Poate uleiul de canabis sa amelioreze durerile? Iata raspunsul cercetatorilor!

In momentul de fata, cel mai bun aliat din segmentul produselor naturiste impotriva durerii, inflamatiei si disconfortului asociat mai multor afectiuni de sanatate este uleiul de canabis. Cunoscand o popularizare uriasa pe piata din Romania in ultimii ani, canabidiolul (extractul obtinut din planta de canepa si folosit ca ingredient activ in uleiul de canabis) este solutia tot mai des aleasa pentru ameliorarea durerilor cronice.

Canabidiolul este unul dintre cei peste 80 de canabinoizi cunoscuti pana in prezent, care se regasesc in mod natural in planta de canepa. Cercetarile efectuate in perioada recenta cu privire la consumul de ulei canabis au scos la iveala faptul ca beneficiile acestui produs nu sunt insotite si de efecte secundare, iar starea de exaltare asociata plantei de marijuana este cauzata de un alt canabinoid, tetrahidrocanabinol (THC), compus chimic ce provoaca efecte psiho-active.

Rezultatele studiilor facute asupra gestionarii durerii cu ajutorul consumului de ulei de canabis snt cat se poate de incurajatoare. In acest sens, cei care sufera de dureri cronice si se trateaza cu medicamente periculoase, ce pot da dependenta (de exemplu opioide), pot gasi o solutie promitatoare in ingerarea acestui tip de ulei.

Reducerea durerilor cronice

 Oamenii de stiinta sustin ca receptorii de la nivelul creierului si sistemului imunitar sunt responsabili pentru interactiunea dintre canabidiol si organismul nostru. Acesti receptori sunt mici proteine atasate celulelor noastre ce primesc semnale chimice de la diversi stimuli si ajuta celulele sa ofere un raspuns. Concluziile trase afirma ca acest proces ce survine in urma folosirii uleiului de canabis are efecte antiinflamatoare si calmante care contribuie la ameliorarea durerilor cronice de spate.

Toate studiile majore desfasurate incepand cu anii ’80 ce vizau eficacitatea acestui tip de ulei in gestionarea durerilor cronice au fost temeinic reanalizate in anul 2008. Rezultatele acestei analize au evidentiat faptul ca folosirea uleiului de canabis este eficace in lupta contra durerilor, iar efectele secundare lipsesc cu desavarsire. Mai mult, acest produs s-a dovedit a fi de mare ajutor si in cazul tulburarilor somnului cauzate de durerea cronica. Cele mai convingatoare rezultate, insa, au fost observate in momentul in care testele au inclus persoane afectate de scleroza multipla, efectele benefice fiind evidente.

Gestionarea neplacerilor cauzate de tratamentul cancerului

 Persoanele ce sufera de diferite forme ale cancerului au apelat, de asemenea, la folosirea uleiului de canabis. Unele studii efectuate recent au evidentiat posibilitatea reducerii unor tumori canceroase ca efect al consumului acestui tip de ulei, dar cele mai multe cercetari s-au concentrat pe rolul canabidiolului in ameliorarea durerilor aparute in urma cancerului si a tratamentelor impotriva acestei grave afectiuni de sanatate. Unul dintre cele mai importante institute din Statele Unite care si-a asumat studierea aspectelor legate de cancer, National Cancer Institute (NCI), considera uleiul de canabis ca fiind o solutie viabila in reducerea neplacerilor produse de chimioterapie. Unul dintre studiile desfasurate de aceasta institutie a testat, in paralel cu tratamentul cu opioide, utilizarea uleiului de canabis sub forma unui spray cu administrare bucala. In urma acestei cercetari a fost constatata o reducere mai rapida a durerii in urma consumului de ulei CBD.

Pentru a beneficia de ulei de canabis de o calitate ridicata, cauta pe eticheta produselor certificarile asupra metodelor de cultivare si producere (bio/organic). CBDlife.ro ofera garantia de calitate a acestor certificari, iar toate produsele vin cu certificarea EU + BIO. De asemenea, certificatele de provenienta garanteaza ca produsele comercializate respecta toate standardele de productie, procesare si impachetare.

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

URGENT!Se caută şofer pentru Comunitate

Firma de transport cu sediul in județul Dâmbovița ( Găeşti ), angajează șoferi profesioniști  pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *