DE GROAZĂ: Bătrână de 88 de ani bătută, înfometată şi sechestrată la Petreşti! ATITUDINE HALUCINANTĂ A POLIŢIEI!

A reuşit să evadeze din casa unde este ţinută cu forţa de nora şi fiul său şi a cerut de mâncare la vecini! O bătrână în vârstă de 88 de ani, din Potlogeni Deal, comuna Petreşti le-a povestit rudelor şi vecinilor că trăieşte un calvar. Ea susţine că ar fi bătută sistematic şi înfometată de către nora care ar dori să o vadă moartă. Femeia este extrem de slabă, foarte speriată şi se teme pentru viaţa ei.

Potrivit vecinilor, i-ar fi făcut acte de vânzare-cumpărare pe casă fiului său, în speranţa că acesta o va îngriji la bătrâneţe. Din păcate însă, acesta se poartă cu ea foarte urât şi, mai mult decât atât, îi permite soţiei sale să o umilească şi să o supună la violenţe greu de imaginat. Pe lângă toate acestea, ar ţine-o nemâncată şi nu i-ar da voie să părăsească perimetrul curţii. Situaţia este cunoscută de toată lumea din zonă. Exasperaţi de suferinţa bătrânei, vecinii i-au contactat un nepot, care ne-a sunat pentru a face publică drama acesteia. La rândul nostru, am contactat Poliţia, relatând situaţia.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Dâmboviţa ne-a sunat destul de repede, pentru a ne spune că nimic din ceea ce i-am adus la cunoştinţă nu se confirmă. La faţa locului, nepotul bătrânei nu era lăsat de poliţişti să se apropie de aceasta şi nici femeii nu i s-a permis să ne povestească prin ce trece. Mai mult, oamenii legii au spus că acest caz nu este de competenţa lor, ci a Primăriei. Adică, suspiciunea de infracţiuni precum lipsire de libertate în mod nelegal, loviri sau alte violenţe şi ameninţare intră în competenţa administraţiei locale, potrivit onor poliţiştilor, şi nicidecum în competenţa lor. Mai pe şleau, s-a cam încercat spălarea pe mâini de încă un caz care să le încarce programul purtătorilor de uniformă, că doar suntem în România, iar sistemul lui „merge şi aşa” este acceptat de sus şi până jos! Am revenit cu apelul la IPJ, insistând că la Potlogeni Deal  există o posibilă victimă a unor infracţiuni grave. La câteva minute distanţă, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Dâmboviţa ne-a declarat că în cauză a fost întocmit dosar penal şi că se continuă cercetările.

Ce ne facem însă cu tendinţa de a băga repejor sub preş astfel de cazuri de către un sistem leneş şi incompetent? Cum se face că viaţa, siguranţa şi libertatea oamenilor nu reprezintă valori pentru cei plătiţi din bani publici ca să le apere? De ce este nevoie ca oamenii să ajungă mai întâi la presă pentru a fi siguri că nu sunt umiliţi şi batjocoriţi de oamenii legii, care ar trebui să-şi facă treaba cu sfinţenie? Iată întrebări la care încă aşteptăm răspunsuri de la onor conducerea IPJ Dâmboviţa.

 

Ultima oră:Un garcea de la Petreşti a avut tupeul să mă sune şi să-mi ceară codul numeric personal, pe motiv că eu am făcut sesizarea.

Sesizarea mea este de obicei publică şi are legătură cu incompetenţa şi reaua voinţă a autorităţilor  plătite gras din bani publici ca să facă pe „jmecherele” cu cei care le plătesc leafa.

 

 

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

Senatorul PNL Iancu Caracota:” În timpul campaniei electorale, Guvernul arată primarilor din localităţile slab dezvoltate sacoşa cu 5 miliarde de lei!”

“PSD face ce ştie mai bine şi în această campanie electorală: a deschis robinetul cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *