„MIRCEA DE LA PRIMĂRIE M-A BĂTUT!” În ce hal a fost adus acest bărbat cu handicap!

A fost luat cu salvarea şi dus de urgenţă la Spitalul Găeşti, după ce a fost cotonogit în plină stradă. Un bărbat cu handicap din comuna Hulubeşti susţine că a fost bătut bestial de către un funcţionar al primăriei din localitate. Omul ne-a povestit că venea din câmp cu căruţa, de unde luase coceni verzi pentru cal, la indicaţiile proprietarului locului. În jurul orei 21.00, ar fi fost oprit intempestiv de funcţionar, care se afla în maşină cu fiul său. „Mi-au pus farurile în ochi, au orbit calul şi apoi m-au bătut. Au spus că am furat porumb. Dar eu nu am furat nimic niciodată. M-au omorât. Nu îmi mai simt piciorul, mi-au luxat mâna. M-au lovit cu un drug de fier.

După ce au dat jos cocenii din căruţă, au văzut că nu e niciun ştiulete de porumb. Mircea de la primărie m-a bătut”, ne-a declarat Tănase Ionel. El susţine cu tărie că Mircea Nicolae, angajat al Primăriei Hulubeşti, este persoana care l-a schilodit. Acesta însă ne-a declarat că l-a văzut pe Tănase de vreo 4 – 5 ori în viaţa lui, probabil la Primărie, după vreo adeverinţă. Acuzaţiile chiar l-au amuzat pe funcţionarul public, care ne-a mai spus că şi colegii lui râd de se prăpădesc de ideea că el ar putea fi bătăuşul. Între timp, am aflat – de la oamenii din sat – că Mircea Nicolae îl cunoaşte destul de bine pe bărbatul bătut, pentru că acesta i-a păzit terenurile agricole toată vara, fiind chiar răsplătit de acesta pentru efortul său. Nu ştim de ce a încercat să ne inducă în eroare, spunându-ne că nu l-a văzut decât pe la primărie. Şi asta, cu atât mai mult cu cât Ionel Tănase nu beneficiază nici de ajutor social, nici de pensie de handicap. Munceşte cu ziua pentru a se întreţine şi nu face niciun rău nimănui. Tocmai de aceea, localnicii sunt revoltaţi de ceea ce i s-a întâmplat şi îl cred, pentru că  – spun ei – nu minte şi nu fură.

De obicei, minciuna are picioare scurte, iar atunci când ne este livrată cu superioritate şi printre hlizeli, mai că ne vine să ne punem întrebări despre probitatea morală şi varianta poveştii celui care procedează astfel. În cauză a fost întocmit dosar penal, poliţiştii urmând să realizeze o anchetă în urma căreia adevărul să iasă la iveală. Şi sperăm ca oamenii legii să vrea să facă lumină, chiar dacă în poveste personaje principale sunt un amărât, cu grave probleme, şi un ditamai funcţionarul public (şi la propriu, şi la figurat!).

Cronica de Gaesti

Ambulanţa are sediu nou la Găeşti! PRIMARUL GRIGORE GHEORGHE A FĂCUT ASTĂZI INAUGURAREA!

După ani de aşteptare, angajaţii Serviciului de Ambulanţă de la Spitalul Găeşti au, în sfârşit, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *