Trofeul Festivalului „Capitala Muzicală” Sibiu, Secţiunea Folk, vine la Găeşti! SUCCES EXTRAORDINAR PENTRU GĂEŞTENII ROXANA ANGHEL ŞI BOGDAN BURCEA!

YouTube previzualizare imagini

Găeştenii Roxana Anghel şi Bogdan Burcea se întorc acasă cu trofeul festivalului „Capitala Muzicală” de la Sibiu la categoria Folk şi cu menţiune, respectiv premiul special al juriului la muzică uşoară, la categoriile lor de vârstă. Cei doi au reprezentat Casa de Cultură „Dumitru Stranciu” în cadrul prestigiosului festival, la care s-au calificat, în urma preselecţiilor, 172 de copii şi tineri talentaţi din 40 de localităţi din întreaga ţară. Cu un juriu pretenţios, condus de compozitorul Horia Moculescu, din care au făcut parte soprana Felicia Filip, compozitorul Mihai Alexandru, compozitorul Nicolae Caragia, cantautorul Radu Pietreanu, Ileana Vieru Radio „Antena Satelor”, Rodica Tulbure Radio Cluj, Prof. Emese Kalman, Prof. Sanda Vulcu, Prof. Laura Maniu (Liceul de Artă Sibiu), interpretul Mihai Mărginean, instrumentistul Cosmin Curtean şi Rareș Mariș (câștigătorul ediției a II-a, 2014), evenimentul muzical a fost unul de referinţă.

Festivalul „Capitala Muzicală” se află la a cincea ediţie şi este apreciat drept unul dintre cele mai puternice din ţară, cu secţiuni de muzică clasică instrumentală, muzică populară, pop, uşoară şi folk.

Roxana Anghel şi Bogdan Burcea au făcut, astfel, o figură deosebită, demonstrând că Găeştiul are resurse foarte mari de talent.

De menţionat că şi compoziţia „Obosiţi de interdicţii”, piesa semnată Mariana Ionescu, cu care cei doi s-au prezentat în concurs şi cu care au câştigat trofeul Secţiunii Folk, a primit premiul special al juriului.

Cronica de Gaesti

SMURD, de urgenţă la Aninoasa! S-A ÎMPUŞCAT CU ARMA DE VÂNĂTOARE!

Momente de panică la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa! Un bărbat în vârstă de 55 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *