pur si simplu huiduieli la adresa barbarismului ce se desfășura în fața audienței oripilate.

Cruzimea greu de imaginat practicată în fața atâtor oameni, te face să te întrebi la ce se poate ajunge când astfel de indivizi se află singuri cu calul în pădure. În spume, pe un ger ca de bobotează, bătut să tragă o sarcină care depășește puterile lui, calul tremură tot și se opintește într-un pământ înghețat, fără ca măcar să fie potcovit adecvat. În loc să lase calul să respire, stăpânul îl bate cu bestialitate pentru a câștiga încă 3-4 metri.

Nu cred că asemenea competiții fac cinste crescătorilor și iubitorilor de cai, competiții în care, diferența de gabarit între caii participanți este și de 200kg, iar sarcina este identică. Nu cred că un asemenea om mai poate fi considerat iubitor de cai, câtă vreme își bate animalul până pica de epuizare. Poate că, de la firul ierbii, evenimentul a fost un real succes, dar din imagini reiese doar primitivism și brutalitate, săracele animale trebuind să suporte pedepse fizice pentru simplul fapt că au fost puse în fața unui buștean de câteva tone. Proba a fost câștigată de Gănescu Alexandru, al cărui cal a reușit să facă 3 ture fără a se folosi biciul, dovedind celorlalți participanți că vorba bună strunește calul mai bine decât cea mai rea bătaie.

Continue Reading
Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

SURSE: Comisarul șef Alexandru Iorga ar putea deveni adjunctul IPJ Dâmbovița! SCHIMBĂRI DE TRUPE IMPRESIONANTE ÎN POLIȚIA DÂMBOVIȚA!

Articol scris de

Odată cu înlăturarea lui Danil Zepiși, Poliția Dâmbovița pare a intra într-o nouă epocă. Astăzi, ministrul de Interne, Carmen Dan, a semnat ordinul prin care comisarul șef de poliție Sorin Păun a fost împuternicit inspector șef al IPJ pentru o perioadă de maximum 6 luni, răstimp în care, probabil, ar urma organizarea concursului pentru această funcție. Păun a fost adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție din județul nostru și a ocupat, de-a lungul carierei sale, mai multe funcții importante.

Bătălie mare se duce însă pentru posturile de adjuncți. Conform unor surse, favoriți pentru aceste două importante poziții ar fi comisarul șef Eduard Oprea, șeful Serviciului Economic, și comisarul șef Alexandru Iorga, șeful Poliției Găești.

Am încercat să-l contactăm în legătură cu aceste zvonuri pe comandantul Iorga, însă până la ora redactării acestei știri nu a fost de găsit.

Citește articolul

Evenimente

OPERAŢIUNE INEDITĂ!Pompierii de la Vişina au salvat un pui de barză căzut din cuib

Articol scris de

 

O intervenție mai puțin obișnuită, dar plină de emoții, a pompierilor dâmbovițeni s-a desfășurat astăzi.
Pompierii de la Garda de intervenție Vișina au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui pui de barză în localitatea Ragu. Un echipaj format din trei subofițeri a repus în cuib puiul de barză cu ajutorul scării din dotare. Pentru ca operațiunea să se desfășoare în siguranță a fost solicitată și o echipă de la societatea de distribuție a energiei electrice.
În ţara noastră barza albă (Ciconia Ciconia) este ocrotită prin următoarele legi: Legea Nr. 13/1993, Legea nr. 137/1995, Legea nr. 103/1996, Legea 13/1998, și legea 407/2006. Omorârea păsărilor şi a puilor precum şi distrugerea ouălor şi a cuiburilor se pedepseşte conform legii cu amendă de aproximativ 1000 RON. Un cuib de barza este alcătuit din crengi, rădăcini, pământ, paie și uneori chiar și materiale textile, putând cântări până până la 500kg, atunci când cuibul este locuit de mai multi ani.
Societatea Ornitologica din România are un proiect ambițios și deosebit de util prin care invită toți cetățenii care au un telefon mobil cu cameră foto, sa participe la inventarierea cuiburilor de berze din țară prin intermediul aplicației mobile UITE BARZA. Pentru telefoanele cu android, acesta este linkul de descărcare al aplicației https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sor.berzeleromaniei
Uite Barza!

 

Citește articolul

Evenimente

CORBII MARI. Două tinere au fost accidentate pe DN61

Articol scris de

Accident pe DN61, în comuna Corbii Mari. Două tinere de 15 şi 17 ani, care se deplasau pe lângă o bicicletă au fost acroşate şi accidentate uşor la prima vedere, conform Poliţiei, de conducătorul unui automobil care nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă. Fetele au fost transportate la spital pentru investigaţii. În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design