in ,

De ce camerele IP reprezinta cea mai buna alegere pentru supravegherea locuintei sau sediului afacerii tale

camera ip - Seku

In momentul in care te hotarasti sa achizitionezi un sistem de supraveghere video pentru locuinta ta sau sediul business-ului tau, va trebui sa iei o decizie foarte importanta si anume sa optezi pentru camere analogice sau camere IP (digitale). Principala diferenta dintre cele doua tipuri de camere este data de tehnologia care sta la baza lor si de modul in care acestea transmit semnalul. In acest articol ne vom concentra pe camerele IP.

 Daca optezi pentru un sistem bazat pe camere IP, faci o alegere excelenta, datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera tehnologia digitala. Principalul beneficiu este reprezentat de rezolutia mult mai mare a camerelor IP, care permite capturarea unor imagini de calitate superioara. Acest lucru este extrem de important pentru observarea detaliilor, cum ar fi numerele de inmatriculare ale vehiculelor sau trasaturile fetei unei persoane suspecte. Camerele IP pot avea rezolutii chiar si de 10 ori mai mari decat cele analogice si, in plus, ofera o coloristica mult mai apropiata de adevar si acopera o suprafata mult mai mare de supraveghere.

 Un alt avantaj extrem de important al camerelor IP este acela ca imaginile pot fi transmise la distante mult mai mari, deoarece semnalul este direct digital, iar imaginile nu mai trebuie convertite, ca in cazul sistemelor analogice.

 Camerele IP pot fi de sine statatoare (stand alone), caz in care dispun de propriul sistem de stocare a informatiilor (card de memorie), sau pot fi integrate intr-un sistem care include si un inregistrator video (NVR – Network Video Recorder). Acesta inregistreaza informatiile furnizate de camerele IP direct in format digital, pe un hard-disk sau card de memorie, iar imaginile pot fi urmarite local sau la distanta.

 Singurul mic inconvenient al camerelor IP il reprezinta pretul usor mai ridicat decat al celor analogice, insa avansul tehnologic face ca si acest dezavantaj sa dispara treptat, iar camerele digitale sa devina accesibile pentru toate buzunarele. Spre exemplu, pe site-ul Seku.ro, unul dintre cele mai populare magazine online din domeniu, camerele IP au preturi incepand de la 211 Lei.

 Diferenta de pret dintre camerele IP este data de:

 – tipul camerei – de interior / de exterior;

 – tipul lentilei – fixa / varifocala;

 – rezolutie – de la 1 megapixel la 12 megapixeli;

 – forma – bullet / dome / fisheye;

 – distanta IR – de la 8 metri la 800 de metri.

 De asemenea, conteaza foarte mult si functiile inteligente pe care camerele IP le pot indeplini, fie ca vorbim despre detectia miscarii, detectie faciala, eliminarea cetii sau auto tracking (zoom si urmarirea obiectelor aflate in miscare).

Comments

Lasă un răspuns