IA POLIŢIA DE UNDE NU-I! Bate vântul şi ziua, şi noaptea în posturile din jurul Găeştiului!

Dacă ai o problemă care nu-ţi pune viaţa în pericol şi, deci, nu poţi suna la 112, pentru că te alegi cu amendă, pe cine alertezi?

Soluţia logică este să suni la postul de poliţie, dar cine să-ţi răspundă?

Un cetăţean ne-a contactat, zilele trecute, mai exact sâmbătă, 5 august, în jurul orei 22.00,  pentru a ne informa că un bărbat care are o măsură de arest la domiciliu se plimbă liber pe străzi, cu maşina, deşi nu are permis, iar infracţiunea pentru care este cercetat este chiar un accident de circulaţie care a avut ca urmare moartea victimei. Respectivul a încercat să contacteze poliţia, pentru a anunţa neregula, însă nu a răspuns nimeni la telefon, iar pe 112 i-a fost teamă să sune, că ar fi fost numai bun de plată.

Surse din cadrul Poliţiei Găeşti ne-au declarat că la posturile din localităţi programul se încheie la ora 16.00, ca la orice ghişeu, că nu există permanenţă şi că un singur echipaj de noapte acoperă nu mai puţin de 6 comune. Prin urmare, poliţiştii au program de funcţionari publici, nicidecum de instituţie care protejează drepturile şi interesele populaţiei în regim de permanenţă. A se înţelege, permanenţă există printr-un singur echipaj, însă acesta nu va fi niciodată capabil să acopere problemele pe o arie atât de întinsă.

Ca să verificăm spusele cetăţenului responsabil, care dorea să reclame încălcarea unei măsuri de siguranţă dispusă de judecători de către un individ care sfidează justiţia de sus şi până jos, am făcut un sondaj, în timpul programului de lucru, sunând la 22 de posturi de poliţie din jurul Găeştiului, dar şi din judeţ. Dintre acestea, doar trei au răspuns: Gura Foii, Odobeşti şi Morteni.

Stimată Poliţie Dâmboviţa, unde vă sunt poliţiştii şi cum pot cetăţenii să vă contacteze dacă nu au o problemă de viaţă şi de moarte? Câţi stau la birouri şi câţi au contact direct cu problemele oamenilor? Este incredibil ca prin posturile de poliţie să bată vântul atât ziua, cât şi noaptea. Cine a decis că oamenii legii pot avea program de funcţionari de ghişeu?

Făcând o analogie tristă, cam la fel stau lucrurile şi cu ambulanţele, care au rămas atât de puţine, încât este imposibil să acopere problemele din judeţ.

Păi, poliţie nu avem, salvări nu avem şi ni se spune, de sus în jos, că situaţia este sub control. Iată că nu e, stimabililor. E scăpată rău de tot!

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

IULIAN MARINESCU, DE NEOPRIT

După ce, mai bine de 2 ani a dominat categoria de – 60 kg la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *