Umilinţă de nedescris! BĂTRÂNĂ SCHILODITĂ ÎN ACCIDENT DE CIRCULAŢIE, TRATATĂ CA UN CÂINE DE FAMILIE!

O bătrână de 82 de ani, din Produleşti, îşi trăieşte ultimele zile din viaţă ca un câine abandonat. Acum câteva săptămâni, a fost accidentată de şoferul neatent al unei maşini de mare tonaj şi transportată la Spitalul Judeţean, unde i-au fost îngrijite fracturile şi făcute grefe de piele. După internare, femeia a fost adusă acasă cu ambulanţa şi, pe lângă chinurile fizice, au început cele sufleteşti.

Concubina unicului său fiu a început să zbiere că nu are cu ce să o ajute, că nu are cu ce să o ducă la spital şi să plece. Aproape scheletică, cu ochii trişti, abia vorbind, bunicuţa nu avea putere să răspundă urletelor nurorii ajunse în pragul isteriei. Cu răni deschise, aruncată într-o încăpere insalubră, în care plouă şi este o mizerie de nedescris, femeia asculta, resemnată, potopul de nemulţumiri ale celei care ar fi trebuit să se comporte ca o fiică.

Autorităţile locale ale comunei Produleşti susţin că nora ar fi făcut un card, în baza unei procuri date de bătrână, şi că încasează pensia acesteia, în valoare de 1000 de lei. Astfel, ea nu are niciun ban, nu are nici mâncare şi nici măcar parte de căldura şi îngrijirea unei familii care trăieşte binişor pe spinarea ei. Viceprimarul a mai declarat, pentru colegii noştri de la MDI, că familia nu lasă nici asistenţii sociali să o ajute. Acesta a precizat că a căutat loc într-un azil, însă că veniturile bătrânei nu acoperă întreţinerea, fiind necesară o pensie de minimum 1500 de lei. Nici la Ulieşti, unde s-ar fi încadrat cu pensia ei, nu mai sunt locuri, aşa că biata femeie a ajuns, la vârsta ei, după o viaţă de muncă, o povară pentru fiu şi pentru societate.

La câteva ore după ce a fost adusă acasă, nora cea nervoasă a sunat la 112 şi a chemat ambulanţa, care a dus-o pe bunică la Spitalul Găeşti. Aici a fost preluată de cadrele medicale, care au rămas profund impresionate de drama ei. „În cariera mea, rar mi-a fost dat să văd aşa ceva. Este o bătrână foarte slabă, anemică şi foarte chinuită. În mod normal, dacă familia ar sprijini-o, s-ar pune pe picioare, are nevoie de pansament şi de hrană. Cum însă nimeni nu vrea să ştie de ea, o vom mai ţine noi aici, o perioadă, ca să se întremeze. Îmi este foarte milă de ea şi pur şi simplu nu pot să o trimit acasă”, ne-a declarat managerul Spitalului Găeşti, dr. Cristina Seltea.

Sperăm ca autorităţile locale de la Produleşti să găsească, până la urmă, soluţia ca această bătrână chinuită, nemâncată şi prigonită să ajungă într-un azil, unde să primească ajutor.

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

IULIAN MARINESCU, DE NEOPRIT

După ce, mai bine de 2 ani a dominat categoria de – 60 kg la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *