Enescu Supermarket

“Termeni creștini de origine latină în onomastica românească”, o lucrare de excepţie în cadrul Colocviului Internaţional “Latinitate-Romanitate-Românitate”

 În perioada 25-29 mai 2017, în campusul Universității ,,Valahia din Târgoviște s-a desfășurat Colocviul Internațional ,,Latinitate-Romanitate-Românitate”, ediția a XVI-a, manifestare științifică inițiată și coordonată cu succes de reputatul specialist în culturologie, prof.univ. dr. Petre Gheorghe Bârlea, a cărui comunicare s-a intitulat ,,Argumentare intertextuală în cataloagele lui Ovidiu”. Printre invitați, atât din țară cât și din străinătate a participat la eveniment și doamna prof. Tatiana Ghiță, inspector școlar de specialitate, ISJ Dâmbovița. Pe parcursul desfășurării colocviului, au fost susținute numeroase comunicări, diversificate tematic, printre care numărându-se lucrarea ,,Termeni creștini de origine latină în onomastica românească” prezentată de Constantin Costel, prof. înv. primar la Școala Gimnazială ,,Spiru Haret” Braniștea, jud. Dâmbovița. S-a pus accentul pe faptul că în ansamblu, întreaga terminologie creştină românească ilustrează ideologia fundamentală a poporului român, principiile sale de viaţă, ideologia care defineşte poporul în totalitatea sa. Comunicările au adus contribuții clare la cunoașterea ethosului nostru romanic și a evoluției sale contemporane.

C.Costi

Cronica de Gaesti

PÂNĂ PE 25 FEBRUARIE MAI PUTEŢI VIZITA VALOROASA EXPOZIŢIE “AURUL ŞI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEI!” Detalii aici!

Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” Târgoviște în parteneriat cu Ministerul Culturii …

Lasă un răspuns

ass