INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ A PNL: Facilităţi pentru oamenii de afaceri la achiziţionarea mijloacelor de transport noi! CE PROMISIUNE FACE SENATORUL DÂMBOVIŢEAN IANCU CARACOTA!

Mediul de afaceri trebuie stimulat să se dezvolte ca urmare a presiunii fiscale la care este supus de Guvernul PSDragnea – ALDE. Astfel, PNL a depus o inițiativă legislativă ce prevede ca scutirea impozitării profitului reinvestit să fie aplicată și în cazul mijloacelor noi de transport.

Beneficiile scutirii de impozit a profitului reinvestit sunt incontestabile, atât din perspectiva aportului la creșterea economică (stimulată de investiții private), cât și prin efectele bugetare pozitive, pe termen lung.

Mediul economic așteaptă de mult timp acest tip de facilitate fiscală pentru a putea dezvolta afacerile, prin reînnoirea sau acumularea de mijloace fixe noi, moderne, care să sporească nu numai capacitatea agentului economic, ci şi competitivitatea acestuia.

Iniţiativa legislativă propune extinderea sferei de aplicare a scutirii impozitării profitului reinvestit pentru unul dintre cele mai importante categorii de mijloace fixe: mijloace de transport auto noi. Această categorie de active fixe sunt nu numai cele mai costisitoare, dar şi cele care ar putea genera venituri bugetare suplimentare pentru economia României. Măsura se aplică exclusiv pentru mijloacele fixe noi, nu și pentru mijloacele de transport second-hand, urmărindu-se astfel un impact favorabil asupra înnoirii parcurilor de mijloace de transport din România.

Sectoarele care vor beneficia de această măsură sunt:

  • Agricultura – necesitatea mecanizării lucrărilor agricole;
  • Transportul de marfă naţional şi internaţional, ale cărui tendinţe sunt tot mai puternice de relocare;
  • Transportul public de călători, fie realizat de municipalităţi, fie concesionat către operatori privaţi;
  • Creşterea capacităţilor de transport fluvial şi naval, în contextul în care România reprezintă poarta răsăriteană a transportului pe apă.

În calitate de senator al României voi urmări cu maximă atenție această inițiativă și voi reacționa public în măsura în care ea va fi stopată de Coaliția majoritară PSD-ALDE.

 

Senator PNL,

Iancu Caracota

 

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

PRO ROMÂNIA, FĂCUTĂ ȚĂNDĂRI LA GĂEȘTI! De ce a pierdut Adrian Țuțuianu una dintre cele mai tari organizații?

De bine ce se lansase cu surle şi trâmbiţe în luna noiembrie a anului trecut, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *