IPJ confirmă informaţiile publicate de Cronica de Găeşti! PROGRAM DE PERMANENŢĂ DOAR LA ORAŞE! În rest, Dumnezeu cu mila!

În contextul informațiilor apărute în articolul de presă IA POLIŢIA DE UNDE NU-I! Bate vântul şi ziua, şi noaptea în posturile din jurul Găeştiului!”, postat pe site-ul www.cronica-gaestiului.ro, la data de 7 august 2018, poliția dâmbovițeană vă informează:

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este o structura integrantă a Poliţiei Române care desfăşoară activităţi pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

Efectivele poliţiei dâmbovitene sunt prezente zilnic la datorie, fiind pregătite să intervină cu profesionalism la solicitările cetăţenilor.

Potrivit programului Poliţiei Române, poliţiştii de la serviciile operative şi neoperative îşi desfăşoară activitatea de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00, cu excepţia lucrătorilor din structurile de poliţie rutieră şi de ordine publică urbană, unde permanenţa este asigurată în schimburi, inclusiv pe perioada weekendului şi a sărbătorilor legale.

Având în vedere că în prezent deficitul de personal la nivelul I.P.J Dâmbovița este de 12,40 %, polițiștii de la posturile de poliție sunt la datorie zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.

În mediul rural, în weekend şi în perioada sărbătorilor legale, dar și în cursul săptămânii, după ora 16.00,  menţinerea ordinii şi liniştii publice este asigurată de poliţiştii secţiilor de poliţie rurală care au în arondare în medie 7 posturi de poliţie.

În cazul unei situații de urgență, cetățenii pot apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar echipa operativă se va deplasa de îndată la fața locului.

În ceea ce priveşte timpul de reacţie la apelurile 112, în cea mai mare parte, poliţiştii intervin în mai puţin de 10 minute de la momentul sesizării.

Potrivit prevederilor Legii 360/2002  privind Statutul poliţistului, poliţistul este obligat să se prezinte la programul de lucru stabilit, precum şi în afara acestuia în situaţii temeinic justificate pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Pentru situaţiile neprevăzute care impun desfăşurarea de activităţi peste programul normal de lucru şeful unităţii/şeful nemijlocit dispune, în scris, cu justificarea temeinică a hotărârii sale privind efectuarea orelor suplimentare.

Scopul acţiunilor derulate de poliţişti constă în diminuarea şi controlul fenomenului infracţional, protejarea intereselor cetăţenilor şi sporirea încrederii acestora în instituţia Poliţiei.

 

 

 

 

 

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

IULIAN MARINESCU, DE NEOPRIT

După ce, mai bine de 2 ani a dominat categoria de – 60 kg la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *