in ,

Camionagiii groazei pe DN 72 Găeşti – Târgovişte! FAC PRESIUNI PE ŞOFERI, CA SĂ-I FORŢEZE SĂ MEARGĂ CU VITEZĂ! Poliţiştii de la Rutieră au treabă doar cu bicicliştii şi căruţaşii!

Poliţiştii de la rutieră îşi fac norma la amenzi cu biciclişti şi căruţaşi, iar DN 72 Găeşti – Târgovişte este o adevărată rută a accidentelor şi a morţii. Nu trece săptămână să nu relatăm despre accidente grave petrecute pe acest drum naţional, care este un adevărat sat fără câini. Şi, în ciuda nenorocirilor petrecute, nu vezi picior de rutierist care să supravegheze traficul şi să-şi pună întrebarea ce se întâmplă, dacă nu să ia şi măsurile care se impun şi pentru care plătim taxe şi impozite. Îi informăm pe onor poliţiştii dâmboviţeni că una dintre principalele cauze ale accidentelor de pe DN 72 Găeşti – Târgovişte este comportamentul haotic, ilegal şi extrem de periculos al tiriştilor.   

 

La volanul mastodonţilor vechi şi uzaţi, aceşti inconştienţi îşi permit să facă presiuni pe şoferii turismelor care merg cu viteza legală, să claxoneze, să facă flash-uri, să facă depăşiri periculoase pe linie continuă şi să pună în pericol grav sănătatea şi vieţile celorlalţi participanţi la trafic.

Făcând de câteva ori pe săptămână naveta Găeşti –  Târgovişte, am constatat că aceste presiuni ale tiriştilor sunt un fenomen, şi nu un incident izolat. Un cretin aflat la volanul unui tir MAN cu numărul de înmatriculare DB 11 FRI este un adevărat pericol public. Am avut neşansa să întâlnesc acest individ de două ori în câteva săptămâni. S-a poziţionat în spatele autoturismului meu, la o jumătate de metru, încercând să mă forţeze să măresc viteza, în localitate. Important de precizat este că, pasager în maşina mea, era şi un bebeluş de câteva luni, fapt de care dementul de la volanul tirului cu numărul DB 11 FRI  nu a ţinut cont. Desigur, pe întregul traseu nu dai nici măcar de o maşină de poliţie, iar aceşti indivizi ştiu foarte bine că nu există repercusiuni pentru faptele lor, pentru că – aşa cum spuneam – onor rutieriştii au treabă cu bicicliştii şi căruţaşii.

Practic, de fiecare dată când am mers la Târgovişte am fost agresată în trafic de aceşti inconştienţi care sunt şoferi profesionişti, în fapt adevărate bombe pe roţi. Aceeaşi problemă ne-a fost relatată de foarte mulţi şoferi care fac naveta pe această rută. Cu toţii sunt speriaţi şi stresaţi de camionagiii groazei. Nu o dată, au fost forţaţi să apese acceleraţia, doar pentru a evita să fie loviţi de tirurile conduse de inconştienţi.

Informându-l pe şeful Poliţiei Rutiere Găeşti, Adrian Pleşa, despre fenomenul de pe DN 72 Găeşti – Târgovişte, care intră în parte în atribuţiunile sale, acesta ne-a îndemnat să facem o plângere scrisă. Iată plângerea, domnule poliţist. Este asumată de mine, dar susţinută de sute de şoferi care îşi pun zilnic viaţa în pericol, pe DN 72 Găeşti – Târgovişte, acolo unde poliţiştii nu vin decât să constate accidente, fără să facă niciun fel de muncă de prevenţie. Luaţi măsuri măcar în al 12-lea ceas?

Comments

Lasă un răspuns

  1. Felicitari pentru material. Aveti dreptate in tot ceea ce ati scris. Sunt si eu sofer de tir si asa facem pentru ca noi nu avem treaba, nu are ce sa ni se intample. Imi pare rau ca unii colegi au reactionat ca prostii si ca niste nesimtiti fara scoala si fara educatie, pentru ca asta se intampla cu adevarat peste tot.