INCOMPETENŢĂ ÎNFIORĂTOARE A PREFECTURII ŞI A AUTORITĂŢILOR DÂMBOVIŢENE! Ursul a ajuns la Corbii Mari!

YouTube previzualizare imagini

Oamenii din sudul judeţului Dâmboviţa nu mai au linişte. Ursul se plimbă de aproximativ o lună prin zonele locuite, a atacat câini, scormoneşte prin grădini şi prin curţi, unde face pagube, iar autorităţile judeţene sunt incapabile să aplice prevederile şi normele în vigoare pentru a-i proteja. În această dimineaţă, animalul a fost văzut şi filmat la Corbii Mari, la o oră la care copiii trebuia să plece la grădiniţă şi la şcoală. Doi bărbaţi l-au urmărit cu maşina şi au sunat la 112, pentru a alerta autorităţile. La un moment dat, în filmare, se vede cum un om iese pe stradă, chiar în faţa sălbăticiunii, iar cei care filmează intră în panică şi îşi pun inclusiv problema să o lovească cu maşina în caz de necesitate. Exemplarul este foarte mare şi periculos. Nu are ce căuta printre noi, indiferent cât de mult ne-am dori să fie protejat. Vieţile noastre sunt, categoric, mai importante.

Absolut înfiorătoare este pasivitatea, incompetenţa şi neputinţa autorităţilor judeţene, în frunte cu Prefectura, cea care ar trebui să gestioneze situaţiile de urgenţă, inclusiv pe acelea care implică pătrunderea animalelor sălbatice în zonele locuite. De la şedinţa organizată acum câteva săptămâni, în care s-a luat decizia împuşcării ursului, nu mai auzim nicio veste de la judeţ. În schimb, cetăţenii din sud se confruntă aproape zilnic cu teroarea de a fi mult prea aproape de un animal imprevizibil, periculos, masiv şi, desigur, flămând.

Probabil că mai-marii din instituţiile plătite consistent din bani publici aşteaptă ca problema să se rezolve de la sine. Iată că nu se rezolvă, stimabililor. Cât credeţi că va mai dura norocul să nu se întâmple nicio tragedie? Nu vedem măsuri, nu vedem strategii, nu vedem nici măcar interes pentru spaima perfect justificată a oamenilor. Ar trebui să funcţioneze o echipă special constituită, formată din reprezentanți ai IPJ, jandarmi, medic veterinar şi specialist care vine cu arma cu tranchilizant sau arma de foc.

Mai trebuie spus că, în virtutea Ordinului 1169/2017 al Ministerului Mediului, ursul care a intrat în zone locuite poate fi imediat recoltat sau capturat în vederea relocării, derogarea fiind dată practic pe loc, urmând ca autorităţile să întocmească ulterior un raport către Ministerul Mediului. La Dâmboviţa însă, nimeni nu îşi asumă nicio responsabilitate, în speranţa că lucrurile se vor aşeza de la sine. Probabil că este momentul ca mulţi dintre şefii şi şefuţii instituţiilor judeţene să mai plece şi pe la ei acasă, demişi desigur pentru incompetenţă.

 

Cronica de Gaesti

PE 22 DECEMBRIE, MAGIE DE SĂRBĂTORI: Moş Crăciun vine în Găeşti! AFLĂ AICI CE ALTE SURPRIZE AU PREGĂTIT AUTORITĂŢILE LOCALE!

Va fi sărbătoare, sâmbătă, 22 decembrie în Găeşti. În caleaşca lui fermecată, însoţit de un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *