INSTRUCTORII AUTO DEZMINT ACUZAȚIILE FĂCUTE ÎN ULTIMA VREME ÎN PRESĂ, CU PRIVIRE LA CONDIȚIILE DE HAOS EXISTENTE LA PERMISE AUTO SAU EXAMINAREA ÎN VEDEREA OBȚINERII PERMISULUI

Oamenii care chiar lucrează zi de zi cu elevii aspiranți la un permis auto spun că, spre deosebire de anii anteriori, condițiile de examinare s-au îmbunătățit considerabil.

Timpul de așteptare pentru traseu a scăzut de la 16 la 6 săptămâni în cazul permisului categorie B, și de la 5 luni la o lună în cazul permiselor de profesioniști. Spre deosebire de anii trecuți, când traseul începea de la Stadionul Municipal, unde nu exista nici măcar o toaletă publică, parcarea era supra-aglomerată iar mirosul de urină și fecale se simțea de departe, acum există un centru modern lângă Complexul Turistic de Natație, unde elevii își pot aștepta rândul la traseu stând la căldură, într-o locație cu toaletă, tv și scaune comode.

Instructajul elevilor înaintea evaluării nu se mai desfășoară în autobuzele in care era prea cald vara și mult prea frig iarna, ci în sala nou construită. Deși programul la ghișeul in vederea programării examenului auto este de luni până vineri, sunt mai mulți cetățeni care vin la începutul săptămânii, astfel zilele de luni și marți sunt cele mai aglomerate.

De menționat și de apreciat că numărul agenților examinatori a crescut, fiind zile în care sunt chiar și 7 examinatori pe traseu, spre deosebire de cei 4 cu care eram obișnuiți în trecut. Programul de examinare a fost de asemenea prelungit cu încă 2 ore, acesta încheindu-se la orele 16, fapt care de asemenea permite o scurtare considerabilă a timpului de așteptare pentru dobândirea permisului auto.

Pe fondul creșterii numărului de agenți, atât la ghișee cât și pe traseu, condițiile s-au îmbunătățit considerabil și nimeni nu înțelege de unde nemulțumirea aceasta, mai ales că evidența de pe teren consfințește ordinea și nicidecum haosul. S-au luat măsuri pentru evitarea aglomerației și se încearcă o îmbunătățire permanentă a condițiilor de așteptare și de examinare.

Instructorii auto din județ dezmint această denaturare a faptelor, iar ca dovadă avem imagini de la noul centru de examinare. Aceștia spun că există interese ascunse la mijloc, iar încercarea de prezentare a unor fapte care nu se constată în teren, este făcută numai în vederea obținerii unui capital de imagine pe seama oamenilor care zi de zi participă la o bună desfășurare activităților ce implică formarea, programarea și evaluarea cetățenilor în vederea dobândirii permisului auto.

Articol adaugat de Liviu Lazăr

Cronica de Gaesti

IULIAN MARINESCU, DE NEOPRIT

După ce, mai bine de 2 ani a dominat categoria de – 60 kg la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *