PSD-ALDE mai pun un bir nenorocit pe capul nostru! TREBUIE SĂ PLĂTIM APA DE PLOAIE! Facem împrumut în bancă să achităm facturi la Compania de Apă?

Este lege! Consumatorii au obligaţia să plătească inclusiv apa de ploaie care se scurge în canalizare, conform datelor oferite de ANM! Ideea strălucită le-a venit celor de la PSD-ALDE, care nu se mai satură să-şi bată joc de oameni şi au adoptat un act normativ, potrivit căruia facturile la apă şi canalizare vor fi umflate cu picăturile cu care Dumnezeu udă pământul.

În judeţul Dâmboviţa, facturile pe care le plătim la Compania de Apă sunt mai mari decât cele la gaze sau curent electric, după ce toată clica actualilor potentaţi a primit serviciu călduţ în această instituţie, cu salarii uriaşe şi la cote ireale de incompetenţă. După ce că avem costuri aproape insuportabile pentru serviciile oferite de ei, mai sunt şi aproape falimentari. Asta, desigur, din cauza managementului pesedist, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

 Fiecare dintre consumatori achită canalul aproape la acelaşi preţ cu apa potabilă şi aproape în aceeaşi cantitate. La acestea, se va adăuga un tarif variabil, care va depinde de cantitatea de precipitaţii din fiecare lună. Tarif care va fi, cu siguranţă, unul astronomic.

Pe înţelesul tuturor, canalizarea este o conductă pe care se scurge apa. Mari servicii nu prestează cei de la Compania de Apă, iar pentru apa pluvială, cu atât mai puţin. Cu toate acestea, PSD-ALDE, îmbuibaţi din banul public până la refuz, obligă populaţia să suporte acest cost absolut aberant.

Ne întrebăm cum vor calcula facturile pentru cei care locuiesc la bloc, având în vedere că aceştia sunt proprietari pe o cotă-parte ideală din terenul de sub imobil, cum vor calcula facturile pentru apa care se scurge direct în pământ, pentru drumurile naţionale care traversează oraşul, pe care nu suntem proprietari, pentru care plătim rovignete şi tot felul de taxe, cum vor arăta facturile pentru drumurile judeţene, unde bălteşte apa până se evaporă. Ca să nu mai vorbim despre cât de contestabile sunt criteriile în funcţie de care se stabilesc costurile, şi anume estimările făcute de ANM. Prin urmare, taxa pe apă pluvială este profund ILEGALĂ, având în vedere că bazele de calcul sunt contestabile din start. Orice instanţă din România nu va avea decât să respingă o acţiune împotriva furnizorului de apă şi canal care practică această taxă, întrucât, cu tot cu lege dată de actuala majoritate, tot este ilegală, neavând criterii clare de stabilire. Prin urmare, dacă ea va fi introdusă în Găeşti, în facturi, probabil că va trebui să ne unim şi să o contestăm cu toţii în instanţă, cerând şi despăgubiri de la Compania de Apă pentru batjocură şi calitatea îndoielnică a serviciului.

Ca să ţinem în funcţii veorici, drăcnici, tăriceni şi alte specii asemenea, probabil că PSD-ALDE vor calcula, în cel mai scurt timp, indicatorii pentru plata unei taxe pe aerul pe care îl respirăm.

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Accident grav pe DN 72, la Dragodana! IMPACT FRONTAL ÎNTRE DOUĂ AUTOTURISME!

6 persoane, dintre care doi copii de 10 şi 3 ani, au fost rănite, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *