Care sunt principalele tipuri de seminte de cannabis?

Apartinand familiei Cannabacae, planta de cannabis este caracterizata ca avand o mare diversitate genetica. Ea poate fi cu usurinta impartita in 3 specii, apartinand aceluiasi gen: Cannabis Sativa, Indica si Ruderalis. Desi aceste plante sunt indigene Asiei centrale si subcontinentului Indian, in prezent ele pot fi intalnite in toata lumea.

Cele trei specii pot fi usor de deosebit, avand proprietati unice, de la inaltimea si forma plantei, pana la miros. Diversitatea acesteia se transmite si compusilor activi ai plantei, denumiti canabinoizi, care au atat concentratii diferite, cat si efecte variate asupra organismului. De altfel, atat formele intalnite in natura cat si cele cultivate de catre specialistii in botanica produc diverse tipuri de seminte de cannabis.

Planta de cannabis este una din putinele plante care este diferentiata sexual. Astfel, florile sale sunt imperfecte, existand atat plante “femela” cat si plante “mascul”, iar in anumite cazuri, plante hermafrodite, care au atat pistil feminin cat si stamine masculine. Iata cateva detalii despre tipurile diferite de seminte de cannabis, care ar putea veni in ajutorul celor pasionati de genetica plantelor:

Seminte de cannabis standard – Fiind cele mai comune, este un soi foarte popular pentru colectionari, avand si pretul foarte scazut. Aceste seminte au nevoie de un ciclu specific de lumina-intuneric pentru a  putea inflori, de aceea necesita ingrijire speciala. Este un fapt cunoscut ca, pentru semintele de cannabis standard, procentajul de plante de sexe diferite este egal, de 50-50. Cu toate acestea, nu se poate sti cu certitudine care este sexul plantei, inainte de a inflori, desi, in conditii ideale de cultivare, s-a observat o crestere a procentajului de plante de sex feminin.

Seminte de cannabis feminizate – Sunt obtinute artificial, prin incrucisarea plantelor de sex feminin. Acest fapt devine posibil doar cand atat ovulele, cat si polenul, au un caracter genetic predominant feminin. Avand o potenta ridicata, semintele de cannabis feminizate sunt foarte cautate, atat de botanisti cat si de colectionari.

Seminte de cannabis autoflowering – Avand la baza genele plantei Cannabis Ruderalis, aceste seminte au fost descoperite pentru prima oara in sudul Siberiei. Aceasta planta produce seminte cu un profil genetic foarte interesant. Specia de Cannabis Ruderalis este foarte rezistenta la conditiile extreme, neavand nevoie de un ciclu specific de lumina-intuneric pentru a putea inflori. Numele de Ruderalis provine de la faptul ca este prima specie care apare intr-o zona depopulata de plante, fiind o varietate foarte viguroasa.

Acest soi a fost pentru prima oara clasificat in Rusia, in anul 1942 si se caracterizeaza printr-o inaltime scazuta, avand in schimb ramificatii bogate. Incrucisarile plantei cu alte specii (de Sativa sau Indica) i-au ridicat potenta, dar si numarul de canabinoizi prezenti. Astfel, a rezultat o planta hibrida, cu o concentratie scazuta de THC (compusul activ din marijuana, care da starea de euforie) si o concentratie crescuta de CBD (canabidiol). De aceea semintele de cannabis autoflowering sunt folosite cu succes pentru a obtine uleiul de cannabis, cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului.

Semintele de cannabis difera ca marime, de la o samanta de rosie pana la o boaba mica de mazare. Cu toate acestea, nu difera ca aspect de la o specie la alta, de aceea este bine sa ai o sursa de incredere pentru colectia ta de seminte, precum magazinul Legalizeit.ro.

Sunt semintele de cannabis legale in Romania?

In Romania se pot comercializa seminte de cannabis, doar sub forma de suvenir pentru pasionatii de botanica sau pentru colectionari, deoarece fumatul si cultivatul cannabisului sunt activitati interzise de lege pe teritoriul tarii noastre, si se pedepsesc conform articolului 143/2000.

*Acest articol are scop pur informativ. Nu sustinem, incurajam sau promovam in vreun fel consumul sau traficul de substante ilegale.

Cronica de Gaesti

Eşti asistent social?ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI SCOATE UN POST LA CONCURS

ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI,       cu sediul în Târgoviște, Strada Mihai Bravu, nr. 11, Județul Dâmbovița, organizează concurs pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *