Contactează-ne pe

Educație și cultură

FAYDEE, CÂNTĂREŢUL AUSTRALIAN CARE A CONCERTAT LA GĂEŞTI: “Fanii mei obișnuiau să îmi spună pe Twitter: “Cineva mă agresează la şcoală”

1. Cum ai început să cânți și cum ți-ai dezvoltat cariera?

 Am început să cânt în jurul vârstei de 13 ani, destul de tânăr. Cred că la 13 ani mi-am găsit latura creativă și am tratat-o cu seriozitate. Obișnuiam să iau top 40 de melodii și să mă imaginez pe mine cântându-le în stiluri diferite, zone diferite, alte linii melodice. Am început să fac asta, am postat online, iar apoi am fost descoperit, în jurul vârstei de 19 ani, de Ronnie Diamond. După aceasta, am început să lucrez din greu.

 1. Preferi să spui ceva prin munca ta – însemnând cântecele tale – despre actualele probleme politice sau sociale?

 Am înregistrat un cântec în 2014, numit “Unbreakable”. Se focaliza pe anti-agresiune (anti-bullying). A avut un impact foarte puternic pentru mine, pentru că am trecut prin asta și cunosc foarte mulți oameni care au trecut prin asta. Chiar fanii mei obișnuiau să îmi spună pe Twitter: “Cineva mă agresează la scoala” sau chestii de acest fel. Iar eu îmi ziceam: “Poate că ar trebui să scriu un cântec! Trebuie să ajute pe cineva!”. Însă am simțit că trebuie să fac ceva mai puternic, așadar am devenit și ambasador al fundației “Bully Zero” din Australia și am mers prin multe școli. Încă mai am fani care îmi spun cât de mult le-a schimbat viața acest cântec. Înseamnă foarte mult pentru mine.

 1. Care sunt persoanele care te-au influențat cel mai mult? Admiri pe cineva?

 Îmi admir tatăl. Este o persoană care a plecat din război și a venit în Australia cu nimic, unde a început să lucreze pentru el și familia sa. Apoi, Michael Jackson ar putea fi o influența, Prince de asemenea (ascult foarte multe cântece R&B).

 1. Am organizat o campanie de strangere de fonduri pentru un copil care are nevoie de ajutorul nostru. Încurajezi astfel de campanii/activități?

 Cu siguranță! Tot ce putem face pentru a trage un semnal de alarmă sau pentru a ajuta pe cineva este cel mai bun lucru. Mătușa mea a murit din cauza cancerului… Este o boală oribilă. Cu cât facem mai mult să luptăm împotriva ei, cu atât va fi mai bine! Cred că este foarte cool că reușiți să faceți ceva de acest gen! Felicitări!

 

Interviul a fost realizat in limba engleza

 1. How did you start singing and how did you develop your career?

I started singing when I was around 13 years old, quite young. I think at 13 I found the creative side and I took it very serious. I used to take top 40 tracks and I would imagine myself singing them in a different way, different areas and different melodies. I started doing that, I posted it online and then I was discovered, when I was 19 years old, by Ronnie Diamond. And then, I just worked really hard.

 1. Do you prefer to say something through your work – meaning your songs – about the current social or political issues?

I recorded a song in 2014, called “Unbreakable”. It focused on anti-bullying. That was something very strong for me because I went through it and I know a lot of people who went through it. My fans were going through it too, so they used to hit me up on Twitter saying: “Someone is putting me down at school” or something like this. I was like: “Maybe I should write a song. This will help someone out there!” I felt like maybe I could do something a bit stronger so I did a great song and a great video and I also become an ambassador the “Bully Zero” foundation in Australia and I visited many schools. And I still have fans coming up to me to say how that song changed their lives. It means a lot!

 1. Who are your biggest influences? Are there any people you admire?

I admire my father. He’s someone who left the war and came to Australia with nothing and then started working for himself and his family. Then, Michael Jackson is a big influence, Prince is a big influence (I listen to a lot of R&B songs).

 1. We organised today a fundraising campaign for a child who needs our help. Do you encourage this kind of campaigns/activities?

Of course! I mean, everything that we can do to raise awareness or to help someone is the best thing. My auntie passed away from cancer too. Cancer is a horrible disease. The more we can do to fight it, the better will be! I actually find it so cool that you guys can do something like that!

 

Continue Reading
Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

Performanțe găeștene la Festivalul Național ”Batca” de la Drăgășani! AFLĂ CU CE PREMII S-AU ÎNTORS TRUPELE DE DANS MODERN COORDONATE DE NICOLAE ENE!

Articol scris de

Performanțe notabile pentru Cercul de Dans Modern al Clubului Copiilor din Găești, la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans ”Batca” 2019 de la Drăgășani. Majoretele pregătite de Nicolae Ene au plecat acasă cu premiul I. De asemenea, fantezia coregrafică Evolution Dance, realizată de același Nicolae Ene, a obținut premiul al II-lea. ”Le mulțumim copiilor și părinților care s-au implicat și au sprijinit această acțiune”, a precizat coregraful găeștean.

 

Citește articolul

Educație și cultură

Fenomenul Mihai Neamţu! ADOLESCENTUL CU 10 PE LINIE, CU PERFORMANŢE RECUNOSCUTE LA NIVEL NAŢIONAL!

Articol scris de

Mihai Neamţu este unul dintre şefii de promoţie ai clasei a VIII-a de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”. A terminat cu media 10 toţi cei 4 ani de studiu. De altfel, în catalogul său, nu există altă notă decât cea maximă, o dovadă a inteligenţei, dar şi a muncii susţinute şi serioase. Performanţele sale vorbesc de la sine, iar bunul simţ şi caracterul deosebit sunt atribute ale unei personalităţi remarcabile, în devenire.

Mihai Neamţu este, fără drept de apel, unul dintre cei mai înzestraţi copii la nivel naţional, nu doar din Găeşti. Peste ani, vom fi mândri că de aici, din oraşul nostru, a plecat un strălucit medic, care îşi dedică viaţa unor descoperiri fabuloase sau unor proceduri medicale prestigioase.

Mihai Neamţu este bun la toate materiile, dar străluceşte la ştiinţele exacte. El este idealul fiecărui profesor, datorită calităţilor intelectuale unice şi este, cu siguranţă, un tânăr care îşi va construi, cu perseverenţă şi seriozitate, un viitor minunat. A fost de acord să ne ofere câteva informaţii în exclusivitate despre el şi rezultatele sale:

„La finalul fiecarui an, fie el calendaristic sau scolar, fiecare individ responsabil isi face un bilant si planuri de viitor. Acum, la sfarsit de gimnaziu, privesc in urma cu mare satisfactie, realizand ca munca, seriozitatea si daruirea mi-au fost rasplatite.

Toti anii de gimnaziu au fost incununati de succes, dovada fiind media generala 10, insa ultimul a fost cel in care am reusit performanta de a ma califica la 2 olimpiade nationale: Olimpiada Nationala de Chimie, unde am participat si am fost premiat cu mentiune, si Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori, care urmeaza sa se desfasoare la sfarsitul lunii iulie, la Iasi, si unde imi doresc sa obtin un rezultat foarte bun. Acestor performante li se adauga si alte premii la concursuri si olimpiade judetene si nationale pe care le-am obtinut in acest an scolar:

 • Olimpiada Judeteana de Matematica – Premiul III
 • Concursul Judetean de Chimie “Lazar Edeleanu” – Premiul III
 • Concursul Interjudetean de Chimie “Lazar Edeleanu” – Premiul III
 • Concursul National De Matematica “LuminaMath” – Premiul I si tabara gratuita
 • Concursul International de Matematica in Limba Franceza “Mathematique sans frontiers” – Premiul I
 • Proiectul International de Matematica Aplicata “Cangurul” – Premiul I
 • Concursul Judetean de Matematica “Calin Burdusel” – Premiul II
 • Concursul Regional de Matematica si Logica “Cezar Ivanescu” – Premiul II
 • Concursul Interregional de Matematica “Laurentiu Panaitopol” – Mentiune
 • Concursul de Matematica cu Participare Internationala “Ion Barbu-Dan Barbilian” – Mentiune

De asemenea, in fiecare an am participat la etapa finala a Concursului Gazeta Matematica Si ViitoriOlimpici.ro, care se desfasoara pe parcursul intregului an scolar, obtinand de fiecare data premii.

Pentru a obtine aceste rezultate, este nevoie de multa munca si daruire din partea echipei elev-profesor-parinte.

Cu aceasta ocazie, vreau sa multumesc cadrelor didactice de la Colegiul National “Vladimir Streinu” pentru pregatire si sustinere, in special doamnei profesor de chimie Patruta Gabriela, care m-a pregatit si mi-a fost alaturi la cele 2 olimpiade nationale si fara de care nu as fi putut obtine aceste rezultate si doamnei profesor diriginte Turcu Iuliana pentru faptul ca mi-a indrumat pasii 4 ani de zile, obtinand premii frumoase impreuna. Atmosfera placuta din anii de gimnaziu m-au convins sa-mi continui studiile in acelasi colegiu.

Pasiunea pentru chimie si pentru stiintele exacte insuflata de doamna profesor m-a determinat sa ma orientez catre o cariera in medicina”.

Citește articolul

Educație și cultură

DARIA COSTEA ŞI MIHAI NEAMŢU, LIDERII DE 10 AI CNVS! Ei sunt şefii de promoţie ai unei generaţii de forţă!

Articol scris de

La Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” a absolvit clasa a VIII-a una dintre cele mai puternice generaţii de elevi. Extrem de inteligenţi, motivaţi şi pasionaţi de învăţătură, ei vor rămâne, cu siguranţă, pentru mulţi ani de acum înainte, în memoria profesorilor şi a găeştenilor pentru rezultatele remarcabile la olimpiade şi concursuri şcolare.

Această generaţie uimitoare a Colegiului are însă doi campioni: Daria Costea şi Mihai Neamţu. Cei doi copii sunt atât de buni la toate materiile, încât nu au nici măcar o medie de 9 în toţi cei patru ani de studiu.

Rezultatele Dariei Costea la fazele naţionale ale Olimpiadei de Matematică au încălzit sufletele multor găeşteni, care au rememorat, prin ea, alte generaţii remarcabile la ştiinţe exacte din Găeşti. Daria este competitivă la nivel naţional şi una dintre cele mai strălucite minţi pe care oraşul le va oferi lumii.

Iată ce a declarat, pentru Cronica de Găeşti: „Acum patru ani aveam emoţii pentru primul examen din viaţa mea: admiterea la C.N. Vladimir Streinu, în clasa a V- a. Aşa am început călătoria în matematică împreună cu doamna prof. dirigintă Turcu Iuliana şi mi-a plăcut foarte mult! Îmi place matematica, mă identific cu ea! Acum urmează examenul de capacitate ce va reprezenta un nou pas către viitor: liceul. Cu siguranţă vreau sa urmez profil matematică- informatică, aştept să descopăr informatica şi pe viitor să le studiez împreună, dar matematica va rămâne pasiunea mea cea mare!Profesor de matematică sau informatician? Viitorul va decide!”.

Mihai Neamţu, de asemenea şef de promoţie de 10, olimpic naţional şi el,ne-a împărtăşit următoarele gânduri:

“Acum, la sfarsit de gimnaziu, ma incearca un amalgam de sentimente: de bucurie si mandrie pentru ca am reusit sa termin cei 4 ani cu media generala 10, de implinire fiindca am capatat cunostinte generale si experienta, dar si de tristete din cauza despartirii de o parte dintre colegi. Cadrele didactice, elevii, atmosfera placuta si spiritul de competitie de care am avut parte in acesti ani m-au convins sa-mi continui studiile la Colegiul National Vladimir Streinu, pe profilul real. Pasiunea pentru matematica, fizica, biologie si chimie m-a determinat sa ma orientez catre o cariera in medicina”.

Felicitări, Daria Costea şi Mihai Neamţu, alături de Maria Neagu şi Karina Marinescu, sunteţi liderii unei generaţii cu mare potenţial şi viitor.

 

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design