Senatorul liberal Iancu Caracota ia atitudine în criza imonoglobulinei: SOLICITĂ ANCHETĂ URGENTĂ LA MINISTERUL SĂNĂTĂŢII! “Sunt informaţii că…”

 

Senatorul liberal Iancu Caracota, membru al Comisiei pentru sănătate publică, lansează o ipoteză incredibilă în criza imunoglobulinei din România. Potrivit demnitarului dâmboviţean, situaţia dramatică din ţara noastră ar fi cauzată de incompetenţa aparatului administrativ al Ministerului Sănătăţii, care nu s-ar fi preocupat de rezolvarea situaţiei, deşi aceasta a fost semnalată cu luni de zile înainte. Într-o interpelare adresată ministrei Sănătăţii, Iancu Caracota cere o anchetă urgentă, care să lămurească situaţia.Iată textul integral al acesteia:

“Anul trecut vă semnalam situaţia disperată în care se află pacienţii diagnosticaţi cu imunodeficienţă primară din România. Conform răspunsului primit din partea instituţiei pe care o coordonaţi, nr. FB 13628 din 04.01.2018, mă asiguraţi că 900 de flacoane de imunoglobulină din prima comandă au ajuns în depozitele UNIFARM, urmând să fie direcţionate către spitale. Cu toate demersurile întreprinse criza nu a fost stopată, nici măcar ameliorată, fiind nevoie de activarea recentă a Mecanismului European de protecţie civilă.

Vă solicit, doamnă ministru,  pe fondul declaraţiilor producătorilor de medicamente care susţin că prezenta criză este cauzată de incompetenţa aparatului administrativ  al Ministerului Sănătăţii şi de lipsa de preocupare reală pentru rezolvarea situaţiei, să-mi comunicaţi dacă consideraţi oportună demararea unei anchete interne menită să clarifice aceste aspecte. Totodată, având în vedere faptul că activarea Mecanismului European de protecţie civilă reprezintă doar o soluţie de avarie, vă rog să-mi comunicaţi ce măsuri aveţi în vedere pentru asigurarea necesarului de medicamente pe termen mediu şi lung.

Solicit răspuns în scris.

Vă mulţumesc.

Senator,

Iancu Caracota”

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Incendiu violent la Gura Foii! LOCALNICII AU O IPOTEZĂ – ŞOC DESPRE CAUZELE ACESTUIA!

Pompierii detașamentului Găești au intervenit cu 3 autospeciale pentru stingerea unui incendiu în localitatea Gura …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *