JUSTIȚIA INFRACTORILOR: O mamă și doi copii în pământ, șoferul vinovat – liber! IATĂ CUM ARATĂ O TRAGEDIE ÎN CONȘTIINȚA JUDECĂTORILOR GĂEȘTENI!

Un părinte din Butoiu de Jos nu-și găsește liniștea după ce fiica sa și cei doi copii ai ei au fost uciși în urma unui groaznic accident de circulație, iar instanțele au dat pedepse rușinoase în urma acestei tragedii!

În 2014, Marina Dima, o tânără însărcinată în 7 luni în vârstă de 23 de ani, tocmai ieșise din biserică împreună cu fiul ei de doi ani. Într-o fracțiune de secundă, un șofer din aceeași localitate i-a izbit în plin. Femeia, fătul și copilul s-au stins, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva.

A urmat o anchetă lungă și dureroasă, finalizată cu hotărâri judecătorești atât de rușinoase, încât sunt o pată neagră atât pentru judecătorii găeșteni, cât și pentru cei de la Curtea de Apel Ploiești. Șoferul care a răpit trei suflete nevinovate, dintre care doi îngeri, este liber. Se bucură de viață, de familia lui, își construiește nestingherit viitorul. Judecătorii găeșteni au apreciat că doi ani cu suspendare și o sumă măruntă de bani sunt suficiente pentru a face dreptate unei familii doborâte de suferință. Judecătorii de la Curtea de Apel au desființat în parte soluția celor din orașul nostru și au majorat pedeapsa la trei ani, tot cu suspendare.

Acești judecători care, ca și în cazul fetiței din Mătăsaru ucise de un șofer băut și fără permis, dau astfel de pedepse mai mult decât tolerante unor derbedei care omoară oameni, știu oare câtă durere se află în sufletele familiilor? Poate, într-adevăr, o pedeapsă nu reface viețile celor care au suferit o pierdere atât de mare, însă justiția trebuie făcută cu simț de răspundere, pentru a preîntâmpina astfel de cazuri, înțelegând în primul rând că descurajarea unor astfel de infracțiuni este vitală pentru însănătoșirea societății.

 Pedepsele cu suspendare pe bandă rulantă care se dau în Găești pentru ucidere din culpă nu fac altceva decât să încurajeze descreierații să nu respecte legea. În definitiv, scapă ușor, nu li se întâmplă nimic, nu fac o zi de pușcărie. Practica pedepselor cu suspendare, netrecute prin filtrul minții, este una extrem de dăunătoare. Iar la Găești, cel puțin, nu știm de vreun caz în care, în urma unui astfel de accident, indiferent de circumstanțele lui, să se dea pedeapsă cu executare. Domnilor magistrați care împărțiți dreptatea, dormiți bine știind că ați dat doi ani cu suspendare unui individ care a omorât o mamă și doi copii?  Atât valorează, pentru dumneavoastră, trei suflete și poate alte suflete nevinovate care vor pieri în același fel pentru că nu vreți să vă faceți treaba altfel decât superficial?

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Accident grav pe DN 72, la Dragodana! IMPACT FRONTAL ÎNTRE DOUĂ AUTOTURISME!

6 persoane, dintre care doi copii de 10 şi 3 ani, au fost rănite, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *