in ,

Dragă Poliţie şi drag Parchet, acu’ să vă ţineţi: UN CONSILIER LOCAL GĂEŞTEAN FACE PLÂNGERE PENALĂ PENTRU DERANJAMENTELE LA ELECTRICA!

Un consilier local găeştean vrea să facă plângere la Poliţie şi Parchet pentru penele de curent din oraş! Nu este o glumă, ci este postarea nervoasă a distinsului pe Facebook, acolo unde caută adepţi în numele cărora să se pună pe scris! Că în Consiliul Local Găeşti ajung personaje care nu prea au ce căuta pe acolo este deja un fapt de notorietate, care nu mai are nevoie de niciun fel de alte comentarii. Să-ţi exchibiţionezi însă neştiinţa de carte de Facebook şi să te erijezi în reprezentantul celor mulţi, deşi tu habar nu ai nici măcar ce atribuţii au principalele instituţii ale statului, ţine însă de modul în care fiecare se raportează la el însuşi şi la lume.

Consilierul local şi preşedintele ALDE Găeşti, Auraş Socoteanu, vrea nici mai mult, nici mai puţin decât să facă plângere la Poliţie şi Parchet pentru… deranjamentele la curent. Şi nu vrea să o facă singur, ci în numele găeştenilor, pe care îi îndeamnă, într-o postare de comă pe Facebook, să spună cum sunt lezaţi de societatea de furnizare a energiei electrice, ca să aibă „material”: „SONDAJ. Astept mentiuni de la cei care se considera lezati de furnizarea de energie electrica. In functie de asta voi redacta o petitie catre societate in numele celor care isi dau astfel girul .Dupa raspunsul acestora ne rezervam dreptul de le face o plangere la Politia Gaesti sau la Parchetul Gaesti ,bineinteles daca raspunsul nu ne va satisface asteptarile.”, spune Socoteanu pe Facebook.

 

Este adevărat că mulţi văd, puţini cunosc, însă găeştenii trebuie să ştie că întreruperile de curent nu sunt infracţiuni, adică nu sunt fapte penale. Cel mult, cei care pot să demonstreze un prejudiciu (de exemplu, le-au fost distruse electrocasnicele din cauza întreruperilor repetate de curent) pot merge în instanţă şi îşi pot cere acolo drepturile sau pot face sesizări la ELECTRICA. În niciun caz nu au ce căuta la Poliţie şi Parchet, aşa cum „graţios” se exprimă ditamai consilierul local pe o reţea publică de socializare.

 Este adevărat că reţelele vechi, lipsa investiţiilor de care se face direct vinovat actualul guvern PSD – ALDE provoacă grave disfuncţionalităţi în sistemul de alimentare cu energie electrică şi tare ne mirăm de ce Auraş Socoteanu nu se duce cu jalba, mai întâi, la propriul partid, ca să-l determine să-şi facă treaba. Mai ales că acolo ar avea intrare directă şi, deci, posibilitatea chiar să rezolve problema.

Şi atunci, mai că îţi vine să spui în gura mare: uite de ce vor Tăriceanu şi gaşca lui să se schimbe Codul penal: ca pe rolul Parchetelor să fie plângeri pentru întreruperea de curent electric, şi nu corupţie, hoţie, tâlhărie, distrugere şi alte asemenea.

 

Comments

Lasă un răspuns