Ce este Black hat SEO si de ce trebuie evitat cu orice pret?

Black hat SEO se refera la un set de practici folosite pentru a creste rankingul unui site sau al unei pagini in motoarele de cautare, prin tehnici care incalca termenii si conditiile acestora. Termenul „black hat” provine din filmele western, unde raufacatorii purtau palarii negre, iar personajele pozitive – palarii albe .

Utilizarea tehnicilor Black hat SEO pentru un website poate atrage penalizarea si chiar excluderea definitiva a acestuia din motoarele de cautare, lucru care duce la imposibilitatea de a mai fi gasit de catre utilizatori si, drept urmare, la pierderea traficului organic. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie, este recomandat ca orice antreprenor online sa inteleaga ce este Black hat SEO si care sunt consecintele sale.

 Ce este Black hat SEO?

 Black hat SEO este definit de cele mai multe ori ca un set de practici „necinstite” care duc la cresterea rankingului unui website in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare. Aceste practici contravin termenilor si conditiilor motoarelor de cautare si pot duce la excluderea devinitiva a site-ului din acestea. Google si Bing, doua dintre cele mai populare motoare de cautare, denunta explicit aceste tactici, in termenii si conditiile lor.

 „Munca pe care o fac aduce plus valoare userului sau fac asta numai pentru a ma ‘vedea’ motoarele de cautare?”, aceasta este intrebarea care arata daca o tehnica SEO poate fi clasificata drept Black hat SEO. Daca tehnicile folosite nu aduc plus valoare userilor, dar pot creste rankingul paginii, atunci cel mai probabil este vorba despre Black hat SEO.

 Tehnici recunoscute de Black hat SEO.

 Urmatoarele tehnici SEO sunt considerate black hat si nu ar trebui folosite niciodata, pentru a nu atrage penalizari din partea lui Google:

 – texte sau linkuri ascunse;

  folosirea excesiva a cuvintelor cheie (keyword stuffing);

 – raportarea nejustificata a unui competitor (SEO negativ);

 – redirecturi inselatoare;

 – cloaking-ul (crearea unui continut diferit pentru utilizator si pentru robotii motoarelor de cautare);

 – schemele de linkuri si cumpararea acestora in numar mare;

 – reformularea automatizata a continutului (folosirea soft-urilor de article spinning)

 – fermele de linkuri (pagini web construite cu scopul de a gazdui backlinkuri catre un anumit website);

 – rich snippet markup spam;

 – cautari automatizate dupa anumite cuvinte cheie in Google (automated queries to Google);

 – crearea de pagini, subdomenii si domenii cu continut duplicat;

 – pagini cu „comportament” malitios, precum phishing-ul, sau raspandirea virusilor, troienilor si altor tipuri de malware.

 Cum sa raportezi Black hat SEO. Sunt doua motive pentru care Black hat SEO trebuie raportat. Fie site-ul tau a fost atacat de hackeri, printr-un virus sau o campanie de SEO cu linkuri de tip spam, fie observi rezultate de tip spam pe un cuvant cheie pe care rankeaza site-ul tau. In acest ultim caz, va trebui sa efectuezi un raport de webspam prin intermediul Google Search Console. Mare atentie, insa: raportarea falsa a webspamului poate fi considerata  Black hat SEO.

Daca site-ul tau a fost atacat, elimina continutul malitios de pe site, apoi solicita un malware review.

 Daca site-ul tau a fost tinta unei campanii de SEO negativ cu linkuri de tip spam, incearca eliminarea acestora, apoi foloseste Disavow Links Tool  de la Google.

 De ce ar trebui sa eviti cu orice pret tehnicile de Black hat SEO?

 Black hat SEO ar putea duce la eliminarea site-ului tau din Google si alte motoare de cautare. Pe termen scurt, Black hat SEO ar putea duce la cresterea traficului, insa penalizarile Google sunt din ce in ce mai severe si au efecte devastatoare asupra rankingului si traficului.

 

 

Cronica de Gaesti

POMPIERII AU GĂSIT TRUPUL BĂRBATULUI ÎNECAT IERI

A fost găsit corpul neînsufleţit al lui Marin Neacşu din Cobia, bărbatul de 64 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *