in ,

HALUCINANT! Copii de 11 ani, abandonaţi pe câmp de şoferul microbuzului şcolar! MOTIVUL INCREDIBIL PENTRU CARE A VRUT SĂ-I PEDEPSEASCĂ!

Au doar 11 ani şi puteau să nu mai ajungă întregi acasă. Doi băieţei din comuna Şelaru au trăit spaima vieţii lor, după ce şoferul microbuzului care trebuia să-i ducă în siguranţă i-a dat jos din maşină pe câmp, la aproximativ 4 kilometri de casă. Copiii au povestit familiilor lor că vorbeau mai tare, spunând că e vremea frumoasă şi că puteau să se plimbe, şi că şoferul a oprit – deranjat de dialogul lor – şi i-a dat pur şi simplu jos. Un şofer care i-a văzut speriaţi, singuri şi mici mergând pe jos, i-a luat în autoturismul său şi i-a dus acasă.

Fratele unuia dintre băieţeii pedepsiţi de şoferul microbuzului şcolar a povestit întâmplarea pe pagina de Facebook a Primăriei Şelaru, cerând să se ia măsuri. Cazul i-a revoltat pe localnici, mai ales că – se pare – nu este prima dată când şoferul microbuzului şcolar îşi permite să-şi bată joc de copii, lăsându-i pe jos.

Am stat de vorbă despre această situaţie halucinantă şi cu Matei Gheorghiţă, viceprimarul comunei Şelaru. Acesta ne-a declarat că a demarat o anchetă şi că şoferul i-a spus o variantă pe care nici el nu o crede, şi anume că băieţeii se hârjoneau în spate, că el a oprit maşina să vadă ce se întâmplă şi că ei ar fi sărit singuri din microbuz. Povestea este atât de cusută cu aţă albă, încât nu o poate „înghiţi” nimeni. Şi chiar aşa să fi fost, responsabilitatea şoferului era să-i aducă înapoi şi să-i ducă în siguranţă acasă.

Băieţeii au avut noroc că cineva i-a văzut şi i-a luat din mijlocul câmpului. Putea să li se întâmple orice, fiind lăsaţi singuri şi neprotejaţi într-o zonă întinsă nelocuită. Mai mult, individul i-a abandonat chiar lângă un cimitir, ca să-i înveţe minte.

La primărie, se încercă protejarea şoferului microbuzului, pe motiv că este grijuliu cu maşina. Dacă prima dată când am stat de vorbă, viceprimarul promitea măsuri ferme, a doua oară a început să se eschiveze, spunând că primarul este cel care va lua o decizie şi că probabil că şoferul va fi sancţionat pe o lună sau pe trei luni, cu scăderea a 10% din salariu. De asemenea, la şcoală a fost convocată o şedinţă cu părinţii şi sperăm ca toţi acei părinţi ai căror copii circulă cu acest individ iresponsabil să ia atitudine.

 

Comments

Lasă un răspuns