Contactează-ne pe

Evenimente

EMOŢII PENTRU ABSOLVENŢII DE LICEU : Încep probele scrise ale examenului de bacalaureat !

Luni, 26  iunie, încep probele scrise ale examenului național de Bacalaureat 2017  cu examenul la limba și literatura română, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 10 iulie 2017. 

La finalizarea înscrierilor (26 mai 2017) din cele 30 unităţi liceale urmau să participe 3302 absolvenți (2705 din promoţia curentă şi 597 din promoţia anterioară).

Pentru că o parte a candidaților din promoțiile anterioare susțin doar probele pentru care nu au obținut note de trecere, cei mai mulţi cadidaţi vor fi prezenţi la probele scrise, spre exemplu 3053  la  E d) – proba la alegere a profilului din data de 30 iunie.  

La proba E c) – proba obligatorie a profilului sunt înscriși 3003 candidați (1843 la matematică și 1160 la istorie. Pentru proba la alegere predomină geografia cu 1435 opțiuni, biologia cu 1095 opțiuni, în timp ce la polul opus este filosofia cu doar un candidat înscris din județ.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a propus către MEN funcționarea a zece centre de examen, cinci în Municipiul Târgoviște, câte unul în orașele Titu, Moreni, Pucioasa și două în orașul Găești.

Centrele de examen sunt dotate cu mijloace de înregistrare audio și video, descărcarea subiectelor, multiplicarea acestora și desfășurarea probelor de evaluare fiind înregistrate.

Frauda sau tentativa de fraudă se predepsește cu eliminarea din examen, anularea tuturor probelor susținute anterior și interzicerea participării candidatului la următoarele două sesiuni de examen național.

            Evaluarea lucrărilor se realizează în centre zonale de evaluare din alt județ, stabilit prin procedură specifică de M.E.N., iar notele obținute la contestații rămân definitive, indiferent de nota obținută la evaluarea inițială.

CALENDARUL PENTRU SESIUNEA IUNIE-IULIE 2017

PROBELE SCRISE

26 iunie 2017 27 iunie 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă

28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă

30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă

5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)

6 – 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

 

Le dorim tuturor candidaților mult succes la examenul maturității – Bacalaureat 2017 ! 

Continue Reading
Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

RAZIE IN DAMBOVITA CU 182 DE POLITISTI, BAŞCA MASCATI SI JANDARMI!Vezi bilantul amenzilor!

Articol scris de

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat seara trecuta o razie in tot judetul pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. Au fost angrenate 182 de efective, dintre care 101 de la ordine publică, 27 de la rutieră și 29 de la investigații criminale.

De asemenea, la activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și jandarmi. Au fost utilizate 68 de autospeciale, dintre care 50 de la ordine publică.

În urma activităților din teren, polițiștii au controlat 35 de societăți comerciale, au verificat 675 de autovehicule și legitimat peste 800 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 559 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 149.980 de lei. Din totalul acestora, 79 au fost la Legea nr.61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 11 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 la Legea nr. 333/2003 privind paza și protecția bunurilor.

Cele mai multe amenzi, 466, au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, dintre care 4 pentru consum de alcool și 32 pentru exces de viteză.

Totodată, au fost confiscate bunuri în cuantum de 5.100 de lei și reținute 28 de permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Din numărul total al permiselor de conducere reținute,  5 au fost pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice și 2 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

De asemenea, polițiștii au constatat și o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice.

 

Citește articolul

Evenimente

Găeștiul găzduiește sâmbătă un superb târg de nunți! AFLĂ CARE SUNT ULTIMELE TRENDURI ȘI PRINDE REDUCERILE SUBSTANȚIALE!

Articol scris de

Plănuiești o nuntă, un botez sau un alt eveniment important în viața ta? Sâmbătă, 29 iunie, incepand cu ora 10.00, în Parcul Central al Găeștiului, te așteaptă un spectaculos târg, unde poți contracta, la prețuri foarte avantajoase, cele mai noi și cele mai bune servicii din domeniu.

Specialiștii te așteaptă cu expoziții de aranjamente florale, servicii foto-video, închiriere corturi profesionale, formații de muzică live, candy baruri și torturi, servicii de înfrumusețare, dar și cu noutățile și ultimele trenduri în materie de evenimente: cabine magice, panouri florale și foto corner, expoziții de amenajare a nunții/cununiei civile sau religioase  în aer liber.

Vino să îi cunoști pe cei care pot face din evenimentul tău o poveste de vis, de care să-ți amintești cu mult drag peste ani. Vei avea parte de experiențe frumoase, demonstrații gratuite și de reduceri mari de prețuri. De asemenea, te vei distra cu siguranță, intrând în atmosfera pe care organizatorii au pregătit-o special pentru tine.

Citește articolul

Evenimente

MAGIA CALUSARILOR LA ZIDURI. Lautarii au fost arvuniti exact ca pe vremuri, cand acordeonul si tambalul țineau isonul petrecerii

Articol scris de

Ceata de călușari s-a constituit de Rusalii, când toți călușarii au depus jurământul de a respecta legea călușului: de a fi împreună pe toată durata evenimentului, de a nu dezvălui nimănui secretele jurământului și cel mai important, niciun călușar să nu se aibă relații intime cu vreo femeie până la spartul călușului. Cel puțin așa se proceda odinioară, când călușarii luptau pe durata verii împotriva Rusaliilor, sau cum mai erau cunoscute în popor, iele sau Măiestre, pentru a-i vindeca pe cei “luați din căluș”, adică oameni, copii și adulți deopotrivă, care fuseseră pociți de iele. Acum, călușul a rămas o tradiție frumoasă prin satele din sudul României, unde bărbați în costume populare, având la opincile din piele zurgălăi, dansează călușul pe la casele oamenilor și pe ulițele satului, spre desfătarea spectatorilor. La Ziduri, comuna Odobești, tradiția călușului este una îndelungată, fiind perpetuată cu mari sacrificii de către comunitate. Spun sacrificii, pentru că la începutul secolului XX țăranul care se lega în căluș nu trebuia să meargă la fabrică, copiii oricum nu mergeau toți la școală, iar societatea credea întru totul în puterea apotropaică a călușarilor. Într-o societate arhaică, care trăia printre spiritele malefice care i-ar fi putut face rău, călușarii reprezentau ultimul vestigiu al apărării, motiv pentru care munca câmpului se justifica a fi suspendată pentru o săptămână, dacă ceata de călușari reușea să vindece prin dansul lor bolnavii satului. Ca la o nuntă adevărată, la Ziduri a fost întins un mare cort unde a fost invitată întreaga comunitate, iar lăutarii au fost arvuniți exact ca pe vremuri, când acordeonul și țambalul țineau isonul petrecerii. Dacă de la legatul călușului de săptămâna trecută, călușarii au umblat pe ulițele satului, jucând călușul prin curțile gospodarilor, astăzi a fost spartul călușului, moment de sărbătoare pentru întreaga comunitate. S-a efectuat un joc ritualic final, un dans al călușului în care s-au prins și ceilalți membrii ai comunității, după care s-a recurs la judecarea celui bănuit că ar fi părăsit ceata. Totul a decurs într-o atmosferă plină de haz și muzică, unde personajele principale au fost ca de obiei vătaful- șeful cetei de călușari și mutul – călușarul cu cele mai bune abilități acrobatice dintre toți, acestea fiind ultimele momente de petrecere înainte de intrarea în postul sfinților apostoli Petru și Pavel.

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design