Enescu Supermarket

“Termeni creștini de origine latină în onomastica românească”, o lucrare de excepţie în cadrul Colocviului Internaţional “Latinitate-Romanitate-Românitate”

 În perioada 25-29 mai 2017, în campusul Universității ,,Valahia din Târgoviște s-a desfășurat Colocviul Internațional ,,Latinitate-Romanitate-Românitate”, ediția a XVI-a, manifestare științifică inițiată și coordonată cu succes de reputatul specialist în culturologie, prof.univ. dr. Petre Gheorghe Bârlea, a cărui comunicare s-a intitulat ,,Argumentare intertextuală în cataloagele lui Ovidiu”. Printre invitați, atât din țară cât și din străinătate a participat la eveniment și doamna prof. Tatiana Ghiță, inspector școlar de specialitate, ISJ Dâmbovița. Pe parcursul desfășurării colocviului, au fost susținute numeroase comunicări, diversificate tematic, printre care numărându-se lucrarea ,,Termeni creștini de origine latină în onomastica românească” prezentată de Constantin Costel, prof. înv. primar la Școala Gimnazială ,,Spiru Haret” Braniștea, jud. Dâmbovița. S-a pus accentul pe faptul că în ansamblu, întreaga terminologie creştină românească ilustrează ideologia fundamentală a poporului român, principiile sale de viaţă, ideologia care defineşte poporul în totalitatea sa. Comunicările au adus contribuții clare la cunoașterea ethosului nostru romanic și a evoluției sale contemporane.

C.Costi

Cronica de Gaesti

Festivalul – concurs „Cununa Sânzâienelor” a ajuns la a treia ediţie! DE LA ORA 09.00, PARADĂ IMPRESIONANTĂ ÎN CENTRUL GĂEŞTIULUI!

800 de copii  din ţară şi din Republica Moldova sunt aşteptaţi mâine, 24 iunie, la …

Lasă un răspuns