De la „Gara Gunoaielor”, la „Gara Schimbării”! UITE CE FAC VOLUNTARII GRUPULUI IMPACT CNVS ÎN SĂPTĂMÂNA ALTFEL! „Este o surpriză”

 De câteva zile, Clubul Impact al Colegiului Naţional “Vladimir Streinu” din Găeşti schimbă aspectul gării. Elevii voluntari s-au mobilizat după ce au aflat că demersurile primăriei cu mai marii CFR de la Capitală sunt în acelaşi punct mort. Pe scurt, Ministerul Transporturilor în a cărui subordine se află Căile Ferate Române nu are bani să investească la Găeşti, iar autoritățile locale nu pot interveni, potrivit legii, asupra clădirii şi terenurilor private care ajung să se transforme în ruine şi “gropi de gunoaie”.

Aşadar, tinerii voluntari au  trecut la treabă având sprijinul primarului Grigore Gheorghe, care şi-a propus să înfrumuseţeze zona gării. „Cetăţenii vor avea o surpriză plăcută. Şi dacă este surpriză, n-o divulg acum”, a subliniat edilul.

Profesorul Magda Joiţa, sufletul Clubului IMPACT, a declarat pentru Cronica de Găeşti:  Stația schimbării” este numele proiectului prin care  clubul  IMPACT CNVS, club de voluntariat al Colegiului Național ”Vladimir Streinu”, deschis sub egida Fundației  ”Noi Orizonturi”, şi-a propus în perioada Școala Altfel să schimbe aspectul  Gării orașului. Din nefericire,  aceasta nu a fost reabilitată de foarte multă vreme, iar timpul și-a pus amprenta asupra pereților și spațiilor verzi din apropiere, ce au  devenit loc pentru depozitarea gunoaielor, dând astfel întregii locații un aspect neprimitor.  Astfel, 30 de copii au luat inițiativa de a schimba ceva la acest capitol. Prin proiectul propus își doresc, pe de o parte, dezvoltarea spiritului civic si al celui de echipa în cadrul grupului și, pe de alta, atragerea întregii comunități pentru rezolvarea unei probleme a tuturor. Gara este ca o carte de vizită a orașului și copiii își doresc să o transforme  într-un loc curat și primitor atât pentru cetățenii orașului  Găesti, cât și pentru cei  aflați în trecere, sperând  ca exemplul lor să fie preluat și de alții, deoarece este bine știut că cele mai multe stații CFR se află în situații similare.

”Aceasta simplă acţiune de a te implica, de a ajuta pe cineva în orice mod posibil te formează ca om”, ”voluntariatul  ajută în dobândirea unui sistem de valori morale ce stă la baza construirii unui caracter”, ”lucrul care ne uneşte pe toţi IMPACŢII este iubirea pentru voluntariat”, sunt doar câteva dintre gândurile transmise de elevii implicați în această activitate.

Prin implicarea în proiecte de acest gen, elevii sunt încurajați să fie ”vocali” și participativi în legătură cu  ideile lor,  să iasă din tiparul  vieţii cotidiene şi  să experimenteze un stil de viaţă mai activ și  creativ, „outside the box thinking” .

 

Cronica de Gaesti

Până unde poate firma Atyc să-şi bată joc de elevii navetişti? ADOLESCENŢII DIN BUTOIU DE JOS SUNT ABANDONAŢI ÎN STAŢII, DEŞI PLĂTESC ABONAMENTE! Dovada, aici!

Plătesc abonamente la sume exorbitante, apoi sunt bătaia de joc a firmei de transport Atyc! …

One comment

  1. Se intampla lucruri minunate.Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *