Elevii Școlii Gimnaziale ,,Șerban Cioculescu’’ Găești ne învață să ,,trăim verde’’!

                                                         Comunicat de presă

 În perioada 5-9 noiembrie 2018, o delegație a Școlii Gimnaziale ,,Șerban Cioculescu” Găești a participat în Fidenza – Italia, la a treia activitate transnațională de tip ,,Learning, Teaching, Training” în cadrul Proiectului  KA2 ,,Let’s be green together!’’ finanțat prin programul Erasmus+. Delegația a fost formată din 2 cadre didactice: prof. Turcu Adrian- director și prof. Stan Cornelia- coordonator la nivel de parteneriat și 4 elevi: Neagu Maria Oana- cls. a VIII-a, Ene Alexia Maria- cls. a VI-a, Barbu Iulia Daria- cls.a VI-a si Neagu Luca Ioan, cls.a VII-a.

        

  Dintre activitățile desfășurate în școala parteneră din Italia enumerăm:

  • Realizarea broșurii referitoare la stoparea risipei de hrană, apă și energie și prezentarea analizei chestionarului aplicat in cele șase școli partenere;
  • Lecție cu tema ,,Cum să plănuim un buget de familie perfect’’;
  • Promovarea unui stil de viață sănătos prin scurte filme realizate în fiecare scoală implicată în parteneriat;
  • Workshop – ,,Casa eco ideală’’;
  • Întâlnirea consilierul pe probleme de educație și cultură în cadrul Primăriei din Fidenza cu elevii şi cadrele didactice;
  • Pregătirea unui set de exerciții fizice și propuneri pentru promovarea unui stil de viață sănătos;
  • Vizitarea ,,Passive House’’- casă care asigură un climat interior confortabil și vara și iarna, fără însă a fi nevoie de o sursă convențională de încălzire.

      Activităţile au respectat obiectivele proiectului şi s-au realizat în conformitate cu programul reuniunii, anterior stabilit.

        Ne dorim ca prin implementarea acestui proiect să contribuim la adoptarea unui stil de viață sănătos în rîndul elevilor, în acord cu respectul față de mediu, iar prin promovarea acestuia să producem schimbări în școală, familii, comunitatea locală și nu numai.

Profesor Stan Cornelia

Cronica de Gaesti

“Centenar prin ochi de copil”, sărbătoare la Grădiniţa Nr. 5, Găeşti

Prescolarii  Gradinitei cu program normal Nr. 5, Gaesti, indrumati de cadrele didactice Neaga Mitroiu Felicia, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *