ŢUŢUIANU I-AR RUPE CAPUL PREŞEDINTELUI CJD, ALEXANDRU OPREA! Pe Facebook mimează pacea şi iubirea în PSD!

PSD e în scandal pe toate fronturile! Dacă la nivel central, Liviu Dragnea vrea să-şi răstoarne, pentru a doua oară într-un singur an, propriul guvern, convocând luni o reuniune de urgenţă a conducerii formaţiunii politice, la nivel de judeţ tensiunile, ipocrizia politică şi demagogia sunt în floare. Nu voi intra în prea multe amănunte despre ceea ce se întâmplă la vârf, pentru că toată lumea poate vedea cu ochiul liber cum PSD spulberă România de dragul grupurilor infracţionale organizate din sânul partidului. Şi asta, în timp ce nu s-a turnat un kilometru de autostradă, nu s-a construit niciun spital, nu s-a reabilitat nicio şcoală, iar trâmbiţatul program de guvernare făcut de inculpatul Darius Vâlcov nu este decât o perdea de fum de ameţit naivii.

Revenind, nici la Dâmboviţa lucrurile nu stau pe roze. Preşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Oprea, recunoştea, într-un interviu recent oferit postului regional de televiziune MDI TV, că se află într-un conflict deschis cu preşedintele partidului, Adrian Ţuţuianu, şi că de 11 luni există tensiuni şi presiuni din partea acestuia, pentru schimbarea lui. Alexandru Oprea mai povestea că, în calitatea sa de preşedinte CJD, are rezultate foarte bune şi proiecte importante în curs de realizare, că are o relaţie bună şi principială cu partidul, în schimb Ţuţuianu vrea să-i ia capul, pe motiv că nu răspunde la comenzile acestuia.

YouTube previzualizare imagini

Acelaşi Ţuţuianu, care-şi spulberă partidul la nivel de judeţ, într-un conflict intestin nejustificat decât de orgoliile şi ambiţia personale, face nici mai mult, nici mai puţin decât apel la calm în criza naţională. Da, acelaşi Ţuţuianu care vrea să controleze tot ce mişcă în judeţ, care e înnebunit să-şi impună punctul de vedere, care vrea să-şi schimbe preşedintele Consiliului Judeţean vorbeşte – cu aşa-zisă înţelepciune – despre ce ar trebui făcut la vârf. Iată cum glăsuieşte el pe Facebook:

„Nu este stilul meu să mă exprim pe teme importante pentru #PSD prin postări pe pagina de facebook, dar momentul mă obligă.
Am luat act de intenția convocării ședinței Comitetului Executiv Național pentru ziua de luni, 15.01.2018, la cererea mai multor lideri ai partidului. În acest sens, fac și eu următoarele precizări:

  1. Sunt îngrijorat cu privire la evoluțiile interne din partid și cred că ne aflăm într-un moment de răscruce. Performanțele economice înregistrate în anul 2017, creșterile de salarii și pensii și alte lucruri bune ale guvernării au fost, în bună parte, anulate de conflictul intern.
    Consiliile Județene, primarii, oamenii din județe au nevoie de un guvern care să le sprijine proiectele. #România are nevoie de stabilitate pentru a continua să se dezvolte. Oamenii așteaptă de la noi rezultate, locuri de muncă mai bine plătite, autostrăzi, școli, spitale etc. Nu cred că putem să o luăm mereu de la capăt din 6 în 6 luni.
    3. Ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o nouă moțiune de cenzură împotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mâna președintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) și la un vot în Parlament, ambele situații creatoare de incertitudini. De aceea, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să conștientizăm gravele prejudicii de imagine pe care le poate înregistra partidul, precum și riscul aruncării țării în instabilitate politică. Este datoria noastră să fim lucizi.
    4. Trebuie să strângem rândurile, să analizăm care este cea mai bună soluție pe baza unei decizii colective și democratice, făcând apel la toți oamenii competenți care pot da un plus actului de guvernare. Nu sunt de acord să sacrificăm partidul și guvernarea pentru răfuielile și ambițiile personale ale unor lideri!
    5. Am fost și rămân un om de partid. Militez pentru unitatea acestuia, diversitatea de opinii și pentru luarea deciziilor în structurile statutare.”

Să vezi şi să nu crezi! Ţuţuianu vorbeşte despre stabilitate, despre sinuciderea politică a PSD, despre nevoia de luciditate şi despre unitate. Dar asta, atunci când este vorba despre alţii şi mai ales despre cei care l-au aruncat pe el, în plină glorie, de la masa guvernului. Dar când se uită în propria ogradă, ce vede? Păi, ar trebui să vadă tot un Dragnea, obsedat de putere, arogant, excesiv de orgolios, răzbunător şi total împotriva intereselor votanţilor.

Am realizat analiza de faţă, deşi am promis că voi sta departe de jocul politic înfiorător pe care indivizii ăştia puşi să ne conducă îl fac cu nesimţire, neştiinţă de carte şi aroganţă, tocmai din dorinţa de a demonstra cât de ipocriţi, demagogi şi lipsiţi de raţiune sunt liderii politici care ne hotărăsc soarta. Aceşti politicieni joacă pe degete o ţară, un judeţ, un oraş, o comună şi îşi bat joc la nesfârşit de noi. Iar unii dintre noi încă îi mai votează cu poftă!

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Aţi văzut-o pe Aria?ARE ACASĂ 7 PUI DE DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

UPDATE: Mulţumim tuturor cititorilor Cronicii de Găeşti. Căţeluşa a ajuns acasă la puişori! O familie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *