Ei sunt deştepţii noii generaţii de găeşteni! REZULTATE REMARCABILE LA OLIMPIADELE NAŢIONALE!

Sunt deştepţi foc, sunt frumoşi şi sunt ai noştri! Elevii care au reprezentat instituţiile de învăţământ găeştene la fazele naţionale ale olimpiadelor au confirmat pregătirea temeinică, ambiţia şi inteligenţa cu care îi creditam încă de când au obţinut rezultate remarcabile la fazele judeţene. Avem vârfuri la matematică, geografie şi franceză. Confruntându-se cu cei mai buni dintre cei mai buni, olimpicii noştri au venit acasă cu premii, cu experienţe extraordinare şi cu ambiţia de a fi în continuare în top. La performanţele lor au contribuit profesorii şi părinţii, care i-au încurajat şi le-au fost alături.

Iată cine sunt deştepţii noii generaţii de găeşteni:

Ana Bogdan este elevă a Şcolii „Şerban Cioculescu” şi are o mare pasiune: matematica. Deşi la faza judeţeană s-a calificat de pe locul al II-lea, la naţională a demonstrat că este strălucită la materia sa preferată. Ana Bogdan a obţinut premiul III si medalie de aur la Olimpiada Nationala de Matematica de la Satu Mare. „Inspiraţie, efort organizat, obiective clare, ambiţie, sacrificii, susţinere din partea familiei şi a cadrelor didactice de la Şcoala Şerban Cioculescu Găeşti”, nota pe Facebook, „la cald”, profesorul care a pregătit-o şi a îndrumat-o pe calea performanţei, Adrian Turcu.

O altă minte strălucită a noii generaţii este Daria Costea, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”. Bună la toate materiile, conştiincioasă, extrem de inteligentă, Daria a ales tot matematica, pe care o stăpâneşte la un nivel foarte înalt. Pregătită de prof. Iuliana Turcu, frumoasa elevă participă, pentru al doilea an consecutiv, la faza naţională a Olimpiadei de Matematică. De data această, vine acasă cu medalia de bronz, acordată de Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

Alte rezultate obţinute de Daria Costea în anul şcolar în curs sunt:

-premiul 3 Concursul national de matematica Lumina Math

-mentiune Concursul interjudetean de matematica-Regalul generatiei 21-Ploiesti

-mentiune Concursul interjudetean de matematica –Ion Barbu-Dan Barbillan-Calarasi

„Ce am învăţat în aceşti ani de când sunt eleva la C.N.Vladimir Streinu, indrumata de profesori extraordinari,este ca prin munca, sacrificii si daruire poti obtine rezultate frumoase,ce te fac fericit.Cel mai important este sa-ti doresti cu adevarat si sa-ti urmezi pasiunile pentru ca ,la final,cand vei culege roadele,vei realiza ca totul a meritat.

Nu a zis nimeni ca nu va fi greu,dar daca in viata nu am trece si prin momente mai dificile,probabil ne-am plictisi.

Daria Voicu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, a reuşit, în acest an, o mare performanţă: s-a calificat la două olimpiade naţionale, română şi franceză, la această din urmă materie obţinând punctaj maxim.

 

Deşi a făcut un efort foarte mare, Daria Voicu s-a prezentat la ambele olimpiade, probele fiind la distanţă de doar câteva zile şi în colţuri diferite ale ţării. S-a întors acasă cu menţiune şi premiu special la Olimpiada Naţională de Limba Franceză. Ea este pregătită de profesoarele Mihaela Gagea şi Elena Popescu.

 Graţie profesorului Dan Nicolae, Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti a avut o puternică reprezentare la faza naţională a olimpiadei de geografie. Doi elevi calificaţi s-au întors acasă cu premii speciale.

Ungureanu Gabriela-Alina, clasa a XII-a G, Premiul Special SGR la Olimpiada Națională de Geografie, Brăila, 2018. 

 

   “Geografia este o pasiune pe care o am încă din copilărie. Totul a început cu o hartă a lumii primită cadou de la părinții mei. Tot uitându-mă la ea am învățat, fără să vreau, continentele, țările și marile orașe. Ulterior, în învațământul gimnazial, am avut ocazia să îmi valorific cunoștințele la Concursurile „Terra – de la poveste la realitate” sub îndrumarea doamnei profesor Lăzărescu Violeta. De asemenea, prima mea participare la Olimpiada Națională de Geografie a fost în clasa a X-a și, iată, că în acest ultim an am reușit să mă calific din nou, obținând rezultate foarte bune graţie domnului profesor Nicolae Dan, căruia ţin să îi mulțumesc pentru efortul şi munca depusă.
    La Brăila, oraș situat pe Dunăre, am trăit o săptămână de neuitat, plină de emoţie şi bucurii alături de loturile olimpice din toată țara. Olimpiada Națională de Geografie nu a fost doar o competiție, ci și o experiență definitorie care m-a ajutat să îmi găsesc drumul în viață, mai departe dorind să urmez o facultate în acest domeniu.
    În final, vreau să le urez mult succes celor care vor să facă performanță în geografie, sau în orice alt domeniu, să nu renunțe și să aibă dorință, ambiție și încredere că vor reuși”.

Nicolae Andrei-Alexandru, clasa a IX-a D, Premiul Special SGR la Olimpiada Națională de Geografie, Brăila, 2018

    “Consider că Olimpiada Nationala de la Brăila a reprezentat una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. A fost o săptămână incredibilă petrecută acolo, unde m-au încercat diferite stări emotionale si momente inimaginabile în care am trecut de la agonie la extaz în câteva clipe. De asemenea, a fost un prilej să cunosc persoane noi și să leg prietenii care sper că vor ține mulți ani de acum încolo.Vreau să-i mulțumesc profesorului meu de geografie Nicolae Dan, sau mai puțin formal tatălui meu,care a avut rolul de a-mi insufla pasiunea pentru geografie încă de mic copil și de a mă modela pe parcursul acestor ani cu participări incă din clasa a V-a la concursurile Terra. 

    Sper că voi participa și la olimpiada de anul viitor de la Târgu-Mures, să ma revăd cu prietenii pe care mi i-am făcut și să obțin un rezultat și mai bun decât anul acesta”.

La faza naţională a olimpiadei de matematică a participat şi Alexandru Păuna (clasa a VI-a Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, prof. Aurelia Arsene), calificat la judeţ cu cel mai mare punctaj. El a făcut o figură frumoasă în competiţie şi, chiar dacă acum nu a câştigat niciun premiu, promite să fie un matematician de excepţie.

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Aţi văzut-o pe Aria?ARE ACASĂ 7 PUI DE DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

UPDATE: Mulţumim tuturor cititorilor Cronicii de Găeşti. Căţeluşa a ajuns acasă la puişori! O familie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *