in ,

Ghibanu, replică haotică despre implicarea bisericii în mitingul PSD Dâmboviţa! CEREM BOR SĂ LĂMUREASCĂ PUBLIC SINTAGMA „ECHIPE MIXTE DE LUCRU PRIMARI – PREOŢI”!

Scandalul în care preotul Ionuţ Ghibanu, mâna dreaptă a ÎPS Nifon, a aruncat biserica dâmboviţeană ia amploare. Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgovişte a dat publicităţii un drept la replică jenant, o insultă la adresa inteligenţei dâmboviţenilor, prin care recunoaşte prezenţa  înaltului prelat la şedinţa PSD Dâmboviţa, dar precizează că scopul nu a fost participarea la miting, ci susţinerea „acestui nobil demers”. Or, în mesajul adresat pesediştilor, redat integral de colegii noştri de la www.tvpartener.ro, Ghibanu face referire exact la miting: „Sunt bucuros să fiu astăzi cu dumneavoastră, aici, să vă aduc binecuvântarea ÎPS Nifon, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei. Probabil mulţi dintre dumneavoastră vă întrebaţi de ce vicarul eparhial al Arhiepiscopiei vine la o întâlnire politică, pentru că asta este azi, aici. Dar scopul nobil pe care ni l-am asumat împreună, de a face un gest necesar pe termen lung pentru sănătatea societăţii româneşti, a copiilor şi nepoţilor noştri, m-a făcut ca astăzi, după ce ÎPS Nifon a avut o întâlnire cu preşedintele Ţuţuianu, şi căruia îi mulţumesc pentru disponibilitatea de a-mi oferi posibilitatea să vă vorbesc astăzi, m-a făcut să fiu astăzi, aici. Aşa cum spunea şi domnul preşedinte, ne referim la referendumul pentru schimbarea articolului din Constituţie, referitor la familie şi, de ce nu, la mitingul pe care dumneavoastră îl organizaţi şi care are până la urmă acelaşi scop. (…) Mesajul este acela că dorim să sprijinim activităţile pe care dumneavoastră le veţi desfăşura legate de acest referendum pentru familie şi vom face eforturi alături de dumneavoastră, primarii din judeţul Dâmboviţa, ca să PARTICIPĂM LA ACESTE ACŢIUNI PE CARE LE VEŢI DESFĂŞURA, CĂ E MITING, CĂ SUNT ALTE ACTIVITĂŢI. (…) NE DORIM SĂ EXISTE CUMVA ECHIPE MIXTE DE DIALOG ŞI DE LUCRU LA NIVEL LOCAL”.

SCENARIUL SECRET pe care PSD Dâmboviţa îl are în legătură cu mitingul de susţinere a „familiei tradiţionale”: Echipe mixte, PREOŢI-POLITICIENI

Ori nu mai înţelegem noi limba română, ori Arhiepiscopia comite iar un păcat şi minte. Ghibanu a spus clar că a existat o întâlnire între Ţuţuianu şi ÎPS Nifon, în urma căreia el a ajuns nu în mijlocul enoriaşilor care au nevoie de lumină şi credinţă, ci la ditamai sindrofia de partid. Acolo, a mai luat şi cuvântul şi a făcut o strategie politică RUŞINOASĂ împreună cu liderii social democraţi  locali, prin care preoţii să fie implicaţi, fie că vor, fie că nu (dacă nu, urmând să fie sunaţi de însuşi Ghibanu sau de protopopii de zonă) într-una dintre cele mai mizerabile acţiuni politice de epurare şi discriminare, asemănătoare celor care au îngropat România în anii 50. Şi care, dragă Arhiepiscopie, nu are nimic de-a face cu „moralitatea, normalitatea și principiile autentice ale vieții umane, fără a tolera păcatul sau orice fel de derapaj moral, îndemnând, în același timp, la iubire față de aproapele, la compasiune și solidaritate, conform principiului patristic, iubind întotdeauna omul și urând păcatul”, aşa cum fariseic vă exprimaţi prin comunicate de presă scandaloase.

Pentru că acţiunea lui Dragnea, la care vreţi să duceţi credincioşii, ca pe animale, şi pentru care pregătiţi la partid echipele mixte primari – preoţi, este o acţiune despre ură, egoism, respingere a celor care nu intră în şabloane, lipsă de toleranţă, de înţelegere, încălcare de drepturi civile. Nicidecum despre însănătoşirea societăţii sau moralitate, sau alte valori pe care le evocaţi, dar nu le înţelegeţi.

Preoţii nu au ce căuta în mocirlă, ei trebuie să călăuzească spiritual, nu politic. Ei trebuie să respecte liberul arbitru, să promoveze binele, frumosul şi adevărul, nu să se lase implicaţi în acţiuni monstruoase, sub pretextul unui „nobil demers”, care numai nobil nu e!

Solicităm Bisericii Ortodoxe Române să ia act de implicarea politică a ÎPS Nifon şi a vicarului eparhial al Arhiepiscopiei, Ionuţ Ghibanu şi să lămurească public ce înseamnă aceste „echipe mixte primari – preoţi”. Până unde poate merge implicarea bisericii într-o acţiune de acest fel şi cam ce măsuri se impun, pentru a avea, pe viitor, o biserică în care să ne regăsim, în care să mergem fără teama că vom fi duşi la mitinguri de partid, în care să ne rugăm, pur şi simplu, la Dumnezeu.

Iată şi comunicatul Arhiepiscopiei Târgovişte:

 „În legătură cu articolele care au apărut în spațiul public, referitoare la participarea Pc. Pr. Ionuț Ghibanu, la întâlnirea cu reprezentanții PSD Dâmbovița, precizăm următoarele:

   Pc. Pr. Ionuț Ghibanu a purtat discuții cu privire la susținerea Referendumului pentru schimbarea articolului din Constituția României referitor la familie, dar și despre activitățile care s-ar putea organiza în sprijinul acestui nobil demers. Așa cum a afirmat Preacucernicia Sa acolo, Eparhia noastră susține orice instituție sau ONG care este alături de acest important demers al Coaliției pentru Familie, deoarece vizează sănătatea morală a națiunii noastre pe termen lung, la fel cum, de altfel, o fac toate cultele recunoscute în țara noastră.
   Cine citește cu onestitate și bună credință întregul text al discursului redat în anumite articole de presă (și nu doar unele texte scoase din context), va putea vedea că Pc. Pr. Ionuț Ghibanu nu a spus că preoții vor merge la miting sau că oamenii vor fi aduși de către preoți, ci a vorbit numai de faptul că li se va transmite preoților, și apoi de către preoți spre credincioși, acest mesaj de susținere a inițiativei de sprijin a familiei naturale.
   Menționăm faptul că, încă de la început, s-a precizat scopul nobil pentru care părintele a participat la acea întâlnire și, imediat după aceea, a părăsit sala pentru a începe ședința de partid. Regretăm faptul că un demers care are la bază credința, principiile și vocația Bisericii, este utilizat în lupta politică.
   Biserica trebuie să sprijine moralitatea, normalitatea și principiile autentice ale vieții umane, fără a tolera păcatul sau orice fel de derapaj moral, îndemnând, în același timp, la iubire față de aproapele, la compasiune și solidaritate, conform principiului patristic, iubind întotdeauna omul și urând păcatul”.

 

Comments

Lasă un răspuns

  1. Nesimtire. Asta se poate spune de rahatii aia in sutana. Ma pis pe binecuvantarea lui. Astia sunt satana. Niste scarbe. In sfarsit, cei nai mari hoti ai tarii s-au intalnit. Acesti exista in sanul bisericii si in politica romanesca. Sa va ia dracu ba hotilor. Ma pis pe tichiile si pe hintiriile de pe voi. Va bateti joc de biserica ba hotii dracu. Saraca tara bogata….bogata in hoti. Nu isi mai revine. Vrem o noua revolutie. Scarbe, hoti, javre….jigodii….astia ne conduc din 1990. Criminalul de iliescu a inceput totul….astia sunt ciracii. Mai ai dracu ca ala. Mai grav este ca le vin odraslele din urma. Alti hoti si aia. Formati de scarbele astea. O sa va vina randul la toti. Sa vedem pana unde duce nesimtirea….