PRECIZĂRI DESPRE SERVICIILE MEDICALE LA CERERE DIN SPITALUL GĂEŞTI: “Vom analiza punctual toate cazurile care au plătit la Pediatrie”!

Publicăm integral comunicatul de presă al Spitalului Găeşti, referitor la „serviciile medicale la cerere”. Din cauza confuziilor, dar şi a acuzaţiilor primite din partea pacienţilor, conducerea vine cu noi informaţii şi precizări, menite să clarifice o situaţie controversată, legată de plata unor servicii în cadrul unităţii spitaliceşti:

„Urmare comunicatului privind “SERVICII MEDICALE LA CERERE LA SPITALUL GĂEŞTI” publicat pe  pagina Cronica de Gaesti  la solicitarea Spitalului   Orasenesc Gaesti  va informam urmatoarele:

            1.Serviciile medicale la cerere (cu taxa) au fost introduse ca urmare a solicitarilor unor  persoane, care nu au posibilitatea de a  efectua la domiciliu tratamente recomandate de medicii de familie sau medicii specialisti sau altor solicitari la cerere. Aceste servicii sunt oferite de toate spitalele din Romania;

           2.Urmare publicarii comunicatului s-au constatat in mediul online: confuzie in randul unor persoane privind modul de aplicare sau taxare  a acestor servicii, dar si nemultumiri in cazul unor cetateni privind serviciile oferite la Camera de Garda Pediatrie.

In acest sens, va informam: in perioada 20.08.2018-10.09.2018 s-au prezentat la Camera de garda Pediatrie 312 copii.

      In conformitate cu Legea 95/2006 art 92 compartimentul de primire a urgentelor –aflat in structura unui spital orasenesc este destinat triajului, evaluarii si tratamentelor de urgenta ale pacientilor cu afectiuni acute, care se prezinta la spital spontan sau care sunt transportati cu ambulanta.”

      Din cele 312 prezentari, medicii de garda au considerat ca 24 de prezentari nu au reprezentat urgente medicale, supraveghere medicala continua sau in regim de spitalizare de zi,  astfel incat, conform Deciziei nr.6000/14.08.2018 (avand in vedere art 181 din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii), acestea au fost taxate.         

 Va aducem la cunostinta  ca in perioada urmatoare vor fi analizate punctual cele 24 de prezentari care au fost taxate, cat si oportunitatea  mentinerii  efectuarii la Spitalulul Orasenesc Gaesti de servicii medicale la cerere .

       Analiza se va efectua prin consultarea  reprezentantilor sindicatului, a reprezentantului pacientilor, cat si  pe baza opiniilor dvs. privind mentinererea efectuarii de servicii medicale la cerere in cadrul Spitalului Orasenesc Gaesti.

        Mentionam ca persoanele  care nu doresc sa apeleze pentru servicii medicale la cerere la Spitalului Orasenesc Gaesti se pot adresa :

  • -medicului de familie,
  • -cabinetelor de permanenta
  • -Furnizorilor de ingrijiri la domiciliu in contract cu CJAS Dambovita (lista acestora o puteti gasi pe site-ul spitalgaesti.ro-sectiunea informatii pacienti-lista furnizori de ingrijiri la domiciliu sau pe site-ul www.casdb.ro.

     Dorim sa subliniem inca o data faptul ca,  potrivit legii, pachetul de bază acordat persoanelor asigurate include serviciile spitaliceşti pentru patologia care necesită internare (cazuri acute, cazuri cronice, alte situaţii justificate) şi serviciile spitaliceşti care nu necesită internare, prestate în regim de spitalizare de zi.

Consultul si  internarea în spital se fac pe baza BILETULUI DE TRIMITERE eliberat de medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriu (cu exceptia urgentelor) şi a documentului care dovedeşte calitatea de asigurat a persoanei,

            De asemenea, incepand cu anul 2018 Spitalul Orasenesc Gaesti se afla in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si pentru  Laboratorul de analize medicale si Laboratorul de radiologie si imagistica medicala.

                                          Comitet director”

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Accident grav pe DN 72, la Dragodana! IMPACT FRONTAL ÎNTRE DOUĂ AUTOTURISME!

6 persoane, dintre care doi copii de 10 şi 3 ani, au fost rănite, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *