Contactează-ne pe

Evenimente

Cadoul lui Cosmin Voevodschi şi al soţiei sale, Oana, pentru Găeşti! NU O SĂ-ŢI VINĂ SĂ CREZI CE NE-AU OFERIT! Au schimbat vieţile multor pacienţi!

Publicat în data de

- 997 vizualizări

„Când am înţeles că un domn din Găeşti vrea să facă o sponsorizare pentru Spital, ne aşteptam la un domn la cravată, în costum. Când am văzut că, de fapt, este un tânăr, aş putea spune chiar un copil, gestul a fost impresionant. Generozitatea de care a dat dovadă, fără a cere nimic în schimb, este cu adevărat impresionantă”. Acestea sunt cuvintele managerului Spitalului Găeşti, dr. Cristina Seltea, la câteva minute după ce unitatea spitalicească din oraşul nostru a primit un dar uluitor, care înseamnă, în primul rând, schimbarea calităţii actului medical din oraşul nostru.

Laboratorul Spitalului Găeşti a fost dotat, ca urmare a donaţiei făcute de tânărul om de afaceri, cu Analizatorul automat Mindray BS – 380, care va înlocui Analizatoarele existente Mindray BS – 300 şi BS 200. Cu ajutorul acestei tehnologii de ultimă generaţie, care poate realiza peste 300 de analize pe oră, medicii găeşteni vor putea diagnostica în timp record afecţiuni precum infarctul miocardic, insuficienţă cardiacă, hepatită, ciroză, pancreatită, diabet etc.

„Medicina de astăzi nu se mai poate face doar pe baza cunoştinţelor teoretice, pe baza intuiţiei sau a flerului unui medic. Medicina de astăzi se bazează, în egală măsură, şi pe tehnologie. Gestul dlui Cosmin Voevodschi este cu atât mai lăudabil, cu cât dânsul nu a vrut decât să ajute comunitatea, să ajute medicii din spital să pună un diagnostic rapid şi exact, pentru a aduce un pic de sănătate în plus oamenilor”, a adăugat dr. Cristina Seltea.

„Suntem foarte bucuroşi că am putut să facem această donaţie şi sperăm să ajute cât mai mulţi oameni, să vină cu mai multă încredere la spitalul nostru. Ne dorim să fim cât mai buni şi dorim acelaşi lucru şi de la alţi oameni care au această posibilitate. Cu cât eşti mai bun, cu atât binele se întoarce. Chiar este important”, a declarat Oana Voevodschi, soţia omului de afaceri.

„Iniţial, doream să donăm o sumă mai mică, aproximativ 10.000 de euro, dar văzând care sunt nevoile spitalului şi înţelegând, de la doamna manager Seltea, că acest aparat va schimba multe vieţi, am crescut bugetul la 25.000 de euro. Dacă poţi, trebuie doar să-ţi doreşti să ajuţi şi să vrei să schimbi vieţile altor oameni.”, a precizat Cosmin Voevodschi.

Oana şi Cosmin nu sunt la primul gest de acest fel. Din câştigurile lor, au întors de fiecare dată în comunitate sume consistente, pentru a aduce bucurie şi speranţă în sufletele celor care au cu adevărat nevoie. Îşi doresc să demonstreze că a ajuta, atunci când ai posibilitatea, îţi oferă o satisfacţie sufletească imensă. Că generozitatea este la fel de importantă ca şi câştigul şi că sufletul rămâne frumos atunci când îl hrăneşti cu fapte bune.

Aşa cum menţionam şi într-un alt articol, Cosmin Voevodschi nu are ambiţii politice, nu caută recunoaştere şi nu îşi doreşte ovaţii publice. Vrea însă să schimbe mentalităţi, să arate şi cealaltă faţă a monedei, să ajute atunci când poate. Caracterul său frumos, firea deschisă şi educaţia de calitate primită impresionează, pur şi simplu, şi arată că oamenii pot fi minunaţi fără să aştepte absolut nimic în schimb.

Publicitate
Loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mutulica

    17 mai 2018 at 20:05

    De apreciat. Cinste lor!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

PERFORMANȚĂ: Elevul găeștean Luca Neagu, locul întâi la Concursul Eparhial Biserici și Mănăstiri Dâmbovițene!

Articol scris de

Este un tânăr modest, dar cu multă personalitate. În ochii lui se citesc bunătatea, inteligența și mai ales bunăvoința. Este unul dintre cei mai străluciți elevi ai Școlii ”Șerban Cioculescu” și, iată, rezultatele nu întârzie să apară.
Luca Neagu a participat, alături de alți 323 de elevi din școlile și liceele din orașele dâmbovițene, la Concursul Eparhial Biserici și Mănăstiri Dâmbovițene, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița, fiind pregătit de profesor Ionela Ciobanu.
Lucrarea saMănăstirea Izvorul Tămăduirii Pătroaia Deal, comuna Crângurile, județ Dâmbovița,  a fost inspirată de Maica Stareţă Inocenţia Costache, o femeie implicată, dinamică şi plină de har divin,  care l-a determinat  pe Luca Neagu sa scrie  cu pasiune despre mânăstire!

 

Astfel, eseul  a impresionat atât de mult juriul, încât, la categoria sa de vârstă, a câștigat premiul I.
Competiția este una prestigioasă și reprezintă o continuare a demersului cultural-educațional inițiat în anul 2016 de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, prin organizarea concursului ”Ieromonahul Macarie și excelența tipografică de la Târgoviște în secolele XVI-XVIII”, a concursului ”Diaconul Coresi – Voievod al limbii române și promotor al unității naționale ” din anul 2017, și continuat, în anul Centenar 2018, cu concursul ”Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918”.

Găeștiul a fost reprezentat în concurs de doi elevi de la Școala ”Șerban Cioculescu” (profesori Ionela Ciobanu și Cătălin Ciobanu), trei elevi de la Școala ”Radu cel Mare” (prof. Ștefan Nuica), doi elevi de la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” (prof. Stan Coca) și cinci elevi de la Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” (prof. Cristian Simescu și Gheorghe Ilinca). Evaluarea lucrărilor a fost realizată de o comisie formata din inspectorul de limba si literatura romana, de inspectorul de istorie/geografie, de un profesor de limba romana, de pr. insp. de religie si de pr. consilier Ionut Ileana.
Premierea a avut loc la Târgoviște, în prezența inspectorului școlar general Sorin Ion și a inspectorului școlar general adjunct, prof. Cristina Stroe. Participanții au primit diplome și cărți, iar câștigătorii au beneficiat și de sume de bani.

Citește articolul

Evenimente

Diferența de a fi om, nu doar angajat

Articol scris de

Vedeți omul aflat jos, lângă victima întinsă pe asfalt? Este pompier, și era în timpul liber, din cauza asta este îmbrăcat civil. Accidentul de motocicletă produs astăzi a fost în apropierea lui, și a ieșit să acorde primul ajutor până la sosirea echipajului. Spre deosebire de un politician care primește diurnă pentru orice deplasare dar care nu-ți răspunde măcar la o simplă întrebare motivând că „este in concediu” sau „in timpul lui liber” oamenii care lucrează la pompieri nu își permit să aibă timp liber. Nu pentru că nu pot, ci pentru că au făcut o alegere, și au ales să fie OAMENI și să-și ajute semenii indiferent de ora din zi sau din noapte. Pe pompieri n-o să-i auzi niciodată spunând „regret că s-a întâmplat pe tura mea” , așa cum un personaj politic a afirmat după accidentul in care a murit Adrian Iovan „singurul lucru pe care îl regret e că s-a întâmplat în mandatul meu”.
Am luat legătura cu omul pe care-l vedeți în imagine, nici nu știa când sau cine a făcut poza. Nu venise gură-cască ci venise să ajute, și asta a făcut.
Cu modestie îmi spune că nu vrea sa vorbesc despre el, că alături de el au mai fost alți doi OAMENI: doamna IORDACHE CAMELIA (primiri urgențe) și domnul RUSESCU CORNEL (pompier), și ei aflați de asemenea în timpul lor liber. Ei au fost cei care au colaborat pentru a-i scoate casca motociclistului rănit, astfel încât să nu existe riscul înecării cu propria vomă. Ei s-au asigurat că victima nu este mișcată într-un mod care să-i pună în pericol coloana vertebrală sau care să-i agraveze starea.
De astfel de oameni avem nevoie mai des, de fapt, se dovedește pe zi ce trece că de ei avem nevoie cel mai mult. De astfel de modele avem nevoie pentru noi și pentru generațiile viitoare. Într-o țară în care copiii nu-și mai doresc sa se facă doctori sau învățători, ci „pești” ori baroni locali, avem nevoie de o gură de oxigen din partea unor astfel de modele pentru a putea rezista încă o scufundare in oceanul de mediocritate și ipocrizie la care suntem parcă condamnați ca nație.

Dacă va place, nu dați like! Distribuiți să se afle că încă avem printre noi oameni de calitate. Distribuiți să se știe că sistemul corupt nu a distrus și omenia din noi, și cel mai important, să distribuim pentru a le mulțumi că au ales să fie diferiți, au ales să nu întoarcă spatele când e nevoie de ei motivând că „sunt in timpul meu liber”!

Citește articolul

Evenimente

Tânăr motociclist rănit grav, după ce a fost spulberat de un şofer neatent, la Găeşti

Articol scris de

Accident grav în urmă cu puțin timp, pe strada Republicii, în Găeşti. Un motociclist în vârstă de 29 de ani,  din Cobia, a fost rănit grav după ce a fost izbit în plin de o mașină condusă de un şofer  în vârstă de 60 de ani, din Argeş, care please de pe contransens fără să se asigure. Poliţia face cercetări la faţa locului.

 

Citește articolul

Noutăți