Miercuri, la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu”: CONCERT DE PIAN LA PATRU MÂINI SUSȚINUT DE REPUTAȚII MUZICIENI EUGEN DUMITRESCU ȘI CORINA RĂDUCANU! Hrană pentru suflet și minte!

Mircuri, 19 septembrie, la ora 18.00, Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” găzduiește concertul de pian la patru mâini ”Hai la joc”, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Pianiștii Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU promovează muzica românească și muzica contemporană românească în 6 orașe ale județului Dâmbovița (Fieni, Găești, Moreni, Pucioasa, Târgoviște și Titu). Repertoriul concertelor pornește de la ideea de joc prezentă în muzica compozitorilor George ENESCU, Dinu LIPATTI, Constantin SILVESTRI, Ciprian PORUMBESCU, Leon KLEPPER, Nicolae BRÂNDUȘ, Alexandru PAȘCANU, Felicia DONCEANU, Liviu DANDARA și Sabin PAUTZA. Proiectul cultural prezintă imaginea plină de culoare a muzicii românești într-o formulă camerală inedită – pian la patru mâini.

Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu formează un duo pianistic din anul 2005 și desfășoară o activitate concertistică ce cuprinde peste 300 de recitaluri pe scene din țară și străinătate. Duo-ul a fost invitat să concerteze în 25 de festivaluri naționale și internaționale. Totodată, muzicienii au obținut numeroase premii naționale și internaționale la concursurile de profil, au avut prezențe în jurii ale celor mai prestigioase concursuri din țară și străinătate și au susținut cursuri de măiestrie, ca profesori invitați.

Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu sunt absolvenți ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică din București, la clasa de pian a prof.univ.dr. Vlad Dimulescu și muzică de cameră a conf.univ.dr. Manuela Giosa și conf.univ.dr. Ioana Raluca Voicu-Arnățoiu, unde și-au completat și încheiat studiile (licență, masterat, doctorat, post-doctorat). Cei doi muzicieni sunt fondatorii Asociației Klavier ART și inițiatorii mai multor programe culturale.

Intrarea la concertul ”Hai la joc”este liberă. Invitațiile cu programul de sală pot fi procurate de la sediul ”Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu”.

 

 

 

 

 

 

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

IULIAN MARINESCU, DE NEOPRIT

După ce, mai bine de 2 ani a dominat categoria de – 60 kg la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *