“Mie mi-a schimbat viața orașul acesta, mi-a schimbat cariera”.INTERVIU EMOŢIONANT CU NICU NICUŞOR

Am decis să îmi încep seria de interviuri de tip “quick read” alături de incontestabilul Nicu Nicușor, profesor universitar și cântăreț de muzică folk, însă, cel mai important, un artist gaestean, care se întoarce de fiecare dată cu dragoste în orașul natal.

   Dacă ar fi să faceți o scurtă caracterizare a dvs., cine este cu adevărat domnul Nicu Nicușor? O calitate? Un defect?

 Este foarte greu să te caracterizezi pe tine, după cum știi. Pe scurt, sunt un om obișnuit, sunt profesor universitar, predau matematica, dar pasiunea mea cea mai mare este muzica. Nu pot să trăiesc fără asta! Am bucuria muzicii, a iubirii, a dragostei, bucuria de a trăi. În rest, sunt lucruri de viață, trăiesc normal, dar cu pasiuni.

   La ce visați dvs. acum?

 Ai întrebări interesante… Acum visez să fiu echilibrat, să îmi continui activitatea, să mă țină Dumnezeu sănătos pentru a bucura cât mai multă lume și, bineînțeles, să fiu îndrăgostit permanent de ceea ce este lângă mine și de oamenii care mă înconjoară. Am visul de a fi eu însumi!

   Cum reușiți să vă păstrați echilibrul în această lume a iluziilor? Credeți că poate succesul să schimbe o persoană?

 Da, cu siguranță. Sunt extrem de multe cazuri în care succesul a schimbat oameni, chiar și în istorie există așa ceva și nu numai succesul muzical, ci în orice domeniu. Încerc să fiu echilibrat gândindu-mă că ceea ce fac eu e înzestrarea pe care Dumnezeu mi-a dat-o, nu pot fi mai mult decât atât și cred cu tărie că orice mi s-ar întâmpla vine din afara mea. Acest echilibru pe care eu mi-l doresc nu depinde numai de mine. Depinde de oamenii pe care îi întâlnesc, de lumea cu care am activitate, iar cel mai bun lucru pentru echilibru este a trăi cu pasiune, exact ce ți-am spus la început. Dacă trăiești cu pasiune și cu bucurie de viață, atunci fii convins că vei fi echilibrat.

   Cu siguranță știți că la baza zilelor orașului stă și o campanie umanitară. Este vorba despre ajutarea unui băiețel de 10 ani, diagnosticat cu cancer și căruia i-a fost amputat un picior. În ce măsură copilăria sau mediul în care trăim poate influența viața de adult?

În primul rând vreau să vă felicit pe voi (voluntarii), pe Alex (domnul Alexandru Dincă) pentru tot ceea ce faceți – vă dați seama că vă urmăresc – și faceți lucruri absolut minunate. Mă gândesc că toată viața unui copil este influențată de ceea ce i se întâmplă în primii ani. Dacă el este sănătos și protejat de familia lui, dacă este ajutat în situația în care are probleme-iată că sunt tot felul de probleme-asta contează enorm. Există, după cum știi, casele de copii, care nu sunt tocmai extraordinare, de aceea aș vrea să spun că mă înclin în fața oamenilor care vin în ajutorul copiilor cu probleme și îi îndemn pe toți care înțeleg aceste lucruri să ajute. Evident că este influențat, dar, așa cum am spus, în momentul în care ești protejat de cei care vin în preajma ta, parcursul, urcarea vor fi mult mai ușoare. Cred în karma, cred în Dumnezeu, în tot ceea ce El face pentru noi, dar nimic nu se poate fără sprijinul oamenilor. E foarte greu de spus dacă avem un drum de urcat sau de coborât. Copilăria contează enorm! Eu am copilărit aici (Găești), mă întorc cu mare dragoste acasă și de fiecare dată sunt emoționat. Mie mi-a schimbat viața orașul acesta, mi-a schimbat cariera. De aceea, vă sfătuiesc și pe voi, care sunteți tineri, gândiți cu mintea și cu inima iubiți viața și faceți totul cu pasiune. Este singurul îndemn pe care vi-l adresez!

Articol adaugat de Alexandru Stanciu

Cronica de Gaesti

PROMOŢIE LA ADI STUDIO: Probă de lucru gratis, cu cel mai performant echipament! „DOAR UN PROFESIONIST VĂ OFERĂ CEEA CE VĂ DORIŢI”

Cele mai bune servicii oferite de experți, diferite de cele ale amatorilor, reies atât din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *