DRAMĂ ÎN VIAŢĂ ŞI DUPĂ MOARTE! A fost înmormântat la un an după ce a murit, iar pe crucea lui scrie Necunoscut! CINEVA, TOTUŞI, L-A PLÂNS!

Copilărie chinuită, viaţă amărâtă şi nelinişte cumplită după moarte! Ilie Arpad, băiatul crescut la Şcoala Specială de la Cobia şi care şi-a petrecut tinereţea în Găeşti, muncind cu ziua pe unde a apucat, a fost plâns, zilele trecute, de enoriaşii Parohiei Cioflec. Găeştenii îl ştiu de când lucra la Jughide, la moară şi pe unde putea. Îl luau oamenii la treabă, pentru că era vrednic şi respectuos.

Părintele Valeriu Gheorghe i-a făcut pomană şi l-a cinstit cum se cuvine, după ce trupul său a fost îngropat după mai bine de un an de când a murit.

Ilie şi-a dat sufletul pe un pat de spital, la Târgovişte, la 44 de ani, însă nu a putut fi înmormântat pentru că o persoană cu datele lui de identitate decedase în urmă cu 10 ani, la Sinaia. Cazul a intrat, astfel, în atenţia autorităţilor, care au încercat să afle cum identitatea lui Ilie din Găeşti a fost practic furată de un bărbat care şi-a găsit sfârşitul la Sinaia. În tot acest răstimp, trupul lui a stat la Morga Spitalului Judeţean.

Ilie Arpad se aciuase, în ultimii săi ani de viaţă, pe lângă Biserica Cioflec. Dormea pe unde putea iarna, iar credincioşii îi dădeau pomană. Milă de el îi era şi părintelui Vali, care nu l-a uitat nici când s-a îmbolnăvit şi nici când a venit vremea să-i facă cele creştineşti. Când era în suferinţă, la îndemnul preotului, enoriaşii au mers pe rând la el la spital, ducându-i mâncare.  Deşi părintele a încercat, în nenumărate rânduri, să recupereze trupul neînsufleţit pentru a-l înmormânta creştineşte, acest lucru nu a fost cu putinţă, pentru că situaţia lui era în anchetă. Acum câteva săptămâni, când a mers din nou să se intereseze la Morgă, preotul a aflat cu stupoare că Ilie a fost îngropat de către cei de la Asistenţă Socială din Târgovişte, iar pe crucea sa scrie Necunoscut.

Cu durere în suflet, Valeriu Gheorghe, care-i cumpărase sicriu şi haine, a venit dezamăgit acasă şi a luat decizia să-i facă o slujbă de pomenire şi parastas. „Îmi doream ca măcar acum să aibă un loc al lui, lângă biserica pe care a iubit-o. Din păcate, nu am reuşit decât să-i facem parastasul aşa cum se cuvine”, ne-a declarat părintele. Acesta a dat de pomană toate lucrurile pe care le cumpărase pentru înmormântarea lui Ilie.

Cronica de Gaesti

Daruri din suflet pentru copiii de la Carabella Internaţional de la preoţii din Hulubeşti şi Ludeşti!

Manifestând solidaritate și iubire creștină, parohiile: Butoiu, Butoiu de Sus, Măgura și Ludești au oferit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *