CLUBUL COPIILOR GĂEŞTI LA A XI-A EDIŢIE A CONCURSULUI DE ARTE VIZUALE “TRADIŢIE ŞI CREDINŢĂ”

  Au lucrat pe sticlă, lemn, hârtie și au încondeiat  ouă, 67 de copii cu vârste cuprinse între  4 -18 ani, care au demonstrat că au abilități ce stau la temelia formării artiștilor plastici.                              

  

La Clubul Copiilor Găești s-a desfășurat  secțiunea directă a  concursului național de arte vizuale ,,Tradiție și credință “  unde au participat copii din județ (Clubul Copiilor Pucioasa, Palatul Copiilor Târgoviște, Scoala Scheiu de jos-Telești , Școala ,,Radu cel Mare”-Găești , G.P.N. Piticot-Găești, G.P.N- Scheiu de Jos , G.P.N. Căpșuna, G.P.N –Ionești, Scoala ,,Șerban Cioculescu “-Găești, Lic. Teh.  Dr. C. Angelescu “-Găești și Clubul Copiilor Găești )  și județele limitrofe ( Argeș, Teleorman) .        

 

Lucrările lor se vor regăsi în expoziția organizată în holul Primăriei Găești, partener în acest proiect.

    Directorul Mara Mușat ne-a mărturisit că în acest an și-a dorit să întâlnească la Clubul Copiilor Găești tradițiile reprezentate într-o formă ce aparține artelor plastice, cu tradițiile vii reprezentate de cântecul și dansul popular autentic.                                                                           

În acest context partea a doua a concursului a constat într-un minispectacol al cercului de ,,Dans popular “ ( Ansamblul folcloric ,,Mlădițe Dâmbovițene “- prof. Grigore Marian), cercul de ,,Muzică vocal –instrumentală” ( soliști vocali Florea Gabriel, David Manole, prof.  Florea Simona) și grupul ,,Cununița”  de la Clubul Copiilor Pucioasa, prof. Tănase Ion. Momentul a fost unul savurat de micii artiști plastici și de cadrele didactice însoțitoare   care au afirmat că își doresc să revină la ediția următoare a concursului.                                       

Mara Muşat a ținut să mulțumească celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect :  echipa de proiect, cadrelor didactice ale instituției îndeosebi cele  implicate în organizarea spectacolului, personalul  didactic auxiliar  și nedidactic, domnului Primar jr. Grigore Gheorghe și C.L al orașului care au sprijinit financiar și această ediție  astfel încât participanții să rămână cu o amintire frumoasă nu numai despre concurs , dar și despre orașul nostru. Suntem și noi în asentimentul doamnei director că merită apreciați copiii, cadrele didactice coordonatoare, părinții, autoritățile locale, care nu lasă să se piardă puținele tradiții ce ne-au rămas, indiferent că ele sunt reprezentate de o icoană,o sculptură, un ștergar, un costum popular, un dans  sau un cântec . Urăm succes celor care se implică în astfel de acțiuni și așteptăm cu nerăbdare expoziția cu lucrările de la secțiunea directă și cu cele primite prin poștă, anunțată pentru săptămâna viitoare.

Cronica de Gaesti

Daruri din suflet pentru copiii de la Carabella Internaţional de la preoţii din Hulubeşti şi Ludeşti!

Manifestând solidaritate și iubire creștină, parohiile: Butoiu, Butoiu de Sus, Măgura și Ludești au oferit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *