Senatorul PNL Iancu Caracota: Cum organizează Coaliţia de guvernare un miting, împotriva unui fenomen de tipul „fata Morgana” şi neglijează o problemă reală precum epidemia de rujeolă

Penibilul nu cunoaște limite pentru Coaliția de guvernare. După ce şi-au demis propriile guverne, acum PSD şi ALDE ne surprind  cu un miting împotriva abuzurilor. Paradoxal este faptul că în nicio ţară democratică, partidele politice aflate la guvernare nu organizează mitinguri împotriva abuzurilor din statul pe care chiar ei îl guvernează, întrucât un abuz nu poate fi exercitat de o persoană lipsită de putere, abuzurile le pot face cei care deţin şi exercită puterea,  în speţă cei care au câștigat alegerile generale în anul 2016, PSD şi ALDE.

România nu are nevoie de astfel de manifestări lipsite de substanță, ce au un singur scop acela de a hrăni orgoliul unui singur om politic. În schimb, România are nevoie de un sistem medical performant şi eficient. La doi ani distanță după ce Ministerul Sănătății declara oficial că ţara noastră se confruntă cu o epidemie de rujeolă, constatăm că factorii responsabili decidenți în loc să depună eforturile necesare pentru eradicarea virusului, se preocupă de organizarea unui miting,  împotriva unui fenomen de tipul „fata Morgana” .

Mi-aş fi dorit  să văd aceeași preocupare din partea Coaliției de guvernare pentru identificarea unor soluții pentru problemele reale ale României. Pentru secolul XXI şi pentru o ţară europeană, consider că este anormal să avem o epidemie de rujeolă, unde numărul îmbolnăvirilor înregistrate fiind similar cu cel din ţările africane.

Stimați colegi,

Mitingurile mai mari sau mai mici, plătite sau nu, nu stopează o epidemie. Aceasta este o problemă reală ce trebuie să vă preocupe şi pe care trebuie să o rezolvați imediat, întrucât situația este critică, avem 54 de decese, iar  numărul total al cazurilor de rujeolă raportate în România de la debutul epidemiei a ajuns la 13 000.

Planul elaborat de Ministerul de resort, ce prevede un set de  măsuri  pentru  limitarea numărului de cazuri de îmbolnăviri, nu este suficient. Mai ales că aţi uitat, că dincolo de măsurile de ordin scriptic, pentru a eradica o epidemie avem nevoie de vaccinuri,  pe care dumneavoastră nu le furnizați constant medicilor de familie. Doar la nivelul județului Dâmbovița lipsesc 5 seruri de imunizare, precum:  ROR , Brebenar, Hexaacima, cel aferent vaccinărilor pentru copiii de clasa a VII-a şi  pentru copiii de 14 ani. Așadar, stimați colegi din PSD-ALDE, acestea sunt problemele reale ale României, de care dumneavoastră fugi ori mai rău  pretindeți că nu există.

Vă solicit, să depuneți toate eforturile necesare pentru a stopa această epidemie care sperie întregul continent şi să asigurați un flux continuu de aprovizionare cu vaccinuri pentru toate județele din ţară.

 

Senator,

Iancu CARACOTA

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Accident grav pe DN 72, la Dragodana! IMPACT FRONTAL ÎNTRE DOUĂ AUTOTURISME!

6 persoane, dintre care doi copii de 10 şi 3 ani, au fost rănite, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *