Şoc la Şcoala Şelaru: POLIŢIŞTII S-AU DUS SĂ ANCHETEZE COPIII DE 11 ANI, ABANDONAŢI ÎN CÂMP DE ŞOFERUL MICROBUZULUI ŞCOLAR! Din ordinul cui au încălcat grav legea? VIDEO!

YouTube previzualizare imagini

Tablagiii din comuna Şelaru s-au dus la şcoală ca să ancheteze şi să intimideze copiii! Au făcut acest lucru incredibil fără acordul părinţilor, cel mai probabil pentru a-l proteja pe Ion Ion, şoferul microbuzului şcolar, un iresponsabil care şi-a permis să abandoneze în câmp, la câţiva kilometri de casă, doi băieţei de 11 ani. Şeful de post şi adjunctul, ginerele viceprimarului din Şelaru, s-au gândit, probabil, că sunt în Las Fierbinţi, motiv pentru care haina pe care o poartă le permite să intre în şcoală, peste cadrele didactice şi peste elevi, cu regulamente expirate, fără să cunoască legea, dar să facă ordine. Profesorii au fost şocaţi de atitudinea poliţiştilor şi ne-au declarat că aceştia şi-au depăşit cu mult atribuţiile. Au venit cu un Regulament din 2013, preluat de la Primăria Şelaru, cu reglementări încheiate, potrivit cărora profesorii ar trebui să însoţească elevii în microbuz şi au făcut pe şmecherii în cancelarie, persiflând cadrele didactice, după care au mers în clasă, unde s-au luat de copiii daţi jos din microbuz, pe care i-au speriat. Conform Regulamentului actual, profesorul de serviciu are obligaţia să-i urce pe copii în maşină, iar şoferul – să-i lase acasă, în faţa porţii, fapt pe care tablagiii din Şelaru nu-l cunosc. Ei ştiu probabil că trebuie să sară atunci când sunt asmuţiţi şi să şteargă pe jos cu legea, crezând că nimeni nu va afla ce au făcut.

Gălbează Moraru Alexandru: „Am venit la şcoală pe la 12.10, orele începeau la 12.30 şi am găsit doi poliţişti în cancelarie, care ţipau pur şi simplu la un coleg de-al meu, profesorul de serviciu, şi la alţi colegi că nu-şi fac datoria, că regulamentele şcolare sunt încălcate, lucru care m-a făcut să iau atitudine, să întreb cu ce ocazie, cu ce mandat să intre în şcoală. Şi ei mi-au spus că haina de poliţist le dă voie să intre. Ne-au arătat un regulament intern al primăriei, noi am spus că nu ne supunem regulamentelor primăriei, avem regulamente interne şcolare. I-am rugat frumos să meargă afară, pentru că fac presiuni asupra cadrelor didactice, lucru care este nepermis. (…) Au fost la clasa a V-a, unde au făcut presiuni asupra copiilor. Am aflat de la colegii mei. Ţipau foarte tare la copii, copiii s-au speriat. Au fixat pentru ziua de joi o anchetă, să meargă acasă la părinţi. Au vrut să facă o anchetă în clasă. Doamna director adjunct a spus că nu au voie fără părinţi. Ei au încercat forţarea. Până la urmă, dna director adjunct nu i-a lăsat. Este vorba despre doi copii din clasa a V-a care au fost daţi jos din microbuz. Noi, cadrele didactice, am considerat că şoferul a greşit şi că primăria trebuie să ia măsuri, iar poliţiştii am impresia că vroiau să facă presiuni asupra copiilor, să-şi schimbe declaraţiile, să-i scoată vinovaţi pe copii şi, eventual, şi pe profesorii care nu aveau nicio datorie să fie în microbuz.”

Soare Florin, profesor de istorie şi cultură civică: „Ne-au întrebat de ce elevii sunt în clase, pe coridor, pentru că elevii trebuie să stea în curtea şcolii.  (…) Ne-au spus că trebuie să respectăm regulamentele şcolare, dar nu era cazul. (…) M-au chestionat de ce am întârziat. După cum ştim, ţine de atribuţiile directorului, nu de ale poliţiei locale, care are cu totul alte sarcini.”

Povestea celor doi profesori este confirmată şi de alţi colegi, care nu au dorit să se expună în presă, dar care sunt dispuşi să dea declaraţii în faţa lui Sorin Ion, şeful ISJ, dar şi a superiorilor poliţiştilor din Şelaru. Ei ne-au mai povestit că tablagiii le-au spus, cu superioritate, că ei pot să-i controleze şi să asiste şi la ore, dacă vor, că au dreptul. Poate le spune inspectorul şef Zepişi că nu au dreptul, dar îşi face un pustiu de bine cu ei şi îi trimite la şcoală sau îi bagă într-un program intens de reeducare, dându-le să citească legislaţia în vigoare, respectiv codurile penale, ceva statut al poliţiştilor şi alte acte normative care nu au legătură cu asistatul la ore şi cu intimidarea unor copii de 11 ani ai căror părinţi nu sunt de faţă.

Am stat de vorbă şi cu Popescu Spirea, bărbatul care i-a găsit pe câmp pe cei doi micuţi şi care i-a dus acasă cu autoturismul propriu. „Întâmplător treceam pe acolo, cred că era în jurul orei 17.00. Imediat ce am trecut de cimitir, pe partea dreaptă, am văzut doi copilaşi cu ghizdanele şi am fost surprins de ce au plecat pe jos, pentru că ştiam că există un microbuz care să-i ducă. I-am luat în maşină. Unul dintre ei mă cunoştea foarte bine. În maşină le-am spus copiilor să-şi anunţe neapărat părinţii, că nu este corect ca ei să fie abandonaţi pe drum, indiferent de situaţie. I-am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-au povestit, pe scurt, că au comentat, între ei, că este frumos afară şi că puteau să meargă şi pe jos. Atunci, şoferul – mi-au relatat ei – auzindu-i discutând, a zis: voi, care faceţi gălăgie acolo, dacă tot vă place să mergeţi pe jos, daţi-vă jos şi mergeţi pe jos acasă”.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a declarat, pentru Cronica de Găeşti, că şeful de post din Şelaru şi adjunctul său au mers la şcoală pentru a informa copiii cu privire la siguranţa acestora în mediul online. Aşa or fi spus şefilor, însă nimeni nu poate dovedi că aşa au stat lucrurile, pentru că nu s-a încheiat niciun proces-verbal, nu s-a distribuit niciun material şi nu există nici măcar o fotografie. În schimb, există declaraţii cutremurătoare ale profesorilor despre tupeul, nesimţirea, neştiinţa de carte, aroganţa şi prostia purtătorilor de haine de poliţişti din Şelaru.

Cronica de Gaesti

POMPIERII AU GĂSIT TRUPUL BĂRBATULUI ÎNECAT IERI

A fost găsit corpul neînsufleţit al lui Marin Neacşu din Cobia, bărbatul de 64 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *