Contactează-ne pe

Noutăți

Crângurile. PRIMARUL COSTIN BARBU VREA SĂ INTERZICĂ CIRCULAŢIA ATELAJELOR  PE CÂMP ÎNTRE ORELE 22-05, TIMP DE DOUĂ LUNI. Detalii aici!

Publicat în data de

- 446 vizualizări

Comuna Crângurile pregăteşte un proiect de interzicere a circulaţiei atelajelor pe camp şi pe drumurile vicinale  între orele 22-05, în perioada  august- noiembrie 2018. Autorităţile locale s-au întâlnit  cu reprezentanţii asociaţiilor agricole de pe raza comunei şi împreună au stabilit criteriile privind  serviciul de pază a terenurilor.

Decizia primarului Barbu şi a consilierilor locali va surâde, cu siguranţă marii majorităţi a cetăţenilor, însă va stârni nemulţumire printre posesorii de cai şi căruţe.

Ca  prin toate comunele cu recolte bogate se mai fură, se mai dă drumul la cai, iar  oamenii ştiu clar că există probleme. Pentru a preveni astfel de incidente, primarul Costin Barbu spune că hotărârea o vor dezbate în ConsiliulLocal – ca să stopeze o dată pentru totdeauna furturile. Iată cum sună propunerea edilului:

” Art. 1. Interzicerea  circulatiei intre orele 22,00- 05,00 a atelajelor si a altor mijloace de transport

în parcelele cu terenuri agricole si pe drumurile vicinale de pe raza comunei Crangurile si a localitatilor componente in perioada august – noiembrie 2018 ( pana la recoltarea terenurilor agricole);

 Art. 2. Interzicerea circulatiei cu atelaje sau alte mijloace de transport pe drumurile vicinale intre orele 06,00-22,00 a oricarei persoane care nu este proprietar de teren in zona in care se deplaseaza in afara cazului in care este insotit de un proprietar de teren din zona de deplasare, până la 01 noiembrie 2018.

 Art. 3. Incalcarea prevederilor prezentului proiect de hotarare se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

  1. cu amenda de la 500 lei la 1500 lei fapta prevazuta la art.1;
  2. cu amenda de la 100 lei la 500 lei fapta prevazuta la art.2;

            Contravenientul poate achita pe loc sau in termen de cel mult  48 de ore de la data incheierii procesului-verbal  jumătate din minimul amenzii  prevazute in actul normativ, agentul constatator  făcând mentiune despre  aceasta  posibilitate in procesul-verbal.

Art. 4. Constatarea si aplicarea sanctiunilor se face de catre primar, prin persoana imputernicita in acest sens, desemnata prin dispozitie.

Art. 5. Cu ducerea la îndeplinire a prezentului proiect de hotărâre se încredinteaza primarul comunei Crangurile.

INITIATOR,

PRIMAR ,

Barbu Costin – Ionuţ”

 

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anunțuri

Angajări în Găeşti! DETALII, AICI!

Articol scris de

Citește articolul

Evenimente

Fabrica Arctic de mașini de spălat rufe este singura fabrică din România certificată LEED Platinum, cea mai înaltă distincție pe care o poate primi

Articol scris de

Singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, fabrica Arctic de mașini de spălat rufe din Ulmi a primit certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile. Unitatea de producție din Ulmi este singura unitate de producție din România care deține LEED Platinum, cel mai înalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrică o poate obține.

Procesul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al fabricii de mașini de spălat a fost demarat încă de la începutul acestui an, pe durata căruia au fost analizate peste 60 de criterii de către organizația U.S. Green Building Council.

„Încă din momentul în care fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi era numai un plan ambițios, ne-am propus să construim nu numai o unitate Industry 4.0, eficientă din punct de vedere al producției, dar și una care să reflecte angajamentul nostru de a contribui și conduce către un viitor mai bun. Facem parte dintr-un grup care s-a angajat să construiască brand-uri care au un țel și depunem toate eforturile pentru a ne diferenția prin produse și tehnologii care susțin sustenabilitatea, concentrându-ne pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare. Certificarea LEED Platinum, pe care suntem mândri să o primim, este o încununare a tuturor eforturilor noastre”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Fabrica de la Ulmi găzduiește cele mai noi inovații tehnologice, a fost construită în doar 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000 mp și contribuie la combaterea schimbărilor climatice. A fost concepută pentru a proteja flora și fauna prin crearea de noi habitate pentru păsări și alte specii de animale. Fabrica este, de asemenea, echipată cu zone verzi, în exterior și în interior, pentru o calitate mai bună a aerului.

Până la 28% din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie regenerabilă, iar deșeurile de plastic, metal, lemn și carton sunt colectate separat.

Emisiile anuale de CO2 sunt reduse cu 363 tone cu ajutorul unui sistem fotovoltaic ce produce 1 milion kWh pe an. Energia verde produsă anual este echivalentă cu consumul de energie electrică pentru o perioadă de un an de către 350 de gospodării.

În fiecare an, este reciclată o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării. Folosind cele mai moderne sisteme de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, apa folosită în timpul procesului de producție este reciclată și reutilizată în proporție de aproape 100%.

Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi a devenit anul acesta și membră a comunității WEF Light House, după ce a câștigat prestigiosul premiu „Lighthouse Network Factory” oferit de Forumul Economic Mondial. Anul acesta, numai 10 companii au primit această recunoaștere, în timp ce numai 26 de astfel de fabrici au câștigat acest premiu până în prezent. În plus, fabrica de mașini de spălat rufe Arctic este prima fabrică ce a primit acest premiu în zona greenfield.

Fabrica de la Ulmi a fost construită în urma unei investiții de peste 150 de milioane de euro și este prima fabrică Industry 4.0 atât pentru Arctic, cât și pentru Grupul Arçelik, care este prezent în 146 de țări, având 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări și 12 mărci.

Pe lângă faptul că este un producător durabil, Arctic își concentrează eforturile pe dezvoltarea de produse mai eficiente din punct de vedere energetic și durabile. Fiecare tehnologie nouă își propune să ofere un confort sporit consumatorului final și să reducă la minimum impactul asupra mediului.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------

Noutăți

Loading...