Scandal la Şcoala Fierbinţi! PĂRINŢII COPIILOR CLASEI A II-A NU VOR SĂ-I MAI TRIMITĂ LA ŞCOALĂ. Motivul aici!

Cum e să iei 14 copii de clasa a II-a dintr-un sat, de la o şcoală renovată anul acesta şi să-i duci cu autobuzul în alt sat unde sunt 7 copii şi mai vin alţi 5 de la câţiva kilometri?

Se întâmplă acest “miracol” în comuna tuturor posibilităţilor, Şelaru! Mai mulţi părinţi din satul Fierbinţi ne-au contactat imediat după  festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Oamenii ne-au declarat că sunt hotărâţi să nu-şi mai trimită copiii la şcoală  dacă nu vor rămâne la şcoala din satul lor: “Ne-a deranjat foarte mult lipsa comunicării  dintre cadrele didactice și părinți , indiferenţa lor  în a găsi o soluție.  Destul că în doi ani  au avut patru învăţători. Vrem stabilitate, vrem să-i ştim în siguranţă la şcoală.  În Glogoveanu sunt 5 copii, în Şelaru sunt 7, iar ai noştri sunt 14. Avem un copil cu diabet , mămica lui merge și îi face insulina la școală. Nu este normal să-i urce pe cei puţini în autobuz şi să-i aducă la şcoala unde sunt  cei mulţi, adică la Fierbinţi? Nu aşa este regula?

Dar nici măcar nu ne-au anunţat ce au de gând să facă. Directoarea ne-a zis că am fost anunţaţi prin afişe, că le-a pus  prin sat,  în stații, dar cea mai apropiată staţie de noi fiind la bar, oare câte mămici stau printre bărbații veniți la o bere să citească un afiş? ”

Cât despre şoferul microbuzului, părinţii sunt îngroziţi: “Este cel care a dat copiii jos pe camp, a avut accidente, pune manele la maxim în maşină, mai are să danseze la volan. Noi, părinții, am hotărât să ne oprim copiii acasă până va fi deschisă clasa la noi, la Fierbinţi.  Şcoala arata mult mai bine decât cea din Şelaru , avem copii mici şi trebuie să se găsească o soluţie favorabilă”, spun oamenii.

L-am sunat pe inspectorul general al ISJ Dâmboviţa,  prof. Sorin Ion. Domnia sa ne-a spus că părinţii au sunat şi la Inspectorat şi că, marţi, 11 septembrie, va rezolva problema. Întradevăr, şcoala din  localitatea cu mai mulţi copii îi va primi pe cei puţini din satele vecine. Ca atare, şcoala din Fierbinţi are prioritate.

Rămâne de văzut ce măsuri se vor lua, mai ales că directoarea şcolii  se pare că nu prea a părut afectată de hotărârea părinţilor conform declaraţiilor lor:” Ne-a deranjat atitudinea dânsei.  A zis că e problema noastră, că îi putem opri acasă!”

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Accident grav pe DN 72, la Dragodana! IMPACT FRONTAL ÎNTRE DOUĂ AUTOTURISME!

6 persoane, dintre care doi copii de 10 şi 3 ani, au fost rănite, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *