PĂRINȚII DIN JUGURENI AU LUAT FOC CÂND AU AUZIT ASTA! Copiii au plâns și le-au povestit tot!

Scandalul de la Școala Jugureni ia amploare. După ce un părinte a făcut public faptul că a găsit o substanță neagră, vâscoasă și unsuroasă în paharul de iaurt primit de copil la școală, autoritățile au pornit în control…cam la o săptămână.

În loc să încerce să afle ce s-a întâmplat exact și să-l contacteze pe bărbatul care a făcut scârboasa descoperire, cei de la DSP s-au dus abia în data de 4 decembrie direct la școală, unde au constatat că sunt ceva probleme cu condițiile de depozitare, adică laptele era ținut la +7 grade, nu la +6 grade Celsius, așa cum prevăd normele. Apoi, din puțul gândirii, au cerut cadrelor didactice să-i oblige pe copii să bea laptele la școală, nu să-l ia acasă. O învățătoare  a luat de bune spusele onor mai-marilor de la județ și, nici mai mult, nici mai puțin, i-a anunțat pe copii că de acum înainte, la ora 10.00, vor înghiți cu forța iaurturile care li se livrează în cadrul acestui program foarte scump și foarte inutil. Unii copii au început să plângă, spunând că nu vor să mănânce. Alții poate au intoleranță la lactoză.  Pentru angajații DSP însă, important este ca acest caz să se mușamalizeze cât mai repede, nicidecum să se afle cum substanța scârboasă a ajuns într-un pahar sigilat. Mai mulți părinți ne-au contactat pentru a ne spune ce s-a întâmplat la Școala Jugurerni și pentru a o acuza pe învățătoare că abuzează de poziția ei și, pentru a le face pe plac celor de la DSP, îi va obliga pe copii să consume produsul la școală.

Mai trebuie spus că, în județul Dâmbovița, nu se mai livrează cornul la școli, ci doar laptele, şi asta la trei zile. Părinții din întreg județul spun că acest produs nu este pe placul micuților și că nu poate fi mâncat. Mulți îl folosesc pentru hrana animalelor. În schimb, foarte mulți bani publici sunt folosiți pentru a plăti acest program, care a devenit o glumă proastă și un mijloc de îmbogățire pentru unii. Profesorii responsabili de acest program se plâng că laptele este aruncat pe jos, că niciun copil nu-l vrea. Unii „tovarăşi” s-au grăbit să trâmbiţeze prin presă că ar fi crescut absenteismul prin şcoli pentru că, vezi Doamne, nu mai primesc la şcoală „bunătăţi” de la Guvern.

Noi nu avem semnale că ar exista vreo localitate dâmboviţeană în care copiii nu vin la școală pentru că nu au primit lapte și corn. Nimeni, absolut nimeni nu s-a plâns  şi tocmai de aceea nu credem că ar exista prin judeţ absențe sau abandon școlar din acest motiv. Nu de-alta, dar minciuna asta s-a aruncat şi în urmă cu  câţiva ani, iar programul  pentru îmbogăţirea „jmecherilor” a continuat. O masă caldă pentru copii  ar fi fost cu totul şi cu totul altceva.

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

IULIAN MARINESCU, DE NEOPRIT

După ce, mai bine de 2 ani a dominat categoria de – 60 kg la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *