INTERPELARE A SENATORULUI IANCU CARACOTA CĂTRE MINISTRUL ECONOMIEI! Mediul de afaceri aşteaptă urgent un răspuns!

Domnule Ministru,

Mediul de afaceri aşteaptă de la finele anului  2017 realizarea şi implementarea Codului Economic al României, scopul acestui document fiind acela de a îngloba  toate actele normative din domeniul economic într-un pachet legislativ unitar care va fi pus gratuit la dispoziția tuturor agenților economici și al persoanelor fizice care desfășoară activităţi economice independente.

În contextul aprobării,  în luna mai a anului curent, a Memorandumului pentru Elaborarea Codului Economic al României, reprezentanţii Guvernului au promovat ideea că începând cu 1 ianuarie 2019 numărul taxelor, tarifelor și comisioanelor (cu aplicare generală) în România nu va fi mai mare de 50.  Astfel, pentru populație vor exista cel mult 10 taxe, generale, dintre care CASS, CAS, impozitul pe venit, impozitul pe teren, impozitul pe bunuri imobile, impozitul pe mașină, etc. Toate celelalte taxe, tarife și comisioane vor fi eliminate sau comasate. Pentru agenții economici numărul taxelor fiscale și nefiscale (cu aplicare generală) va fi de maxim 40.

Având în vedere cele enunţate mai sus, dar şi importanţa realizării unui astfel de Cod care reuneşte toată legislația relevantă din domeniul economic, vă rog să-mi comunicaţi care este stadiul elaborării proiectului legislativ şi când va fi acesta înaintat Parlamentului, ţinând cont de faptul că termenele anunţate inițial au fost devansate.

Solicit răspuns în scris.

       Vă mulţumesc!

                                                   Senator,

                                          Iancu CARACOTA

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Incendiu violent la Gura Foii! LOCALNICII AU O IPOTEZĂ – ŞOC DESPRE CAUZELE ACESTUIA!

Pompierii detașamentului Găești au intervenit cu 3 autospeciale pentru stingerea unui incendiu în localitatea Gura …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *