in ,

Până unde poate firma Atyc să-şi bată joc de elevii navetişti? ADOLESCENŢII DIN BUTOIU DE JOS SUNT ABANDONAŢI ÎN STAŢII, DEŞI PLĂTESC ABONAMENTE! Dovada, aici!

Plătesc abonamente la sume exorbitante, apoi sunt bătaia de joc a firmei de transport Atyc! Elevii navetişti de la Butoiu de Jos au ajuns la capătul răbdării, după ce, frecvent, sunt abandonaţi în staţii de microbuzele firmei. Ca să ajungă la şcoală, liceenii sunt nevoiţi să ia maşină de ocazie şi să cheltuiască alţi bani.

 

“Suntem din Butoiu de Jos. Stăm în staţia de autobuz mai bine de o oră. Microbuzul trece pe lângă noi şi nu opreşte. Mergem până la staţia următoare şi aşteptăm maşini de ocazie cu abonamentele în buzunar,  plătite la Atyc. Şoferul care vine de la Butoiu de Sus este obligat să ne ia şi pe noi, chiar dacă de cele mai multe ori mergem în picioare. Dar nu mai opreşte! Sunăm la firmă ca să  ne aflăm în treabă. Telefoanele lor ori sunt închise, ori nu răspunde nimeni. Mergem cât putem pe jos, către oraş, implorând toţi şoferii din trafic să oprească, să ajungem şi noi la şcoală”, ne-au spus elevii, care se expun în fiecare zi pericolelor, urcându-se în maşini cu necunoscuţi.

Problema este însă că rămân şi cu bătaia de joc, şi cu abonamentele plătite, întrucât firma nu le mai restituie niciun leu.

Absolut nimeni nu ia atitudine în privinţa Atyc, deşi navetiştii sunt exasperaţi de condiţiile pe care le oferă şi de neseriozitatea şoferilor. Cu toate acestea, foarte multe trasee le sunt atribuite de către Consiliul Judeţean. Nici Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor nu i-a întrebat vreodată de sănătate şi nici Poliţia nu-i controlează. Fac averi pe spinarea elevilor navetişti, pe care nu doar că-i transportă în picioare, dar mai nou îi lasă în staţii, pe jos.

Solicităm autorităţilor competente să ia măsuri de urgenţă în privinţa acestei firme de transport care periclitează zilnic vieţile şi siguranţa copiilor!

 

Comments

Lasă un răspuns

Ce părere ai despre articol?

70 voturi
Upvote Downvote