“Termeni creștini de origine latină în onomastica românească”, o lucrare de excepţie în cadrul Colocviului Internaţional “Latinitate-Romanitate-Românitate”

 În perioada 25-29 mai 2017, în campusul Universității ,,Valahia din Târgoviște s-a desfășurat Colocviul Internațional ,,Latinitate-Romanitate-Românitate”, ediția a XVI-a, manifestare științifică inițiată și coordonată cu succes de reputatul specialist în culturologie, prof.univ. dr. Petre Gheorghe Bârlea, a cărui comunicare s-a intitulat ,,Argumentare intertextuală în cataloagele lui Ovidiu”. Printre invitați, atât din țară cât și din străinătate a participat la eveniment și doamna prof. Tatiana Ghiță, inspector școlar de specialitate, ISJ Dâmbovița. Pe parcursul desfășurării colocviului, au fost susținute numeroase comunicări, diversificate tematic, printre care numărându-se lucrarea ,,Termeni creștini de origine latină în onomastica românească” prezentată de Constantin Costel, prof. înv. primar la Școala Gimnazială ,,Spiru Haret” Braniștea, jud. Dâmbovița. S-a pus accentul pe faptul că în ansamblu, întreaga terminologie creştină românească ilustrează ideologia fundamentală a poporului român, principiile sale de viaţă, ideologia care defineşte poporul în totalitatea sa. Comunicările au adus contribuții clare la cunoașterea ethosului nostru romanic și a evoluției sale contemporane.

C.Costi

Cronica de Gaesti

Eveniment de ţinută la Gura Foii: “95 DE ANI DE LECTURA PUBLICA”! AFLĂ AICI CE MESAJE AU TRANSMIS PRIMARUL ŞI INVITAŢII!

  Joi, 26 aprilie 2018, la sediul Bibliotecii Publice din comuna Gura Foii, a avut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *