Peste 500 de copii din întreaga ţară s-au întrecut la Găeşti. CONDURUL DE CLEŞTAR SPECTACULOS LA CEA DE-A X-A EDIŢIE!

Sala Casei de Cultură “Dumitru Stanciu” din oraşul nostru a fost neîncăpătoare sâmbătă, 29 septembrie, la cea de-a X-a ediţie a festivalului concurs  “Condurul de cleştar”  organizat de Clubul Copiilor Găeşti cu sprijinul Ministerului Educației Naționale/ Inspectoratului Şcolar Județean Dâmbovița, Primăriei şi Consiliul local Găeşti.

Peste 500 de dansatori din întreaga ţară au concurat la acestă foarte cunoscută competiţie de dans, iar juriului i-a revenit misiunea dificilă de a delibera între copiii talentaţi, unii dintre ei atingând aproape perfecţiunea.  

Au fost prezente Cluburi/ Palate ale copiilor , Şcoli de dans şi Şcoli din invățământul preuniversitar din țară. Au concurat  34 de formații si 9 solişti dansatori, un total  de 531 de copii cu vârste între 5 şi 18 ani cărora li s-au alăturat profesorii/ coregrafii şi părinții.

Formațiile şi dansatorii prezenți au avut prestații din cele mai bune, au uimit prin determinarea cu care au abordat concursul, prin costume şi calitatea execuțiilor. Au fost promovate stiluri de dans de o mare varietate, dar cu elemente comune : rigurozitate in ținută şi execuție, dificultatea elementelor/paşilor şi plăcerea de a dansa a concurenților.  Dansul clasic/baletul, dansul de societate, dansul latino, dansul contemporan, dansul acrobatic,
dansul sportiv, dar şi cele etno sau folclor stilizat au fost aduse de micii dansatori la rang de artă

După cele 69 de evoluții, trofeul a fost adjudecat de Clubul copiilor sector 6 – Bucureşti, grupul ,, Euritmic”, profesor Adela Popescu. 

Directorul Clubului Copiilor Gaeşti, Muşat Maria Mara ne-a declarat : ,, Ediția acestui an a fost una de o calitate care ne-a depăşit tururor aşteptările, iar misiunea juriului a fost extrem de grea- dat fiind faptul că formațiile au fost foarte aproape valoric. Au fost solişti dansatori extraordinari, dar opțiunea a fost pentru grup la acordarea trofeului intrucât sincronizarea/execuția impecabilă/ prezența scenică sunt mult mai greu de obținut. Si in cazul formațiilor/ grupurilor a fost greu de luat o decizie intrucât toți au fost foarte buni , dar ținând cont de regulamentul concursului s-au  putut departaja şi lua o hotărâre corectă.

Juriul a mai acordat in afara trofeului şi premii speciale pentru două formații care au fost foarte aproape de cea laureată, una provenind de la Clubul copiilor sector 2 Bucuresti şi cealaltă de la Studioul de dans al Operei Române Bucureşti. Vreau să menționez faptul că formațiile Clubului copiilor Găesti ( ,,Sincron”, ,,Obba Dance” ,,Codrulețul “- prof. Grigore Marian, ,,Ingerii albaştri”-prof.Ene Nicolae şi ,, Acrobatic” – prof. Lițescu Constanța) nu au intrat in concurs,  ci au dat spectacol de deschidere şi premiere care au culminat cu căluşarii lui Marian Grigore care au ridicat sala arhiplină în picioare făcându-ne mândri din nou.

A fost un eveniment deosebit şi doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături in organizare: Primăriei Găeşti, Casei de Cultură ,, Dumitru Stanciu” Găeşti, Inspectoratului Şcolar Județean, Poliției oraşului Găeşti, Poliției locale, Colegiului Național -Vladimir Streinu, Liceului Tehnologic – Iordache Golescu, Scolii de dans- Obba Dance şi nu în ultimul rând colegilor mei de la Clubul copiilor Găeşti.”

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

IULIAN MARINESCU, DE NEOPRIT

După ce, mai bine de 2 ani a dominat categoria de – 60 kg la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *