Contactează-ne pe

Educație și cultură

“Mie mi-a schimbat viața orașul acesta, mi-a schimbat cariera”.INTERVIU EMOŢIONANT CU NICU NICUŞOR

Am decis să îmi încep seria de interviuri de tip “quick read” alături de incontestabilul Nicu Nicușor, profesor universitar și cântăreț de muzică folk, însă, cel mai important, un artist gaestean, care se întoarce de fiecare dată cu dragoste în orașul natal.

   Dacă ar fi să faceți o scurtă caracterizare a dvs., cine este cu adevărat domnul Nicu Nicușor? O calitate? Un defect?

 Este foarte greu să te caracterizezi pe tine, după cum știi. Pe scurt, sunt un om obișnuit, sunt profesor universitar, predau matematica, dar pasiunea mea cea mai mare este muzica. Nu pot să trăiesc fără asta! Am bucuria muzicii, a iubirii, a dragostei, bucuria de a trăi. În rest, sunt lucruri de viață, trăiesc normal, dar cu pasiuni.

   La ce visați dvs. acum?

 Ai întrebări interesante… Acum visez să fiu echilibrat, să îmi continui activitatea, să mă țină Dumnezeu sănătos pentru a bucura cât mai multă lume și, bineînțeles, să fiu îndrăgostit permanent de ceea ce este lângă mine și de oamenii care mă înconjoară. Am visul de a fi eu însumi!

   Cum reușiți să vă păstrați echilibrul în această lume a iluziilor? Credeți că poate succesul să schimbe o persoană?

 Da, cu siguranță. Sunt extrem de multe cazuri în care succesul a schimbat oameni, chiar și în istorie există așa ceva și nu numai succesul muzical, ci în orice domeniu. Încerc să fiu echilibrat gândindu-mă că ceea ce fac eu e înzestrarea pe care Dumnezeu mi-a dat-o, nu pot fi mai mult decât atât și cred cu tărie că orice mi s-ar întâmpla vine din afara mea. Acest echilibru pe care eu mi-l doresc nu depinde numai de mine. Depinde de oamenii pe care îi întâlnesc, de lumea cu care am activitate, iar cel mai bun lucru pentru echilibru este a trăi cu pasiune, exact ce ți-am spus la început. Dacă trăiești cu pasiune și cu bucurie de viață, atunci fii convins că vei fi echilibrat.

   Cu siguranță știți că la baza zilelor orașului stă și o campanie umanitară. Este vorba despre ajutarea unui băiețel de 10 ani, diagnosticat cu cancer și căruia i-a fost amputat un picior. În ce măsură copilăria sau mediul în care trăim poate influența viața de adult?

În primul rând vreau să vă felicit pe voi (voluntarii), pe Alex (domnul Alexandru Dincă) pentru tot ceea ce faceți – vă dați seama că vă urmăresc – și faceți lucruri absolut minunate. Mă gândesc că toată viața unui copil este influențată de ceea ce i se întâmplă în primii ani. Dacă el este sănătos și protejat de familia lui, dacă este ajutat în situația în care are probleme-iată că sunt tot felul de probleme-asta contează enorm. Există, după cum știi, casele de copii, care nu sunt tocmai extraordinare, de aceea aș vrea să spun că mă înclin în fața oamenilor care vin în ajutorul copiilor cu probleme și îi îndemn pe toți care înțeleg aceste lucruri să ajute. Evident că este influențat, dar, așa cum am spus, în momentul în care ești protejat de cei care vin în preajma ta, parcursul, urcarea vor fi mult mai ușoare. Cred în karma, cred în Dumnezeu, în tot ceea ce El face pentru noi, dar nimic nu se poate fără sprijinul oamenilor. E foarte greu de spus dacă avem un drum de urcat sau de coborât. Copilăria contează enorm! Eu am copilărit aici (Găești), mă întorc cu mare dragoste acasă și de fiecare dată sunt emoționat. Mie mi-a schimbat viața orașul acesta, mi-a schimbat cariera. De aceea, vă sfătuiesc și pe voi, care sunteți tineri, gândiți cu mintea și cu inima iubiți viața și faceți totul cu pasiune. Este singurul îndemn pe care vi-l adresez!

Continue Reading
Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

Performanțe găeștene la Festivalul Național ”Batca” de la Drăgășani! AFLĂ CU CE PREMII S-AU ÎNTORS TRUPELE DE DANS MODERN COORDONATE DE NICOLAE ENE!

Articol scris de

Performanțe notabile pentru Cercul de Dans Modern al Clubului Copiilor din Găești, la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans ”Batca” 2019 de la Drăgășani. Majoretele pregătite de Nicolae Ene au plecat acasă cu premiul I. De asemenea, fantezia coregrafică Evolution Dance, realizată de același Nicolae Ene, a obținut premiul al II-lea. ”Le mulțumim copiilor și părinților care s-au implicat și au sprijinit această acțiune”, a precizat coregraful găeștean.

 

Citește articolul

Educație și cultură

Fenomenul Mihai Neamţu! ADOLESCENTUL CU 10 PE LINIE, CU PERFORMANŢE RECUNOSCUTE LA NIVEL NAŢIONAL!

Articol scris de

Mihai Neamţu este unul dintre şefii de promoţie ai clasei a VIII-a de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”. A terminat cu media 10 toţi cei 4 ani de studiu. De altfel, în catalogul său, nu există altă notă decât cea maximă, o dovadă a inteligenţei, dar şi a muncii susţinute şi serioase. Performanţele sale vorbesc de la sine, iar bunul simţ şi caracterul deosebit sunt atribute ale unei personalităţi remarcabile, în devenire.

Mihai Neamţu este, fără drept de apel, unul dintre cei mai înzestraţi copii la nivel naţional, nu doar din Găeşti. Peste ani, vom fi mândri că de aici, din oraşul nostru, a plecat un strălucit medic, care îşi dedică viaţa unor descoperiri fabuloase sau unor proceduri medicale prestigioase.

Mihai Neamţu este bun la toate materiile, dar străluceşte la ştiinţele exacte. El este idealul fiecărui profesor, datorită calităţilor intelectuale unice şi este, cu siguranţă, un tânăr care îşi va construi, cu perseverenţă şi seriozitate, un viitor minunat. A fost de acord să ne ofere câteva informaţii în exclusivitate despre el şi rezultatele sale:

„La finalul fiecarui an, fie el calendaristic sau scolar, fiecare individ responsabil isi face un bilant si planuri de viitor. Acum, la sfarsit de gimnaziu, privesc in urma cu mare satisfactie, realizand ca munca, seriozitatea si daruirea mi-au fost rasplatite.

Toti anii de gimnaziu au fost incununati de succes, dovada fiind media generala 10, insa ultimul a fost cel in care am reusit performanta de a ma califica la 2 olimpiade nationale: Olimpiada Nationala de Chimie, unde am participat si am fost premiat cu mentiune, si Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori, care urmeaza sa se desfasoare la sfarsitul lunii iulie, la Iasi, si unde imi doresc sa obtin un rezultat foarte bun. Acestor performante li se adauga si alte premii la concursuri si olimpiade judetene si nationale pe care le-am obtinut in acest an scolar:

  • Olimpiada Judeteana de Matematica – Premiul III
  • Concursul Judetean de Chimie “Lazar Edeleanu” – Premiul III
  • Concursul Interjudetean de Chimie “Lazar Edeleanu” – Premiul III
  • Concursul National De Matematica “LuminaMath” – Premiul I si tabara gratuita
  • Concursul International de Matematica in Limba Franceza “Mathematique sans frontiers” – Premiul I
  • Proiectul International de Matematica Aplicata “Cangurul” – Premiul I
  • Concursul Judetean de Matematica “Calin Burdusel” – Premiul II
  • Concursul Regional de Matematica si Logica “Cezar Ivanescu” – Premiul II
  • Concursul Interregional de Matematica “Laurentiu Panaitopol” – Mentiune
  • Concursul de Matematica cu Participare Internationala “Ion Barbu-Dan Barbilian” – Mentiune

De asemenea, in fiecare an am participat la etapa finala a Concursului Gazeta Matematica Si ViitoriOlimpici.ro, care se desfasoara pe parcursul intregului an scolar, obtinand de fiecare data premii.

Pentru a obtine aceste rezultate, este nevoie de multa munca si daruire din partea echipei elev-profesor-parinte.

Cu aceasta ocazie, vreau sa multumesc cadrelor didactice de la Colegiul National “Vladimir Streinu” pentru pregatire si sustinere, in special doamnei profesor de chimie Patruta Gabriela, care m-a pregatit si mi-a fost alaturi la cele 2 olimpiade nationale si fara de care nu as fi putut obtine aceste rezultate si doamnei profesor diriginte Turcu Iuliana pentru faptul ca mi-a indrumat pasii 4 ani de zile, obtinand premii frumoase impreuna. Atmosfera placuta din anii de gimnaziu m-au convins sa-mi continui studiile in acelasi colegiu.

Pasiunea pentru chimie si pentru stiintele exacte insuflata de doamna profesor m-a determinat sa ma orientez catre o cariera in medicina”.

Citește articolul

Educație și cultură

DARIA COSTEA ŞI MIHAI NEAMŢU, LIDERII DE 10 AI CNVS! Ei sunt şefii de promoţie ai unei generaţii de forţă!

Articol scris de

La Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” a absolvit clasa a VIII-a una dintre cele mai puternice generaţii de elevi. Extrem de inteligenţi, motivaţi şi pasionaţi de învăţătură, ei vor rămâne, cu siguranţă, pentru mulţi ani de acum înainte, în memoria profesorilor şi a găeştenilor pentru rezultatele remarcabile la olimpiade şi concursuri şcolare.

Această generaţie uimitoare a Colegiului are însă doi campioni: Daria Costea şi Mihai Neamţu. Cei doi copii sunt atât de buni la toate materiile, încât nu au nici măcar o medie de 9 în toţi cei patru ani de studiu.

Rezultatele Dariei Costea la fazele naţionale ale Olimpiadei de Matematică au încălzit sufletele multor găeşteni, care au rememorat, prin ea, alte generaţii remarcabile la ştiinţe exacte din Găeşti. Daria este competitivă la nivel naţional şi una dintre cele mai strălucite minţi pe care oraşul le va oferi lumii.

Iată ce a declarat, pentru Cronica de Găeşti: „Acum patru ani aveam emoţii pentru primul examen din viaţa mea: admiterea la C.N. Vladimir Streinu, în clasa a V- a. Aşa am început călătoria în matematică împreună cu doamna prof. dirigintă Turcu Iuliana şi mi-a plăcut foarte mult! Îmi place matematica, mă identific cu ea! Acum urmează examenul de capacitate ce va reprezenta un nou pas către viitor: liceul. Cu siguranţă vreau sa urmez profil matematică- informatică, aştept să descopăr informatica şi pe viitor să le studiez împreună, dar matematica va rămâne pasiunea mea cea mare!Profesor de matematică sau informatician? Viitorul va decide!”.

Mihai Neamţu, de asemenea şef de promoţie de 10, olimpic naţional şi el,ne-a împărtăşit următoarele gânduri:

“Acum, la sfarsit de gimnaziu, ma incearca un amalgam de sentimente: de bucurie si mandrie pentru ca am reusit sa termin cei 4 ani cu media generala 10, de implinire fiindca am capatat cunostinte generale si experienta, dar si de tristete din cauza despartirii de o parte dintre colegi. Cadrele didactice, elevii, atmosfera placuta si spiritul de competitie de care am avut parte in acesti ani m-au convins sa-mi continui studiile la Colegiul National Vladimir Streinu, pe profilul real. Pasiunea pentru matematica, fizica, biologie si chimie m-a determinat sa ma orientez catre o cariera in medicina”.

Felicitări, Daria Costea şi Mihai Neamţu, alături de Maria Neagu şi Karina Marinescu, sunteţi liderii unei generaţii cu mare potenţial şi viitor.

 

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design