Eveniment de ţinută la Gura Foii: “95 DE ANI DE LECTURA PUBLICA”! AFLĂ AICI CE MESAJE AU TRANSMIS PRIMARUL ŞI INVITAŢII!

 

Joi, 26 aprilie 2018, la sediul Bibliotecii Publice din comuna Gura Foii, a avut loc evenimentul cultural “95 de ani de lectura publica”, eveniment organizat cu prilejul implinirii a 95 de ani de la infiintarea primei Biblioteci publice din comuna.

          La eveniment au luat parte autoritati locale si judetene, bibliotecari din judet, cadre didactice, utilizatori ai serviciilor Bibliotecii si invitati.

  Primarul comunei,  Radu Nicolae Georgescu, a precizat ca nu poate sa fie decat mandru ca localitatea pe care o conduce are o istorie culturala asa de bogata si de veche si ca se simte obligat sa continue ceea ce, acum aproape un secol, oameni simpli si intelectuali, fii ai satului, au creat,  dând asigurări ca va acorda tot sprijinul actului de cultura si educatie.  În acest sens, a mentionat ca foarte curand se va incepe reabilitarea Caminului Cultural pentru care s-a obtinut finantarea prin Compania Nationala de Investitii.

Reprezentantul Bibliotecii Judetene Dambovita, jr. Vladut Catalin Andreescu, a transmis din partea  directorului, prof. Agnes Erich, un mesaj de felicitare in care se mentioneaza ca  Biblioteca Publica din Gura Foii se afla printre cele mai apreciate Biblioteci Comunale din judet, cu activitate culturala foarte bogata, cu noi servicii infiintate pentru utilizatorii din toate satele comunei .

In continuare, bibliotecarul responsabil Mariana Nita a remarcat ca se simte onorata sa continue opera de inflorire a comunitatii prin educatie si  informatie in domeniul cultural, de pastrare a traditiilor si obiceiurilor locale si ca mesajele de felicitare se cuvin si tuturor celor care, de-a lungul timpului, au  fost mesageri ai culturii si cunoasterii, ai binelui si frumosului!

Programul zilei a inclus un scurt istoric al Bibliotecii, pornind de la prima Biblioteca infiintata in anul 1923 si denumita Biblioteca Populara Gura Foii, o vizita la Biserica-monument istoric din satul Bumbuia, vernisajul unei mici expozitii de desen si numismatica al dlui Catalin Velcescu, un program artistic sustinut de catre elevi ai scolii Gimnaziale din comuna, de catre Clubul Pensionarilor Gura Foii si de catre Ansamblul “ Mladite Dambovitene” de la Clubul Copiilor Gaesti;

Evenimentul s-a incheiat cu premierea celor mai fideli utilizatori ai Bibliotecii Publice.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Caz uluitor în Găeşti! COPIL DE 12 ANI, VÂNDUT CA SCLAV DE PROPRIUL TATĂ! Autoritățile au intrat în alertă maximă!

  Se întâmplă în Găeşti, în anul de grație 2019! Un băiețel de 12 ani, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *